gucias Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 moja ostatnia pracka w tym roku tak sądzę. Kartka świąteczna :):) Nie jest może idealna ale myślę, że może komuś się przyda do wysłania na święta :) soft - Blender moja galeria blenderowa http://www.blender.pl/index.php?set_albumName=album06&option=com_gallery&Itemid=57&include=view_album.php ............. OK. Wiem że to forum raczej samych maxowców :):):):) ale..... Aby zachęcić do zabawy w Blenderze, postanowiłem pokazać plik żródłowy z "pierwszym etapem" tej pracki. ZIMOWE OTOCZENIE + (niedokończony) MODEL TEJ CHATKI poprostu należy ściągnąć Blendera 2.42a otworzyć TEN PLIK - To taki mały prezent na gwiazdkę dla wszystkich :) po otwarciu sięsceny kliknąć F12 i poczekać na render. Miłej zabawy z Blenderem. Pozdrawiam i Wesołych Świąt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Witam :) Nio nie powiem jak na prackę wykonaną w blenderze to bardzo mi sie podoba i chyba ją wysle komuś z rodzinki. Dzieki & Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 bardzo, bardzo ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 extra. podoba mi się ALE Jak na blendera to śłabo :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FaNTOMAS Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Witam! Przyjemnie się patrzy, materiał śniegu może jak by niebył taki matowy było by lepiej. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Witam! Przyjemnie się patrzy, materiał śniegu może jak by niebył taki matowy było by lepiej. Pozdrawiam! FaNTOMAS nie wymyślaj ta pracka jest bardzo piękna biorąc możliwości blendera i załuguję na uznanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2006 dzieki za komensty....tutaj zrzut ekranu pracki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 gucias jestem pełem podziwu dla ciebie. Ja pracuję non stop w 3D studio max a kiedyś testowałęm blendera i swoje umiejętnosci na tym programie i szerze mówiąc reezultaty nie były dobre wrzecz tragiczne. Będę czekał na dalsze twoje prace wykonane w blenderze bo zapowiadają się ciekawie. Życzę udanych projektów :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Bravo!!! dobra robota... samo poruszanie w Blender dla mnie to juz jest... wrrr... nio coż, ale podziwiam... ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Dla mnie ekstra. Fajny klimacik. Bardzo, ale to bardzo przyjemna praca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Koleś wykonał bardzo fajną kartkę na swiąta dla nac co nie ?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Wesołych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 milusie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 bałwanek tragicznei sztuczny. :P reszta słodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 zawsze jak się pojawia praca z blendera to są texty ala "jak na blendera to... " :)) a scenka fajna .. taka cocacolowa :) ocz. fajna jak na blendera xD serio fajny klimat... (bałwan ble) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 bałwanka wywal i będzie super :) i nie lubię komentarzy w stylu: jak na blendera to... jak na mentala to... jak na ciebie to... doh! praca jest naprawdę niezła. złapałeś klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 bałwanka wywal i będzie super :) No właśnie to samo chciałem napisac :) Fajny klimacik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 i nie lubię komentarzy w stylu: jak na blendera to... jak na mentala to... jak na ciebie to... Yeap mnie to takze irytuje, albo cos jest dobre, albo nie, nie wazne w czym roione, a wbrew poorom blender malo odstaje od komercyjnych programow, sorry za oftop. Jesli chodzi o pracke to nawet fajna, wiesz co mi sie nie podoba, szkoda ze nie poprawiles kilku nie docigniec bylo by lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 dzięki za ciepłe świąteczne komentarze :) no mógłbym jeszcze dopieścić niektóre elementy i poprawić pewne niedociągnięcia ale już czasu nie mam......praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 bardzo ładnie i bałwanek też spoko, tylko mógłby być bardziej uśmiechnięty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 fajowe, bardzo mi się podoba. Jedno pytanko: w czym renderowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 silniczek blendera...ok 12 min się robiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 hehe. gdyby to było w maxie to znając ludzi zdziwili by się, że można coś takiego zrobić bez GI i vraya :) gucias: powiedz mi tylko czy te płatki śniegu to jakieś particle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 uff zasypało :) Bardzo mi się podoba. Powodzenia w dalszej pracy :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 zamiast GI którego silnik blendera nie ma użyłem AmbientOcclusion czy jakoś tak.... tweety - tak płątki śniegu to particlesy, zresztą pokazałem na pierwszej stronie tego postu zrzutkę z tej pracy a tu obrazek WIP'owy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 pieknie:) nadaje sie na kartke ...hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 blender to moje drugie imie:P fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Bardzo przyjemne. Zimowe, lecz świątecznie ciepłe. Może pare elementów można było dopracować (płatki śniegu, bombki i łańcuch na choince) ale i tak bardzo duże gratulacje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 I oto kolejny dowód, że w Blenderze tez mozna. Podpisuje się pod Komentarzem Hynola. Bombki i łancuch na choince dziwnie wygląda ale i tak ślicznie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Ma sie klimacik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2006 to nie bombki tylko lampki w kształcie bombki :) takie swiecące bombki :) kuma? :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Jak już mówiłem fajniusia kartusia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Grudzień 2006 Share Napisano 18 Grudzień 2006 Bardzo fajny świąteczny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Może tam poślij dodatkowo. DVDki Gnomona piechotą nie chodzą, a masz prace w sam raz w temacie. http://forums.thegnomonworkshop.com/showthread.php?t=212 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 imo wersja clay ma fajniejszy klimacik, i bardziej mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Elegancki bajkowy klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 Wesołych Wesołych. Przerwę świąteczną czas zacząć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucias Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 OK. Wiem że to forum raczej samych maxowców :):):):) ale..... Aby zachęcić do zabawy w Blenderze, postanowiłem pokazać plik żródłowy z "pierwszym etapem" tej pracki. ZIMOWE OTOCZENIE + (niedokończony) MODEL TEJ CHATKI poprostu należy ściągnąć Blendera 2.42a otworzyć TEN PLIK - To taki mały prezent na gwiazdkę dla wszystkich :) po otwarciu sięsceny kliknąć F12 i poczekać na render. Miłej zabawy z Blenderem. Pozdrawiam i Wesołych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Bałwanek i "glowy" na lampkach i choince nie podobają mi się. Reszta bardzo fajna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idrilelril Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Fajna praca i to zrobiona w blenderze. Ja próbowałam coś tam zrobić, ale nie potrafiłam się połapać nawet w menu. Świąteczny domek jest super i składam gratulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi