Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Bardziej szpanersko by wyglądał jakby trzymał cygaro w zębach z lekko rozchylonymi ustami, ale tak też jest dobrze.

Pozdrawiam

zgadzam sie ale to by oznaczalo robienie wszystkiego od nowa w zbrushu - jestem za leniwa :rolleyes:

Napisano

no już lepiej, możnaby je zrobić nawet troche krótsze tylko teraz mi kąt nie pasuje pod jakim jest to cygaro, wygląda jakby trzymał je pod górną wargą :) a powinien w zębach więc powinno być bardziej horyzontalnie ;)

Napisano
no już lepiej, możnaby je zrobić nawet troche krótsze tylko teraz mi kąt nie pasuje pod jakim jest to cygaro, wygląda jakby trzymał je pod górną wargą :) a powinien w zębach więc powinno być bardziej horyzontalnie ;)

ok postaram sie je przekrecic - jak widac, nie znam sie na cygarach ;) Dzieki!

Gość Raffaello
Napisano

Intervain aż wstyd że dopiero teraz tu zajrzałem! genialna gębucha!

z cygarem bardziej mu do twarzy.

tak trzymaj! pozdro

Napisano
Intervain aż wstyd że dopiero teraz tu zajrzałem! genialna gębucha!

z cygarem bardziej mu do twarzy.

tak trzymaj! pozdro

oooh - Gdynia :D - ja jezdem z Gdyni [well, oryginalnie ;) ] - dzieki!

tadzio - dzieki :)

Napisano
ahaha a myślałem że tylko mi się tak skojarzyło :D

alez skad - po angielsku to sie taka broda nawet nazywa "butt chin" ;)

Master Kiełbaster - mysle, ze to raczej wina dupnego oswietlenia, ktore rzuca jakies dziwne cienie w tym miejscu i powieksza go optycznie - blah, musze sie wreszcie tymi swiatlami zajac...

makak_ - dzieki ... ehem - koncept na przedzie - to jest portret z ptaszkiem [bez skojarzen] - nie bedzie srodowiska poza niebem...

Napisano

ok - ubrania zaczne dopiero dzisiaj bo mialam dylemat jaki mu mundur zrobic i czy dac helm jak na koncepcie czy taki z czolgu... no ale zdecydowalam sie w koncu na ten z konceptu [metal do teksturowania bedzie ciekawiej ;)]

przez ostatnie 2 dni to mi sie nie chcialo wiele robic :) rozchylilam mu warge i bedzie teraz widac nieco zeby trzymajace to cygaro... cygaro skrocilam zgodnie z sugestiami...

nieco wiecej detali w zbrush... to wszystko narazie... mam nadzieje, ze pod koniec weekendu beda ubrania LOL - a narazie szybki screen z zbrusha, zeby nie bylo ze sie kompletnie obijam :cool::p

soldier_11.jpg

Napisano

dzieki panom :)

ok... zaczelam reszte - narazie skromnie, poczatek helmu [jeszcze dojda paski i inne bajery]... moje referki to helmy amerykanskich spadochroniarzy z okresu 2 wojny swiatowej i takie tez beda ubrania... musialam nieco zaokraglic oryginal poniewaz wygladal on smiesznie na tej glacy :) tu szybki screen... powiedzcie co myslicie o kacie nachylenia tego helmu na jego glowie etc...

soldier_13.jpg

Napisano

kąt nachylenia wydaje sie odpowiedni hehe:) szukam jakichś błędów ale nie widze:D jest super:]

hej

ps. co z tym drugim okiem mu sie stało:D strasznie mocno je przymknął:)

Napisano
kąt nachylenia wydaje sie odpowiedni hehe:) szukam jakichś błędów ale nie widze:D jest super:]

hej

ps. co z tym drugim okiem mu sie stało:D strasznie mocno je przymknął:)

LOL on ma tam blizne ;) - wiec oko do bani... chyba jeszcze jedna mu dam, zeby nie bylo watpliwosci :D

ok podnioslam nieco ten helm zeby bylo lepiej ta brew widac... teraz zabieram sie za te paseczki i takie tam... kusi mnie, zeby mu dac siatke na helmie ale wtedy to bedzie szal cial wiec musze sie opanowac...

soldier_14.jpg

Napisano

w sumie nie ma sie czego czepic ale ja jednak sie czepne:P ten kacik na ustach tam gdzie trzyma to cygaro wydaje mi sie jest zbyt kanciasty, jak ci sie chce to jescze przerabiac to jakbys dala to cygaro calkiem w kaciku ust byloby moim zdaniem lepiej, kilka bruzd na szyi ma zbyt mocnych, no chyba ze to blizny jakies po goleniu czy cos :D to w sumie moze byc, przy nasadzie nosa jest tez troche zbyt mocnych pociagniec, tak czy siak model jest swietny, naprawde strasznie mi sie podoba, byle tak dalej :), ten caly detal to disp czy normal mapa ?

Napisano
wiesz Intervain wsadz mu za opaske na helmi paczke fajek, jak to na amierikanskych filmach jest ;)

fajnie bedzie wygladalo;)

pozdr.

no fajnie owszem ale teraz to fajki nie beda pasowac skoro ma cygaro :cool:

ttaaddeekk - cygara to ja juz nie ruszam LOL ;)

fikołek - dzieki :)

zeet - hehe, ta golabkowi pod piora zaglada, zboczeniec...

Adek_CG - dzieki za czepianie sie - zajme sie geba pozniej - narazie musze skonczyc te ubrania i zabrac sie za modelowanie golabka...

bardzo niewielki update - troche paskow, nitow i wnetrza helmu... jeszcze troche paskow i klamerek dojdzie ;)... dopiero po zrobieniu obrazka sie skapnelam ze antialiasing byl bardzo nisko ustawiony wiec wybaczcie

jakosc...

soldier_15.jpg

Napisano

dzieki!

mimo, ze buzia nie skonczona jeszcze w zbrushu to nie moglam sie powstrzymac i sprobowac map... displacement renderuje sie na moim kompie stanowczo za dlugo jak na moj gust... ale moj biedny komputer to juz weteran ;) - tak wiec najszybszym wyjsciem bedzie renderowanie modelu o jede stopien wyzszego od oryginalu z zbrusha i normal map wyrenderowanej od poziomu 2 wzwyz... oto rezultat - to sie renderuje natychmiast i wyglada rownie dobrze co displacement:)

jeszcze zrobie pare testow i pod koniec zdecyduje co najlepsze - dojdzie w koncu jeszcze skin shader :eek:

oko tymczasowe ale musialam cos dac bo mi sie nie chce ciagle dorysowywac ;)

soldier_16.jpg

Napisano

paczka fajek na helmie jak ma cygaro to faktycznie troche nie pasuje, ale dwa asy to juz mysle ze tak :D jescze jakies niesmiertelniki mozna by mu potem dodac

Napisano
no fajnie owszem ale teraz to fajki nie beda pasowac skoro ma cygaro :cool:

ale prawdziwy amierikansky macho jara wszystko co da sie jarac. mysle ze fajka miedzy paleniem cygara by nie pogardzil...(?) a gdy fajek brakuje to zwija dywan w rulon i ... jara od biedy (Lobo:).

pozdrawiam.

Napisano

Klicek - dzieki, mysle, ze pozostane przy tej normalnej :)

Adek_CG - call me stupid ale jake asy?! mowisz o kartach? - sorry totalnie nie kumam :rolleyes:

tadzio - LOL to moze ten dywan? ;)

ok... mialam robic ubrania, wiem! Ale mi sie tak nie chcialo modelowac w niedziele... blah... wiec zamiast tego dobralam sie nieco do helmu i zrobilam unwrap + baze... wiec zanim pojde dalej z teksturowaniem go chce wiedziec co myslicie o tym kolorze... oko tez zmienilam nieco - taki kolor mi sie podoba :D

soldier_17.jpg

Gość Raffaello
Napisano

świety hełm świetne oko!!!!!!!! :D

genialnie Ci to wszystko wychodzi Intervain! ;)

pozdro :)

Napisano
tak chodzi mi o zwyczajne karty do gry wlozone za helm oni je zdaje sie nosili na sczescie czy jakos tak

taki cos znalazlem gdzies na necie:

http://www.peacebuttons.info/E-News/images/VietnamWarSoldier.jpg

kolor helmu wedlug mnie dobry, nie ma co zmieniac, mozesz pokazac sama texturke helmu i sam helm bez ms ?

ehem... bez czego?! LOL nie moge tego skrotu rozgrysc :( poza tym on dopiero zaczety wiec nie wiem czy jest sens jednolita teksture pokazywac...

dodam, ze te wszystkie zadrapania to nie w kolor map tylko w weight map bo ja uzywam 2 materialow i weightmap decyduje gdzie ktory bedzie... jeden ma wieksza specularity [ten pod farba ofkors]

Gość Raffaello
Napisano

co sądzisz o takim dodatku na kask?

[ATTACH]43877[/ATTACH]

fajnie by wyglądał

Napisano

Adku to nie były karty tylko fajki :D (lol pierwszy raz widze zdjecie z kartami :D tez nawet niezle wyglada)

Magdo mysle ze siatka by mu nie pasowała, no chyba zebys to jakos zwinnie dopasowała do charakteru postaci :)

Napisano

z shaderem skory to ja w ogole nie mam wielkiego doswiadczenia wiec to bedzie zabawne... przez ostatnie 2 dni kopalam gdzie sie dalo, zeby zrozumiec logike ktora sie za tym kryje... teraz musze sprobowac to odtworzyc LOL - nie smiac sie prosze :p;)

ok - narazie wyglada jak trup bo to jednolity kolor niemal... poza ustami...- staram sie znalesc kolor od ktorego moznaby zaczac budowac ta buziule... wszelkie info mile widziane...:cool:

soldier_19.jpg

Napisano
wyglada calkiem fajnie :) nie rozumiem skad sie wzieło sss na uchu ktore jest pod hełmem ? :)

hahaha - ja to samo myslalam jak wyrenderowalam ;) :D - chyba bardziej zebym sobie mogla powiedziec - 'dziala!' LOL

Napisano
nie wiem moze to sie przyda..

http://www.furiae.com/gallery/tutorials/skintones.jpg

generalnie to jest o malowaniu bardziej...ale linda pokazuje tu gdzie twarz ma nieco odmienne kolory..glownie chodzi chyba o policzki i oczodoly..

wiem i znam :) ale to dopiero baza - malowac to ja bede dopiero :) chodzi mi o podstawowy kolor na ktorym beda inne... wlasnie zielenie, fiolety i inne bajery... na subtelnosci jeszcze nie bylo czasu :cool:

Napisano
skintones.jpgp

ale co prawda to prawda,

niesamowity klimat ma ta buzka, ale daje mi ta broda nie pasuje , hehehe

moze jakis maly zaroscik, bo ostatnimi czasy to jest fancy

o bedzie taki kilkudniowy :) dluzszego nie planuje ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności