Napisano 23 Listopad 200618 l Hej Wlasnie oficjalnie pojawila sie nowa wersja wingsa3d oznaczona numerkiem 0.98.36, baaaaaaaaaardzo duzo zmian, nowy ikonki szkoda ze nie nowy lajout ale kij ;) Nowe opcje dzialaja genialnie ;) , duzo nowych prymitywow sie pojawilo , no i do tego unfold dziala jeszcze lepiej :) link : http://www.wings3d.com Lista zmian : Release Name: 0.98.36 Notes: - Absolute snap now can pick reference point, old snap that used center of selection as reference point was moved to MMB option. [Giniu] - Added new preference: constrain axes to grid. [scorpius] - Added "Blue Cube" interface icons. The original icons are in the "Classic" bundle. Switching between icon sets is easily accomplished through the User Interface preference tab. [scorpius] - Revived the Plane Plugin, which was removed from a previous release because it created invalid objects. This has been fixed by adding a thickness parameter; thereby creating a properly closed mesh. [scorpius] - Added two new primitives (look under the More menu): Tube: generates a hollow tube or pipe with an actual wall-thickness. Gear: generates a very simple gear. Allows the user to specify the number of teeth and the tooth height. [scorpius] - Added two more primitives: Ncube: Generates a cube with an arbitrary level of subdivisions (simply specify the number of cuts per edge) plus a spherize option. Ngon: Generates a polygon with an arbitrary number of vertices. This may look like a single-sided polygon but, in fact, has two faces. [scorpius] - New GeoDome primitive. Generates a geodesic dome with an arbitrary level of subdivisions. Has three base objects, spherize and half-dome options. [scorpius] - New *.stl import/export plugin. Stereolithography files can be sent to a service bureau to create an actual plastic prototype of your model. [scorpius] - New command in tools menu: "Scene Info: Area & Volume." Calculates the area and volume for each object in the scene and displays the info in a pop-up window. [scorpius] - Bug fix: Language support now works for all operating systems, regardless if the file path has an underscore. [scorpius] - Added X export plugin. [contributed by Ed Kolis (Ekolis)] - New command in tools menu: "Put on Ground." It simply moves the selected objects vertically until they rest on the ground plane. [scorpius] - Added "Purple Tube" interface icons. Check the User Interface preference tab to switch between icon sets. [scorpius] - New commands in 'Select->By' menu: "Fewest Edges Path" selects a path (between any two selected vertices) with the fewest number of edges. "Shortest Path" selects a path with the shortest distance. If more than one possible solution exists, the first one found will be selected. [scorpius] - New secondary mode for dissolve, called clean dissolve. [contributed by Richard Jones (Optigon)] - Added ability to set alternate zoom speed, check camera preferences. [contributed by Richard Jones (Optigon)] - Tweak tool extended with new features like tangent, relax, slide and more. [contributed by Andrew Shpagin (AndrewShpagin)] - French translation updated, with many more plug-ins translated. [contributed by Nicolas Bouillard (syndarion)] - The Mac version of Wings is now a Universal Binary that runs on both PowerPC and Intel Macs. [bjorng] - The Windows version now includes the correct (latest) version of the SDL dll, correcting numerous problems. [bjorng]
Napisano 23 Listopad 200618 l czyli Klicek przez cała zimę nie wychodzi z domu :D good news compadre :)
Napisano 23 Listopad 200618 l Purpurowe ikonki? Ja to chce zobaczyc :) A tak by the way, to naprawde fajny ten wings :)
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor Purporowe ikonki sa fajne ale poprostu jak zobaczylem co zrobili z "tweakiem" to poprostu poczulem sie w niebie :D Tweety juz mnie wcieło :d
Napisano 23 Listopad 200618 l Purporowe ikonki sa fajne ale poprostu jak zobaczylem co zrobili z "tweakiem" to poprostu poczulem sie w niebie :D Ja już po przeczytaniu na liście zmian poczułem się jak w niebie ;] Jak wrócę do domku to potestuję.
Napisano 23 Listopad 200618 l Mimo najszczerszych chęci opanowania tego programu, jego interface mnie poraża swoją niewydajnością... a może to ja już jestem za stary na zmiany. :(
Napisano 23 Listopad 200618 l No mi też interfejs nie podszedł i dlatego moja zabawa z Wings'em skończyła sie po godzinie. Ale nowa wersja oznacza kolejną dawkę tutków od Klicka;)
Napisano 23 Listopad 200618 l Hm, interface jest inny, ale wystarczy poswiecic troche czasu rzeczy poprzerzucac sobie najczesciej urzywane komendy pod klawisze, i mozna pracowac bardzo szybko. Ja teraz na podobnej zasadzie proboje sie zmierzyc z Modo :) A tutki od klicka zawsze sie przydadzą, nie wazne czy wings czy inna cholera :D
Napisano 23 Listopad 200618 l Następny Wings będzie pewnie 0.98.klicek btw. wiecie może czy on wgrywa file do rejestru? bo w szkole mam instalacje zakazane i nawet próba korupcji nic nie daje...a tak to bym sobie go przyniósł.
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor Chveti prawdopodobnie wgrywa tylko wtedy cos do rejestru jak zaznaczysz "make default" czyli to zeby odczytywal ikonki wingsowskie ;) pozatym wrzuca pliczek z zapisem wlasnych ustawien do C:\Documents and Settings\XXX\Dane aplikacji\Wings3D\ Następny Wings będzie pewnie 0.98.klicek buheehehehe :D Remedy - tak naprawde w wingsie nie uzywa sie interfacu tylko skrotow klawiszowych i prawego przycisku myszki:) jak juz mowilem tweak mnie powolil na kolana i powiedzial "bedziesz ze mnie kozystal jeszcze czesciej"
Napisano 23 Listopad 200618 l faaajnie niech się inne programy idą chować na stronie głównej jest błąd w tytule, ma być 36 nie 32a
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor 32a to ostatnia stabilna wersja czyli ta bez bugow ;] 36 to wersja ktora zostala wypuszczona teraz z nowymi bajerkami :D
Napisano 24 Listopad 200618 l ooooh! klicek, ty sobie chyba jaja robisz, przez ciebie nie wyjde z mojego pokoju przez najblizsze 10 lat :/
Napisano 24 Listopad 200618 l Fajny ten Wings, Ale na razie niewiele w nim potrafie zrobic. Nie wiem jak sie usuwa w nim poligony :D ktos moze wie jak? I czy jest w nim chamfer? ;]
Napisano 24 Listopad 200618 l W zasadzie chodzi mi o to, genialne to jest,ten zmodyfikowany tweak, uzywam od wersji 35, myslalem ze to wersja stable wingsa, ale wywalil mi sie z dwa razy wiec ujdzie. http://p212.ezboard.com/fnendowingsmiraifrm24.showMessage?topicID=235.topic
Napisano 25 Listopad 200618 l Mam pytanie do znawcow Wingsa. Czy ktos wie cz ktores funkcje z pluginow Calcosa sa juz zaimplementowane? Czy sa moze gdzies dostepne uaktualnione wersje dzialajace z nowymi Wings'ami? Z gory dzieki.
Napisano 27 Listopad 200618 l Strasznie wolniuchno sie uruchamia, co oni tam upchali:)? ale faktycznie zacny programik, faktycznie tweek jest swietny. a mimo wszystko przydalo by sie jakies boczne zawsze widoczne menu z kilkoma przydatnymi opcjami zawsze na wierzchu, moze jest jakis sposob zeby taki custom toolbar zrobić?