Yaro16 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 No to zabrałem się za kuchnie. render z dotychczasowych zmagań: czekam na komenty i dalej modeluje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 brakuje camera correction i ogolnie malo do komentowania, bo rozumiem, ze oswietlenie jest tymczasowe Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 na czym będzie polegać "luksusowość" tej kuchni ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 a z tym że luksusowa to znaczy się robie to z jakiegoś katalogu kafelków.I tam jest wszystko ładne i najlepsze więc sobie taką nazwę wziełem.W porównaniu do mojej kuchni to to z tego katalogu to cudo .A o co chodzi z camera correction (co to da?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 pasowało by to troche rozświetlić bo ciemno jak wiadomo gdzie, a tak po za tym to narazie raczej poprawnie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 na razie spox:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 cima i nic ni ma :P czyli zdecydowanie za ciemno i tak naprawde to pare boksów jest ;] edit: aha jeszcze jakoś mi sie wydaje że sufit jest za nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troglodyta Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Ciemno bo prądu ni ma, nie widzicie świeczki na stole :D camera correction - po to żeby nie było trzeciego zbiegu i żeby nie było "krzywych ścian". Czekamy na dalsze wyniki... Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 masz problem z nogami od krzesła. za mało, żeby coś więcej powiedzieć. pokaż referkę na podstawie której robisz vizke. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 referka : http://opoczno.com/index2.php?id=42&AranzacjaID=415 Ja korzystam z katalogu i dopiero teraz znalazłem w necie to samo. wieczorem dam update:d pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Pamiętaj o jakiejś skali :) bo krzesło wygląda jak z pokoju dziecięcego. No ale to wstęp więc pozory mogą mylić. Good luck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 http://opoczno.com/produkty_zasoby/827.jpg to? no to powodzenia. ciekawe jeśli chodzi o kolorystykę. niełatwo będzie opanować GI w takim wnętrzu :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 trochę popracowałem: tweety:wiem ale spróbować można. Przy tej scenie chce się dużo nauczyć.Pożyjemy zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 hehe no... faktycznie troche ;) daj wyższe te krzesła.. chyba że to mieszkanko dla dużych krasnali :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 coraz lepiej wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 true, moze wyjsc ciekawie... p.s. pierwszy render znowu sie chyli na lewo..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 rączka od piekarnika definitywnie za blisko frontu. nie da się wsunąć palców. widzę, że odszedłeś w układzie od od referencyjnego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 tweety: odszedłem ponieważ nie lubie robić wszystko tak samo.Zawsze dodaje coś od siebie.Na razie szukam referencji czajników:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 bardzo mały upik niemiałem dużo czasu ,jutro wieczorem dam większego up'a;d komentować:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 ladnie idzie,czekam az kuchnia bedzie zapelniona ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 bardzo fajnie ale ogólnie to sie nieznam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 To jak z tymi krzesłami :] dla krasnali :> :D i pasowało by nad płytą dać okap a nie szafke ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 No to po malutkiej przerwie dalej modeluje kuchnie. render1: render2: jeszcze nie zrobiłem okna wiec dlatego tak wygląda jak biała plama na drugim renderze. Zapraszam do komentowania i wytykania błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 fajne :P ale jak na luksus brakuje mi jakichś odjechanych żyrandoli ,telewizorka i innych urządzeń tylko dla szpanu:P ale jak to ma wyglądać po prostu ładnie ,no to będzie..robiłeś to wszystko z linijką? -chyba jest mały bug po prawej na blacie stołu..[brzydko sie załamuje:p] -co to za genialne drzwiczki z 2 klamkami:D pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 krzesełko gites , można już normalnie siedzieć ;] ale coś ten sufit mnie niepokoi... nie za niski ?? pozdrawiam Edit: no i pasowało by ten okap wstawić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 takie luksusowe rzeczy będą.spox.gdzie widzisz te dzwiczki z dwoma klamkami.Od razu mówie ze tam na dole po dwóch stronach piekarnika jest szuflada i na dole szafka;d.A z tym blatem popracuje jeszce:d.Wszystko jest dobrze.sufit chyba nie jest za nisko.Ale zawsze moge trochę go podnieść.Wszystko próbuje robić z wymiarami.Dzis wieczorem kolejny update bedzie.Aha tak przy okazji zna ktoś stronę gdzie są blueprinty różnych garnków łyżeczek noży itp.?? coś z tym okapem pomyśle;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 hehe pomyśl ;] a sufit może z tej perspektywki sprawia takie wrażenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 No coraz lepiej ale mam pare zastrzezen co do proporcji.. latwo sie domyslec jakie sa rozmiary szafek i dzieki temu wszyko ladnie odtworzyc. Pomieszczenie ma conajmniej 3m. Ten pomaranczowy przeswit moze miec ze 2m a murek 1m. stol powinien miec okolo 75cm i wumiar 100 na 100, wysokosc siedziska ~45cm. blat ma glebokosc 60cm. Mozesz tez liczyc kafelki wiedzac ze maja 33.3cm to wszytko moszna niezle policzyc. kombinuj kombinuj powodzenia zycze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 Ja dopatrzyłem się dwóch błędów. Nóżka krzesła jest krzywa w zaznaczonym miejscu, i w oryginale krzesła nie ma raczej takiego "łuku". Ale ogólnie bardzo ładnie, pozostałe modele jak najbardziej poprawne i ładne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 mały upik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 Nie bede filozofowal bo nieznam sie ,ale ogolnie to mi sie podoba ;] powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 co według was dodać jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 co według was dodać jeszcze? Tekstury:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 co według was dodać jeszcze?Tytułowy luksus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Luty 2007 Autor Share Napisano 11 Luty 2007 heh chodziło mi o modele.Oczywiście textury będą ale w swoim czasie:d a luksus bedzie wraz z texturami;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 troche podłubałem: render1 render2: Wiem ze na drugim renderze jest bład z blatem,przy następnej okazji poprawie:P No to moje pytanie:co jeszcze dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 wow fajnie to wygląda roślinki wypas:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Ogólnie podoba mi się, sporo rzeczy i faktycznie wygląda jak kuchnia:P. Powodzenia w teksturowaniu, bo sporo rzeczy jest do zrobienia:) 3mam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 Jeszcze wymodeluje parę drobiazgów i zabieram się za textury.No i tutaj moje pytanie:jak zrobić w v ray'u dobrą texturę kafelków które dobrze odbijają otoczenie (bo zawsze jak robiłem to takie szklane odbicia mi wychodziły) czekam na szybką pomoc i komentarze aha jak zmienić załącznik aby w pierwszym poście była odświeżona miniaturka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 wiec tak suszarka na naczynia i talerze sa za małe o 100% kwiaty naprawde robią wrażenie bardzo pozytywne..;)) a co to ten podłogi to dobra takstura na nią bump i odbicia i wszytko;) ale próbuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Wyglada całkiem fajnie, zaczyna robic wrazenie. Jedyne co mnie denerwuje i co jest bardzo czesto stosowane to kompletne nie trzymanie proporcji.. Jak mozna robic wszystko na oko? tak trudno jest wziac linijke i pomierzyc w domu rozne sprzety? nawet nie wiem co jest zle bo nic tu nie trzyma wymiarow. Nie wiem czy jest za maly zlew czy za duzy kran, czy za male talerze, czy gigantyczna mikrofala. Po za tym sufit jest za nisko. Sory za taka krytyke. MAm nadzieje ze jest konstruktywna, bo texturami nie naprawisz tych dysproporcji. Pozdravki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 No i tutaj moje pytanie:jak zrobić w v ray'u dobrą texturę kafelków które dobrze odbijają otoczenie (bo zawsze jak robiłem to takie szklane odbicia mi wychodziły) aha jak zmienić załącznik aby w pierwszym poście była odświeżona miniaturka? 1)Obniż Refl. glossiness, zwiększ subdivs to zmatowi Ci odbicie. Jeszcze możesz dla lepszego efektu pobawić się Fresnel IOR. 2)Edytuj pierwszy post i podmień starą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Luty 2007 Autor Share Napisano 13 Luty 2007 dobra z tym modelowaniem spokój,zabieram się za textury. na razie bez textur wersja chyba już nic z modeli nie dojdzie,może jakieś małe detaliki a lampami chce się zabrać na końcu. KOmentowAć!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Wszystko fajnie tylko wywal ten obrazek z tapetą wina i daj cos ciekawszego... ;) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 nie no wypas dawaj tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 dobra z tym modelowaniem spokój,zabieram się za textury (...) KOmentowAć!!! nie ma co komentować. nadal leżą proporcje mebli i pomieszczenia. tekstury i materiały nie pomogą tutaj wogóle. przy okazji: w szczelinie pomiędzy kafelkami można złamać sobie nogę. do reszty komentujących: dajcie sobie spokój z komentarzami "wypas", "fajnie" etc. i spójrzcie na to krytycznym wzrokiem. przestańcie słodzić a wytknijcie błedy których autor już nie dostrzega. czasami czytając te komentarze zastanawiam się czy Wam naprawdę się to podoba czy po prostu lubicie skomentować pracę jednym nic nie wnoszacym zdaniem?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 sufit jest jakos wyjatkowo nisko.... chyba powinno tam byc troche miejsca... pod szafkami powinna byc tak z 15-20 cm listwa bo teraz szafki nie otworzysz bo bedzie sie szurac po plytkach ;) no i te plytki jednak moze lepiej tekstura zastapic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Luty 2007 Autor Share Napisano 13 Luty 2007 Nie myślę ze textura będzie kiepsko wyglądać,wole popróbować z wymodelowaniem i oteksturowaniem jej tak jak robie.Jutro rano dam render z oteksturowaną podłogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 KOmentowAć!!! Podobnie jak Tweety nie wiem juz co komentowac. Co mialem powiedziec to powiedzialem. W wiekszosci postów są dobre rady do ktorych w ogóle sie nie stosujesz.. Ja sie juz zniechecilem, bo marnujesz kawal dobrego modelingu. Oczywiscie to twoja praca i twoja wizja, ale poza modelingiem i fajnymi kwiatkami, wszystko jest źle. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 tweety gdyby mi się to nie podobało to bym napisał, niestety nie jestem takim profesjonalistą jak Ty i nie dostrzegłem tych błędów które zauważyłeś więc proszę się mnie nie czepiać, mi się to po prostu podoba i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi