Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No to ja zarezerwuje sobie ZAMEK. Jeszce nie wiem jaki ale coś wymyśle.

• Odpowiedzi 41
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
No to ja zarezerwuje sobie ZAMEK. Jeszce nie wiem jaki ale coś wymyśle.

Dobra znalzlem jakis koncepcik:

zam01.jpg

no i chwila zabawy w maxie

zam02.jpg

Napisano

niezle, ale nie podoba mi sie ta flaga, jest nie naturalnie wygieta przez wiatr, wiatr tak nei wigina :D joke

fajnie jest, dawaj dalej :d i nie spiesz sie, nic sie nei stanie jesli oddasz prace po terminie :D :D

Napisano
  • Autor

Wstepny render - z mala iloscia klatek na animce - dacie namiar na jakis programik do gifow bo ten moj jakis kiepskawy jest.

castle.gif

no i txt:

txt.jpg

Napisano

świetna teksturka do świetnego modelu - wyszzło baardzo dobrze - choć mnie drażni ta malutka flaga na wieży :P

pozdr

giorgione

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki - ciesze sie ze sie podoba bo mi jak zwykle cos nie pasuje

Bro prosze pokaz uv z maxa :) superasnie to wyglada na maxa, a przyznam sie ze chcialbym zobaczyc jak sobie to poukladales na mapce bo texturka ostra jak brzytwa :)

więc - można powiedzieć ze: chaos

uvw.jpg

Bardzo fajna text :d Wszystko malowane recznie ?

Nie - recznie jedynie dopieszcanie a calosc z fotek. Jak zawsze zaczynam od robienia w wiekszej rozdzialce potem zmniejszam i dopieszczam szczegoly.

Pozdro

aha moze ja tez o cos zapytam jak mam wyrederowac animke bez tla ?? Obecnie renderuje sobie animke obrotu do plikow *.tga a nastepnie wrzucam do "Animated GIF producer 3.0.2" i tam skladam gifa.

Jakiego softu najlepiej uzyc ?? bo chcialbym skonczyc zameczek bo juz mam inny pomysl.

Pozdro

Napisano

Bro -> ImageReady. Przycisk na samym dole paska narzędzi w fotosklepie Cię do niego przenosi. Prosty i dobre efekty daje :)

Napisano

ja robie render na alfie do PNG, a png juz dalej sobie w image redy radzi zdrowo, importuje caly folder jako klatki i kaze zapisac zopymalizowane jako i jest git :)

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki - ImageReady daje rade ale chyba zbytnio optymalizuje.

Max:

castle3.jpg

Redner:

cas.gif

Powiedzmy że to koniec - teraz jeszce pytanie czy następny obiekt wrzucac tutaj czy nowy topic otworzyc ?

Napisano
  • Autor

No i po zameczku chcialem dalej utrzymać wątek w klimatach rycerskich więc zrobiłem.... TRAKTOR :)

traktorr2.gif

traktor.jpg

Napisano

hehe inteligentne zagranie:D, tym traktorem masz popracie rolnczej częsci forumowiczów :D ogólnie dobry traktor :D tylko tekstura malo detaliczna, móglbys z niej duzo wiecej wyciągnąć

Napisano

no moglbys te optymalizacje troch odpuscic, wiecej kolorow dac, bo skacza pixle... tam to sie da w IR poustawiac

Napisano

Zameczek niesamowity, podoba się i to bardzo... Jakbym taką grafę zobaczył na komórce to chyba bym się przekręcił ;)

Traktor trochę mniej ale też fajny. Coś kolory za bardzo przyduszone jak dla mnie no i jakbyś dał jeszcze jakieś gradienty - błyski to by było dużo fajniej.

Napisano

W życiu nie widziałem Ursusa, który by tak ładnie palił gumy, jak na Twoim 360 :)

Napisano
  • Autor

Dzieki za opinie - co do kolorow to faktycznie moze byc cos nie tak bo od niedawna przesiadlem sie na lapka i jakos glebia kolorow jest nie taka.

Teraz taki speed'zik - juz ostatni model musze sie wkoncu ogarnac i zabrac sie za swoje sprawy bo przymieram glodem :)

Fajna zabawa z modelami na kom - przypominaja sie stare dobre czasy kiedy na PC podobne sie robilo - no moze nie az takie ale tutaj mozna czasami wyjsc z siebie aby zmiescic sie w limicie - nie wspomne jak chce sie usunac jakis trojkacik a nie ma gdzie - tak teraz miale i odrobinke przeroczylem limicik.

stol.gif

stol.jpg

Pozdro

Napisano

Hehe, stolik niezły. Zamek, traktor... teraz bilard. Czym następnym w klimacie rycerskim nas zaskoczysz? ;)

Napisano

niezle sie rozkręciłeś =] , ale super Ci to wychodzi, zobaczymy cos jeszcze? :P