..:: WIKTOR ::.. Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 bieznik jest chyba w druga strone wzgledem oznaczen rotacji na oznaczeniach bocznych.. chyba ze sie myle to zwracam honor... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Po co smoothowałeś tarczę? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 własnie właśnie te otworki na tarczy wygladaja jak byś ją rozgotował a to nie dobrze jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 bieznik jest chyba w druga strone wzgledem oznaczen rotacji na oznaczeniach bocznych.. chyba ze sie myle to zwracam honor... :) O dziekuje, umknęło mi, hehe ;) Już poprawione: Po co smoothowałeś tarczę? :) Żeby z kwadratów zrobiły sie kółka ;) własnie właśnie te otworki na tarczy wygladaja jak byś ją rozgotował a to nie dobrze jest Co prawda zmieniłem to troche, bo faktycznie za miękko, ale Panowie chciałbym zwrócić uwagę na to, że po nałożeniu materiału metalu (duzy spec i gloss) wszystko sie znacznie wyostrzy. Dzieki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 zdecydowanie lepiej tarcza wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Dla mnie bomba ;-) Tylko faktycznie z tym smoothem to przesada - szkoda poly, chyba, że masz jakiegoś super kombajna, który to uciągnie - mój by wymiękł :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Wszystko piekne! Jestem wmiare poczatkujacy. wlasnie bawie sie podstawiami i pracuje nad opona :) czy mogl bys podac kilka wskazowek badz jakis tutorial, ktory da w efekcie opone taka jak twoja :] gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Jak bym mógł coś zasugerować to chyba oszczędniej tę tarczę booleanem pociąć. Efekt będzie dobry , a że głównym elementem sceny nie jest tarcza nie trzeba pięknych smoothów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 9 Marzec 2007 Autor Share Napisano 9 Marzec 2007 Dla mnie bomba ;-) Tylko faktycznie z tym smoothem to przesada - szkoda poly, chyba, że masz jakiegoś super kombajna, który to uciągnie - mój by wymiękł :) Pozdrawiam! Dzięki HXL. Faktem jest, że przesada. Jak zobaczyłem ile to ma poly, to zrobiłem tarczę raz jeszcze booleanami ;) Wszystko piekne! Jestem wmiare poczatkujacy. wlasnie bawie sie podstawiami i pracuje nad opona :) czy mogl bys podac kilka wskazowek badz jakis tutorial, ktory da w efekcie opone taka jak twoja :] gratuluje Jest gdzies w necie videotutorial odnosnie modelowania opony. Co prawda sposób autora nie sprawdza sie przy wszystkich rodzajach biezników, ale jak na początek jest wystarczający. Jak nie znajdziesz to podeślę Ci link. Jak bym mógł coś zasugerować to chyba oszczędniej tę tarczę booleanem pociąć. Efekt będzie dobry , a że głównym elementem sceny nie jest tarcza nie trzeba pięknych smoothów :) Racja jest po Twojej stronie, efekt jest zadowalający. Już zacząłem szperać przy materiałach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Jezeli masz link to chcetnie chcialbym go zobaczyc. Mozesz podac material opony i parametry mentala ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 Jezeli masz link to chcetnie chcialbym go zobaczyc. Mozesz podac material opony i parametry mentala ;] Odebrałbym Ci całą zabawę. http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=1904 zmodyfikuj to i będzie jak znalazł. Teksturę sobie zrób jak Pan autor pokazał. Co do modelowania opony wpisz w google: tire modeling video. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 Kolejny jpeg do kolekcji. Mapowanie i materiał tarczy trzeba poprawic. Zmienie go na shellac, zatem potraktujcie ten jako base ;) Wybaczcie, że daję to w takiej formie, ale teraz czeka mnie kilka dni kodowania i nie będę miał zbyt wiele czasu. A i być tak może, że jakies wskazówki ofiarujecie. Ufam, że już zdrowi jesteście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Teraz przyjemnie to wygląda :) Jak bym miał się czepiać to tylko te nakrętki w zacisku po lewej stronie nie powinny być w czerwieni i rysy na tarczy wychodzą poza zasięg zacisku , ale to jest mało ważne czepialstwo , nie słuchaj mnie :D http://www.lingenfelter.com/images/lpebrembo.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasta Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 dzieki. Uzywalem juz tego linku i mozna powiedziec ze cos mi tam wyszlo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 no ;| ... z tymi nakrętkami musisz coś zrobić. :D wszystko wygląda wypaśnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 fajno fajno :D poka siatke zacisku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 17 Marzec 2007 Autor Share Napisano 17 Marzec 2007 Witam po przerwie. Teraz przyjemnie to wygląda :) Jak bym miał się czepiać to tylko te nakrętki w zacisku po lewej stronie nie powinny być w czerwieni i rysy na tarczy wychodzą poza zasięg zacisku , ale to jest mało ważne czepialstwo , nie słuchaj mnie :D Z rysami, może coś zrobię, bo to tylko tex. dzieki. Uzywalem juz tego linku i mozna powiedziec ze cos mi tam wyszlo :P Cieszy mnie to. no ;| ... z tymi nakrętkami musisz coś zrobić. :D wszystko wygląda wypaśnie ! Dzieki. Myśli, że to naprawde takie istotne? fajno fajno :D poka siatke zacisku:) Chyba nie warto, jest na chama, spieszylem się ;) Ot, koło: Nastepny etap prac to skladanie wszystkiego i małe doróbki. Jak skończę to zarzucę rendery. Na koniec zostaje wnętrze. Dzieki wszystkim za komenty. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 materiał felgi blee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 racja, i logo mitsubishi za mało wytłoczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 18 Marzec 2007 Autor Share Napisano 18 Marzec 2007 materiał felgi blee Ładnie powiedziane, humanista pewnie by wiele z tego odczytał, ja natomiast nie. racja, i logo mitsubishi za mało wytłoczone I nawet nie w tą stronę co trzeba. Zmieniłem materiał: Poproszę koło ratunkowe: podpowiedź publiczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 blee - brzydkie, nieładne, obleśne, nieciakawe itp. ;) jak dla mnie ten materiał jest poprostu mdły, plastikowy, brak w nim jakichś zdecydowanych akcentów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Złóż to do kupy bo już się doczekać nie moge. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 blee - brzydkie, nieładne, obleśne, nieciakawe itp. ;) jak dla mnie ten materiał jest poprostu mdły, plastikowy, brak w nim jakichś zdecydowanych akcentów ;) Materiał felg samochodowych wlasnie taki mi się wydaje ;-) Obleśne?! Złóż to do kupy bo już się doczekać nie moge. Super. Też się doczekać nie mogę. Ale świat tego nie rozumie :D Kolejna próba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 co to jest znajdz pięć różnic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 lekki reflect dodal ;p nie jest zle beda z Ciebie ludzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 co to jest znajdz pięć różnic? heh nie to jest caly Salvage :D:D nie ma takiej opcji zeby ktors z modelowanych przedmiotow mial mniejsze wglebienie niz powinnien miec )\\ ale ja jetem jak najbardziej za takim perfekcjionizmem czymam kciuki i czekam na finalne renderki :) PS chcialem cos skrytykowac ale na autach sie nei znam :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 co to jest znajdz pięć różnic? Więcej niż pięć. lekki reflect dodal ;p nie jest zle beda z Ciebie ludzie Mama też tak mówi. heh nie to jest caly Salvage :D:D nie ma takiej opcji zeby ktors z modelowanych przedmiotow mial mniejsze wglebienie niz powinnien miec )\\ ale ja jetem jak najbardziej za takim perfekcjionizmem czymam kciuki i czekam na finalne renderki :) PS chcialem cos skrytykowac ale na autach sie nei znam :P pozdrawiam Żebys widział jak myje naczynia. PS.Ja też sie na autach nie znam ;) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 ja sie doczepie do jeszcze czegoś innego. tarcza hamulcowa nie powinna tak wszystkiego odbijać, tzn nie chodzi, że wogóle, ale na pewno odbicie nie powinno być tak mocne i wyraźne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 ja sie doczepie do jeszcze czegoś innego. tarcza hamulcowa nie powinna tak wszystkiego odbijać, tzn nie chodzi, że wogóle, ale na pewno odbicie nie powinno być tak mocne i wyraźne Dobre, dzięki. Tym akcentem kończę rozmowę z kołem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Witam. Skoro Wy ani słowa, to ja ze trzy zdania... -klosz lamp bedzie ciemniejszy -lakier wróci do pierwotnej postaci. -pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 No i bajerka :) Felgi maja dziwny material... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 te lusterko czasem nie jest za daleko + lakier przedtem lepszy wycieraczki jakos nie widac a pozatym fajne :) buziaki:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 @3d Extreme: też jestem tego zdania, próbuje je doprowadzic do ładu. @Maverick: lusterko ok. wycieraczki, cóż... mały sampling i mała rozdzielczość robią swoje. Dzięki Panowie za zainteresowanie ;) Efekt kolejnych zmagań. Jakas plama sie pojawiła, chyba ten eclipse aspiruje na mercedesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BigBen Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Mi się podobać fotka druga. Co to za plama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 To mental, on dba o mnie, żebym nie miał za mało roboty. -cos nie styka nad swiatłem, zaimportuje wczesniejszy klosz. Panowie poradźcie, robić wnętrze? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Super jest :) Wnętrze rób! :) PS pokaż jakiegoś renderka z tyłu ;) PS2 widać plamy po GI :) PS3 mógłbyś pokazać studio? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Z wnetrzem to jak chcesz :) Dla mnie- duzo frajdy przy tym :) I troche o exteriorze- modeling bardzo ladny, ale chamfer w paru miejsach jest za miekki [wokol swiatel, krawedz miedzy zderzakiem a blotnikiem] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Super jest :) Wnętrze rób! :) PS pokaż jakiegoś renderka z tyłu ;) PS2 widać plamy po GI :) PS3 mógłbyś pokazać studio? :) Renderek końcem tygodnia. Widać plamy, widać... ale to nie ja, to mental :P Studio: dwa plane'y, jeden z góry a jeden z lewej i słaby omni na doswietlenie przedniej opony, zeby bumpa wychwycic. Z wnetrzem to jak chcesz :) Dla mnie- duzo frajdy przy tym :) I troche o exteriorze- modeling bardzo ladny, ale chamfer w paru miejsach jest za miekki [wokol swiatel, krawedz miedzy zderzakiem a blotnikiem] Mam nadzieje, że to jedynie złudzenie zwiazane z falloff'em refleksów. Zerknij na rendery powyżej. Dzieki ze komentarze, cieszę się, ze sie podaba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 Nio nio coraz piękniej to wygląda! - ten chamfer przy dolnym reflektorze (ten który Ci kiedyś pokazywałem :)) chyba za lekki bo słabo go widać - traci się na tym renderze. - materał felg mnie osobiście nie podchodzi... - oprócz wnętrza (!!!!!!!!!!!!!!) proponuję najpierw zrobić podwozie (choćby plate jakiś) bo dziwnie odbija się karosa we wnętrzu atrapy chłodnicy. Cała reszta naprawdę super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 Nio nio coraz piękniej to wygląda! - ten chamfer przy dolnym reflektorze (ten który Ci kiedyś pokazywałem :)) chyba za lekki bo słabo go widać - traci się na tym renderze. - materał felg mnie osobiście nie podchodzi... - oprócz wnętrza (!!!!!!!!!!!!!!) proponuję najpierw zrobić podwozie (choćby plate jakiś) bo dziwnie odbija się karosa we wnętrzu atrapy chłodnicy. Dzieki HXL. To, ze nie widac tej "drobnostki, która cieszy", to raczej wina oswietlenia, popatrz na pierwszy render z poprzedniej strony ;) Mi też nie podchodzi materiał felg, ale naprawde nie mam pomysłu co z nimi jeszcze zrobić. No wypełni sie to czyms ciemnym, zeby nie bylo widac, spoko ;) Pozdrawiam Szanownego Pana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 A może i faktycznie... tak to światełko świeci, że słabo widać :) I widzę, że mamy podobne problemy - ja również pracuję nad materiałem felg... Niedługo coś wrzucę. Mam jednak nadzieję, że pobawisz sie jeszcze z felgą.. proponuję zostawić ten materiał i zacząć kombinować z zupełnie nowym... potem porównać efekty i cóż może będzie lepiej niż było... Powodzenia & Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 Tak jak obiecałem, render od zaplecza ;) Zacząłem wnętrze, dam siateczki niedługo ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Witam! jak dla mnie render klasa:) przyczepie sie sie tylko do wycieraczki z tylu. ramie jakies za dlugie w stosunku do piora. a moze mi sie wydaje? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 materiały felgi i opony jak dla mnie do wymiany, popracował bym jeszcze nad lakierem, no i nad odbiciami i studiem bo nie ciekawie to wygląda, a model ładny czekam na siatki i to co wyżej z tą wycieraczką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Nio proszę... to on ma tył.. he he :-P Całkiem nieźle... Odbicia jedynie jakieś takie niedopracowane (to nad nadkolem takie pokrzywione szczególnie), no i te felgi nieszczęsne... reszta wporzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi