Napisano 17 Grudzień 200618 l moja ostatnia pracka w tym roku tak sądzę. Kartka świąteczna :):) Nie jest może idealna ale myślę, że może komuś się przyda do wysłania na święta :) soft - Blender moja galeria blenderowa http://www.blender.pl/index.php?set_albumName=album06&option=com_gallery&Itemid=57&include=view_album.php ............. OK. Wiem że to forum raczej samych maxowców :):):):) ale..... Aby zachęcić do zabawy w Blenderze, postanowiłem pokazać plik żródłowy z "pierwszym etapem" tej pracki. ZIMOWE OTOCZENIE + (niedokończony) MODEL TEJ CHATKI poprostu należy ściągnąć Blendera 2.42a otworzyć TEN PLIK - To taki mały prezent na gwiazdkę dla wszystkich :) po otwarciu sięsceny kliknąć F12 i poczekać na render. Miłej zabawy z Blenderem. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Napisano 17 Grudzień 200618 l Witam :) Nio nie powiem jak na prackę wykonaną w blenderze to bardzo mi sie podoba i chyba ją wysle komuś z rodzinki. Dzieki & Pozdro
Napisano 17 Grudzień 200618 l Witam! Przyjemnie się patrzy, materiał śniegu może jak by niebył taki matowy było by lepiej. Pozdrawiam!
Napisano 17 Grudzień 200618 l Witam! Przyjemnie się patrzy, materiał śniegu może jak by niebył taki matowy było by lepiej. Pozdrawiam! FaNTOMAS nie wymyślaj ta pracka jest bardzo piękna biorąc możliwości blendera i załuguję na uznanie
Napisano 18 Grudzień 200618 l gucias jestem pełem podziwu dla ciebie. Ja pracuję non stop w 3D studio max a kiedyś testowałęm blendera i swoje umiejętnosci na tym programie i szerze mówiąc reezultaty nie były dobre wrzecz tragiczne. Będę czekał na dalsze twoje prace wykonane w blenderze bo zapowiadają się ciekawie. Życzę udanych projektów :) Pozdro
Napisano 18 Grudzień 200618 l Bravo!!! dobra robota... samo poruszanie w Blender dla mnie to juz jest... wrrr... nio coż, ale podziwiam... ;))
Napisano 18 Grudzień 200618 l Dla mnie ekstra. Fajny klimacik. Bardzo, ale to bardzo przyjemna praca ;)
Napisano 18 Grudzień 200618 l zawsze jak się pojawia praca z blendera to są texty ala "jak na blendera to... " :)) a scenka fajna .. taka cocacolowa :) ocz. fajna jak na blendera xD serio fajny klimat... (bałwan ble)
Napisano 18 Grudzień 200618 l bałwanka wywal i będzie super :) i nie lubię komentarzy w stylu: jak na blendera to... jak na mentala to... jak na ciebie to... doh! praca jest naprawdę niezła. złapałeś klimat :)
Napisano 18 Grudzień 200618 l bałwanka wywal i będzie super :) No właśnie to samo chciałem napisac :) Fajny klimacik :D
Napisano 18 Grudzień 200618 l i nie lubię komentarzy w stylu: jak na blendera to... jak na mentala to... jak na ciebie to... Yeap mnie to takze irytuje, albo cos jest dobre, albo nie, nie wazne w czym roione, a wbrew poorom blender malo odstaje od komercyjnych programow, sorry za oftop. Jesli chodzi o pracke to nawet fajna, wiesz co mi sie nie podoba, szkoda ze nie poprawiles kilku nie docigniec bylo by lepiej.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor dzięki za ciepłe świąteczne komentarze :) no mógłbym jeszcze dopieścić niektóre elementy i poprawić pewne niedociągnięcia ale już czasu nie mam......praca :)
Napisano 18 Grudzień 200618 l bardzo ładnie i bałwanek też spoko, tylko mógłby być bardziej uśmiechnięty ;)
Napisano 18 Grudzień 200618 l hehe. gdyby to było w maxie to znając ludzi zdziwili by się, że można coś takiego zrobić bez GI i vraya :) gucias: powiedz mi tylko czy te płatki śniegu to jakieś particle?
Napisano 18 Grudzień 200618 l uff zasypało :) Bardzo mi się podoba. Powodzenia w dalszej pracy :) pozdrawiam
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor zamiast GI którego silnik blendera nie ma użyłem AmbientOcclusion czy jakoś tak.... tweety - tak płątki śniegu to particlesy, zresztą pokazałem na pierwszej stronie tego postu zrzutkę z tej pracy a tu obrazek WIP'owy :)
Napisano 18 Grudzień 200618 l Bardzo przyjemne. Zimowe, lecz świątecznie ciepłe. Może pare elementów można było dopracować (płatki śniegu, bombki i łańcuch na choince) ale i tak bardzo duże gratulacje. Pozdrawiam.
Napisano 18 Grudzień 200618 l I oto kolejny dowód, że w Blenderze tez mozna. Podpisuje się pod Komentarzem Hynola. Bombki i łancuch na choince dziwnie wygląda ale i tak ślicznie:D
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor to nie bombki tylko lampki w kształcie bombki :) takie swiecące bombki :) kuma? :):)
Napisano 19 Grudzień 200618 l Może tam poślij dodatkowo. DVDki Gnomona piechotą nie chodzą, a masz prace w sam raz w temacie. http://forums.thegnomonworkshop.com/showthread.php?t=212
Napisano 22 Grudzień 200618 l Autor OK. Wiem że to forum raczej samych maxowców :):):):) ale..... Aby zachęcić do zabawy w Blenderze, postanowiłem pokazać plik żródłowy z "pierwszym etapem" tej pracki. ZIMOWE OTOCZENIE + (niedokończony) MODEL TEJ CHATKI poprostu należy ściągnąć Blendera 2.42a otworzyć TEN PLIK - To taki mały prezent na gwiazdkę dla wszystkich :) po otwarciu sięsceny kliknąć F12 i poczekać na render. Miłej zabawy z Blenderem. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Napisano 27 Grudzień 200618 l Bałwanek i "glowy" na lampkach i choince nie podobają mi się. Reszta bardzo fajna :D
Napisano 28 Maj 200717 l Fajna praca i to zrobiona w blenderze. Ja próbowałam coś tam zrobić, ale nie potrafiłam się połapać nawet w menu. Świąteczny domek jest super i składam gratulację.