FaNTOMAS Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Witam! Dzisiaj z nudów wyskrobałem coś takiego: Głównie MAYA i Zbrush Detal. Niech ten kadr was nie zmyli oni się nie bawią :-) ani nie pedalą, jeden wynigina rękę drugiemu. Dopiero po całym rederingu się skapnąłem, że wyszło troche perwersyjnie. Ale cóż, zapraszam do komentowania. Pozdrawiam!
Master Kiełbaster Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 rig zdecydowanie nie wytrzymał tych pozycji
JmTm00 Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 no racja...ale mozesz zamienic na editpoly i podszlifować czemu nie? fajna reżbka moze byc
FaNTOMAS Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 Nie ma wsumie tutaj riggu tylko szkielet a postacie nie zbindowane dokładnie tylko smooth bind dane, potem zgjęcia korektowane poprzez modelowanie.
JohnZi Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 te ich miesnie jakies dziwne sa;/ bardzo sie rzuca tez nienaturalne zgiecie w lokciu na pierwszym renderze:P
Badyl Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 no fajnie fajnie ale czemu oni to robia na golasa??? :O
mariusz90 Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Bo tak się składa, że Starożytni grecy też tak robili ;)
krzyhhh Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 ale kamasutra xD nogi do poprawy.. i zagięcia ogólnie.. jeszcze raz do modelowania.. a potem lepsze studio.... dlaczego to jest w FW a nie wip? pozdrawiam
FaNTOMAS Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 Dlaczego to jest Final Work ? Bo to jest dla mnie skończona praca, co na każdą prace mam nakładać textrury, czy dawać do WIP-a ?!
maczuga Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 coś dziwnego stało się z mięśniem ręki kolesia który leży na ziemi, dokładniej część między łokciem a ramieniem. To chyba triceps xD (a może tak ma być, nie wiem bo nie znam się na anatomii). Jeszcze palce u stóp do wymiany, i to całkowicie. ps mięśnie inne niż rąk też mogłeś lepiej zaznaczyć
streaker Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Poszukaj jakiś dobrych referencji umięśnienia (chyba tak to sie pisze), bo tutaj wygląda to jak dla mnie bardzo nienaturalnie, na pierwszym jak wcześniej zauważono zgięcie łokcia, na drugin wyginana ręka i dziwne wygięcie siatki, które sprawia wrażenie złamanej kości. Czyli technikalia : OK, anatomia : nie OK ;) pozdr.
tadzio Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 ale ten kolo :na gorze;-)" tzryma reke tego "na dole" tak jakby trzymal porcelanowa filizanke. chce mu przy...walic a trzyma go jakby paznokcia nie chcial sobie zlamac;-) ale ogolnie cos w tym jest.
FaNTOMAS Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 Dziękuje wszystkim za komentarze. Planuje iść na rysunek i malarstwo więc podszkoli mnie to trochę w anatomii, a ostatnio sam zaczynam się uczyć anatomii, znaczy się jeszcze nie zacząłem, ale już książeczki zakupiłem. Pozdrawiam!
deshu Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Dlaczego to jest Final Work ? Bo to jest dla mnie skończona praca, co na każdą prace mam nakładać textrury, czy dawać do WIP-a ?! nie, ale szkoda zeby sie zmarnowalo.
Cruzh3r Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Antyczne Karate, czy to homo sapiens? homo na pewno:] a tak na serio na pierwszym renderze na zgięciu górnej ręki coś mi niepasuje. Za proste to zgięcie
Jonasz_Real Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Skoda że ta praca leży w finished work. Jeśli nabierzesz doświadczenia z anatomii, to dokoncz tą prackę, bo naprawdę poza zrobiła na mnie duże wrażenie. Jedna uwaga, ten pan z góry powinien miec prawą nogę wysuniętą "zdecydowanie" do przodu. Wyobraż sobie atakującego, a jego stopy są blisko siebie. Raczej to jest słaba postawa. Pokaz go z rozkroku. Tutaj atakujący nie może miec stopy blisko siebie. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam
piotrek Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Tragedia, jeśli chodzi o mięśnie ;] Przenoś do WIP'a i popracuj nad geometrią.
MEEEN Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 FaNTOMAS twoje podejscie jest super, jestes jednym z co maja papierek i mysla ze sa artystami :D heeee idz na ten rysuneki malarstwo oni beda cie uczyc jak stawiac kreski, po co ci te ksiarzki myslisz ze jak przeczytasz kawalek tekstu to juz bedzesz wiedzial to trzeba obserwowac a nie jakies ksiazki czytac, to jakies brzydkie jest to co ty tu pokazales
Zbychowaty Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Pankration - zawody starozytnych. Obecnie Vale Tudo;) Jak dobrze zrobi fikolka w przod to ucieknie z tej pozycji;) Pracka jak dla mnie ok:)
Rekomendowane odpowiedzi