pecet Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Witam, wiem że już jest kilka wipów z tym autkiem ale za bardzo mi się podoba żeby nie został wymodelowany przeze mnie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Gratki, jak dla mnie to bardzo ładnie. Pokarz wersję bez tekstury, będzie więcej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 co to za soft ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 no właśnie chciałem zapytać co za soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 3ds max i edit poly, sory za zmyłke ale w tym rhinowym "lakierze" ładnie się prezentuje ;) update (nie patrzcie na te "purchelki" tam gdzie będzie tylna boczna szyba) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 na razie chyba w maire ok no właśnie z rhino hdrke ukradłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 mam konkurencje ;) model Ok ale render jako prezentacja wogóle mi nie podłazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Grudzień 2006 Share Napisano 13 Grudzień 2006 pokaż clay'a i wire, wtedy będę miał podstawy by się do czegoś przyczepić ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 update (też tak macie że jak zrobicie blachy to zapał mija? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 shadery lamp z przodu i z tyłu do wymiany. nadal czekam na clay'a z prawdziwego zdarzenia :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 clay + siatki gratis ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 ładnie cudo ekstra fajne! ja jestem na etapie robienia świateł :-) dzięki za referki :P też tak mam że zapał mija po zrobieniu blachy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Wszystko fajnie ale te wgłębienia przy klamkach w drzwiach do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2006 #Pawel - thnx i nie ma sprawy ;) Diesel - a o co dokładnie chodzi z tą wnęką? dla mnie jest poprawna (ale może jest coś o czym niewiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2006 kolejne update (koła tymczasowe, materiały też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witam :) Modelik oczywiście pierwsza klasa :) Koła wypaśne :) Materiały - oj, troszkę leżą :/ PS W czym renderujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 shader felg rzeczywiście nienajgorszy, ale popracuj nad detalem felg, bo trochę leżą ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Co do tych wnęk klamek to wydawało mi sie że są za głębokie ale myliłem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 tamte felgi były od wcześniejszego modelu, wszystkie materiały jak narazie testowe ale oceniajcie :) update: (jeszcze tylko jakieś wnętrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Pomarańcza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharq1 Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Model oczywysie wypas, materialy oczywiscie takie zostac nie moga, jedynie do felg sie doczepie - poprzedbnie podobaly mi sie bardziej - te sa zbyt wystajace i jakos tak wogole mi nie pasuja... Mam nadzieje ze wnetrze przednich swiatel wyglada jak wyglada z powodu testowych materialow a nie bugow w modelowaniu? ;P Pracuj pracuj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Busiu Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Spoko. A można prosić o blue printy ? Był bym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2006 sharq1 - materiały naprawde aż takie tragiczne? Lampy hmm chyba je troche jeszcze dopracuje bo faktycznie troche tam łyso, foelgi zostaną te bo takie są w oryginale, tamte są od saaba którego kiedyś robiłem :) Busiu - a prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 No i jest dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 25 Grudzień 2006 Share Napisano 25 Grudzień 2006 Ładny jest ten pomarańczowy ale materiał felg do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 blue :) (nie patrzcie na studio to narazie eksperymenty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Modelik mi sie bardzo podoba.Popracuj troche nad oswietleniem i studiem i bedzie fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Tak jak reszta, model fajny natomiast materiały mało realistyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Modelik dobry prawie jak móc (joke) ale materiały coś nie teges ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 z materiałami będziemy się męczyć ;) ale ja ostatecznie planuje zrobić scenkę jeszcze z astrą Twin Top, którą zaczne robić, więc finished work dopiera gdzieś za pół roku, te renderki to tylko dlatego że niechce mi się narazie modelować :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2006 kolejny test lakieru, miał być niebieski a wyszedł fiotelowy :p początki interioru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Dawaj siate tego srodeczka :] A co do lakieru toooo troche dziwne studio jak dla mnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 OMG, lakier super!!!! Mów zaraz jak go zrobiłeś :) Ach te szczegóły we wnętrzu.... cud miód :) Hehe, a studio to troszkę zgapiłeś z mojego?? :) PS to na górze białe co świeci to plane czy cylinder?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Srodek wyglada na zabugowany, szczegolnie miejsce na nawigacje satelitarna (?). Lakier bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 wow z zewnatrz naprawde teraz ladnie wyglada...coraz lepiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2006 siatke dam jak zrobie coś więcej :) patry- lakier to zwykły raytrace, w reflection falloff i lekko zmodyfikowana krzywa falloffa (mam tego shadera carpaint ale jakiś taki dziwny) studio to twoje tylko takie rozbudowane, na górze jest plane ale specjalnie zmodyfikowany, tak żeby odbicia wyglądały jak wyglądają teraz :p w środku są bugi może później poprawie, ale one i tak nie będą miały znaczenia bo renderów ze środka nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Ładnie :-) jak jest zmodyfikowany ten plane? możesz pokazać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 1 Styczeń 2007 Share Napisano 1 Styczeń 2007 mam pytanie.Jak zrobiłes materiał swiateł? Mi sie podoba.Świetny modelik.*wypas* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2007 materiał swiateł to lustro, czyli reflection na max, ale to jak wygląda to zależy od tego co sie w nim odbija. ustawienia studio (to czarne na plane'ach to materiał samoświecący) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 próbuje okiełznać vraya, jak znajde więcej wolnego czasu będzie mój :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Model świetny, no ale jak sam napisałeś, vraya musisz osiodłać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 dla mnie bardzo a to bardzo fajjnie lakiermi sie bardzo podoba :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Witam :) Pecet no co ty!!??!!?? Do mentala wracaj ty, ty, ty... :P Pokazałem Ci już przecież to, że można w mentalu uzyskać ten odbłysk z ferrari i że mental w niczym nie ustępuje vrayowi... Renderek fajny, ale nie widzę tu nic niezwykłego czego mental nie mógł by zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 [...] Pokazałem Ci już przecież to, że można w mentalu uzyskać ten odbłysk z ferrari i że mental w niczym nie ustępuje vrayowi... [...]Nie w tym rzecz, że mental w niczym nie ustępuje vray'owi, mental jest programem "lepszym" i pełniejszym. Problem tkwi w przystępności i intuicyjności, tu mental poprzez swoją profesjonalną formę wydaje się być nieciekawy dla szarego użytkownika. Ale różnice między programami renderującymi się zacierają, na szczęście. Za kilka lat oba programy pewnie będą miały podobne możliwości i coraz więcej profesjonalnych firm doceni też wartość vray'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 pecet - popraw antialiasing i sampling materiałów (w material editorze) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 pecet czemu przeszłeś na v raya jak w mentalu takie ładne renderki robiłeś? Bo model bardzo fajny, chveti jak poprawić aa w edytorze materiałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 dobra, następnym razem niebęde pisał co to za render :p liczy sie efekt końcowy, a to narazie tylko testy więc sie nie martwcie, a krytyka jest mile widziana :) Renderek fajny, ale nie widzę tu nic niezwykłego czego mental nie mógł by zrobić... najważniejsze jest to, czego nie widać (czas) ;) chvetimateriały mają niski subdiv bo to tylko testy RA właśnie :) Dawcio_mmi się bardziej ten ostatni mój render podoba niż tamte z mentala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 chveti jak poprawić aa w edytorze materiałów? To była tylko wytyczna do samplingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 ciemna strona mocy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 felgunie nie teges... dziwny materiał. Reszta Pwnage! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi