Juliusz Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 Dzięki za komentarze! :) Bruneq - siateczki będę mógł pokazać dopiero za jakieś dwa, trzy dni.
Juliusz Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 Zapodaję jeszcze siatki do kompletu :) Pozdrawiam!
Por@szek Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 Mmmm , tak jak lubie, czysta schludna siateczka. Piknie.
Juliusz Napisano 23 Październik 2007 Autor Napisano 23 Październik 2007 Witam! Nie myślcie, że się poddałem :) - wróciłem ostatnio do tego galeona, nieco powiększyłem model, pododawałem trochę detali, poprawiłem tekstury, więc zapodaję kilka zrzutów. Co zostało do zrobienia to normale i speculary do niektórych tekstur, liny pomiędzy masztami (jest ich teraz kilka tylko), poprawienie tej bocznej balustrady i parę innych szczegółów. Aha, no i trochę więcej wyposażenia, jakieś liny leżące i walające się, beczki itp. itd. A osobną sprawą jest całe otoczenie portowe, które też zamierzam zrobić :) (pewnie skończy się na paru budynkach, żeby ten projekt nie przerodził się w "projekt życia"). Pozdrawiam.
Mortom Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 no jak dla mnie bomba. Łódeczki świetne. A co do statku to albo troszkę za ciemne to drewno albo render ci za ciemny wyszedł, ale jak do dark moda to chyba podpasi. Nie znam sie na statkach ale twój mi sie podoba :) Pozdro ;>
Ania Napisano 24 Październik 2007 Napisano 24 Październik 2007 bardzo dobrze mógłbyś dolne części burty (te w wodzie) zrobić obrośnięte muszelkami czy glonami. za ciemno jest to fakt, ale nie znam tego dark moda więc pewnie tak ma być
Juliusz Napisano 25 Październik 2007 Autor Napisano 25 Październik 2007 Dałem jaśniejsze rendery, bo tamte to faktycznie bez sensu takie ciemne. W grze, w ruchu też to inaczej wygląda, a na stałych obrazach, to nic detalu nie widać w ciemnościach. Dzięki za komentarze. Poprawię jeszcze tą dolną teksturę, bo faktycznie jest czystsza niż górna.
Tony M. Napisano 25 Październik 2007 Napisano 25 Październik 2007 Teraz wygląda dużo fajniej, aczkolwiek przybrudził bym go trochę.
Juliusz Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Zapodaję parę zrzutów z silnika (Doom3). Otoczenie zrobił na szybko ktoś inny. Można się wspiąć po linach na sam szczyt. Postać, którą widzicie, to postać gracza, ale włączona tylko na czas robienia zrzutów - The Dark Mod będzie tylko FPP. Od ostatniej aktualizacji trochę podrasowałem teksturki, dodałem specularów itp, Jeszcze ustrojstwo wymaga dopieszczenia, ale że mam już dość tego modelu, to robię w międzyczasie inne propsy. Przy okazji model armaty (pójdzie pod pokład docelowo). Pozdrawiam!
Fr3d3k Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 bombowe ! dodać prefabów jakiś i bedzie pięknie
Scottero Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Piekny Model! Jedyne co mi sie w oczy rzuca, to tekstura desek... za monotonna jakas taka i blada ;)
Kuba Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 Modele w grze wyglądają super. Fajny klimat.
Juliusz Napisano 21 Listopad 2007 Autor Napisano 21 Listopad 2007 Jedyne co mi sie w oczy rzuca, to tekstura desek... za monotonna jakas taka i blada ;) masz na myśli deski pokładu czy kadłubu? Bo z pokładowych akurat jestem całkiem zadowolony. Nie widać tak tego na zrzutach statycznych, ale specular bardzo ożywia powierzchnię. (powierzchnia jest matowa, tam gdzie brud). A co do intensywności kolorów - weź pod uwagę, że ambient jest niebieski i księżyc też na niebieskawo świeci. No, ale nie twierdzę, że ogólnie teksturek by się nie dało jeszcze podkręcić - męczyłem się z nimi dość długo. (z naciskiem na słowo męczyłem... ;) )
Scottero Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 chodzilo mi o deski kadlubu- widac to nawet na renderach ;) Mysle ze przydaloby sie na nich wiecej brudu, sladow zuzycia ;) chyba ze to nowy galeon wiec sie nie czepiam :D
Rekomendowane odpowiedzi