Georgas Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Hi all, postanowiłem zrobić sobie wizke salonu, nie mam już sił nad nią siedzieć i pomysłów , proszę o jakieś rady, wskazówki na przyszłość :) max + vray
Vorek Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 co wizka jakiegoś salonu, pokoju wypoczynkowego itp. to ja mam coś w stylu "de ja vu" a może mi się wydaje. Zawsze ten sam schemat: plasma, po bokach 2 głośniki, jakiś sprzęt pod telewizorem, po środku szklany stolik i prosta kanapa na przeciwko, na ścianach grafiki w szklanychch antyramach i mebelkowy minimalizm. Za kamerą jest pewnie wielkie okno na całą ścianę ;) Pewnie marudzę ale jakoś tak mi się to rzuciło w oczy, sorki że padło na Ciebie, bo tak w ogóle to jest całkiem fajnie, brakuje mi właśnie tego "polotu" czegoś nowego i innego. Pozdrawiam
Lis Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Vorek -> Dobre :D Ja dodam że plamiście wyszło.
Mr Pank Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 co wizka jakiegoś salonu, pokoju wypoczynkowego itp. to ja mam coś w stylu "de ja vu" a może mi się wydaje. Zawsze ten sam schemat: plasma, po bokach 2 głośniki, jakiś sprzęt pod telewizorem, po środku szklany stolik i prosta kanapa na przeciwko, na ścianach grafiki w szklanychch antyramach i mebelkowy minimalizm. Za kamerą jest pewnie wielkie okno na całą ścianę ;) Pewnie marudzę ale jakoś tak mi się to rzuciło w oczy, sorki że padło na Ciebie, bo tak w ogóle to jest całkiem fajnie, brakuje mi właśnie tego "polotu" czegoś nowego i innego. Pozdrawiam ""Za kamerą jest pewnie wielkie okno na całą ścianę ;)"" Zbawne:) hahaha xD ale stronke www to masz ładną:) czekam na dział animacja pozdr..
Deviator Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Vorek, zgadzam się. Mnie jeszcze irytuje wrzucanie takiego beznadziejnego pseudo hi-fi z kolumnami grubości kija od szczotki. Jeżeli jest to vizka to gdzie się podziały kable napędzające głośniki, gdzie są tylne kolumny? System DD 3.1 to chyba jakaś nowość. Ma się rozumieć wzmacniacz w obecnej formie rendera działa w trybie stereo bo tv wygląda na off. Zastanawiam się czy robiłbym sobie "kawkę do telewizora" bo samo pochylenie nad stolik skończyłoby się zmiażdżeniem żołądka. jak się czepiać to na całego. Co to właściwie za naczynia z płynem stoją na stoliku? Czy to wazony na kwiaty czy może woda mineralna w eleganckich litrowych szklaneczkach? Cóż za zbieg okoliczności, że prawie wszyscy wizualizują nowoczesne kubiczne pomieszczenia a o styl Ludwika XIV nikomu nie śpieszno zahaczyć.
MaGuu Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Za kamerą jest pewnie wielkie okno na całą ścianę ;) A nie prawda http://www.georgas.info/graphic/interior.jpg ze strony Georgasa :D
tuptup Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 no fakt jest kilka niedociagniec jak te kable nieszczesne ale mniejsza z glosnikami moga byc bezprzewodowe a satelitki porozmieszczane po katach pokoju czego nie wiedac gozej ze to nie ma kabli do gdiazdek z pradem :] no ale przecie to render sciany i kanapa strasznie jakies takie poplamione zreszta te materialy nie za dobrze dobrane a ta kanapa hmm ale za to bardzo fajnie wyszlo swiatlo wewnatrz dosc realistycznie sie rozprowadza i te delikatne ciebie sa super :)
JohnyCa Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Pustawo i nudnawo ale realistycze oswietlenie.
t0m3k Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 ogolnie fajnie ale: - "pochmurny dzien" ci wyszedl bo cienie jakies takie niemrawe - po co mi stolik do ktorego jest "na oko" ponad metr i zeby cos z niego podniesc trzeba sie niezle schylic, wyglada fajnie ale funkcjonalnosci brak - fajnie wyszla kanapa, plamy przez niskie samplowanie ale i tak mi sie podoba - brak jakichkolwiek refleksow na tv, glosnikach i obrazach + ksiazki (mimo ze sa wydrukowane na czarnym papierze ;) ) + fajne rozlozenie swiatla
tadzio Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Niby to samo, ale i tak zeby cos takiego zrobic to troche trzeba sie nameczyc, wiec mnie to w sumie nie przeszkadza;-) Pracka ladniutka, ale faktycznie ciemnawo troche.
Georgas Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Dzięki za cenne uwagi, postaram się to jeszcze poprawić jak będe miał chwile czasu :)
chveti Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Pusto bez kabli :) Ładnie ale jak Vorek wspomniał strasznie schematycznie. Pozdrawiam.
deshu Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 "a o styl Ludwika XIV nikomu nie śpieszno zahaczyć." - na to samo czekam pracka jak wporzadku, ale nie przygladalem sie.
JunioR Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 vizualizacja jako taka, lecz wieje mi w niej pustką, moze jakis dywan, iesy na sciane, swieczki na półce? przydalo by sie lekko jeszcze ozywic scene. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi