Urza89 Napisano 17 Październik 2015 Napisano 17 Październik 2015 (edytowane) Witam, oto mój pierwszy projekt jeśli chodzi o model postaci. Wszelkie uwagi od mistrzów mile widziane;) Projekt jeszcze nie gotowy, dojdzie detal rękawów, włosy i inne. Edytowane 17 Październik 2015 przez Urza89
spolsh Napisano 27 Grudzień 2015 Napisano 27 Grudzień 2015 (edytowane) Cześć, zrobiliśmy grę Star Warrior łączącą kicz lat "80 z Gwiezdnymi Wojnami na game jamie Ludum Dare. Zgłoszenie: http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-34/?action=preview&uid=40133 Gra polega na sterowaniu kosmicznym myśliwcem i walce z wielkim czerwiem pełzajacym wsród wydm. Całość jest w Unity. Chcieliśmy zrobić płynną i przyjemną mechanikę szybowania. Mój kolega kozun napisał sterowanie, poruszanie kamery i praktycznie całą logikę statku. Później napisał gameplay. Znalazłem sposób na zrobienie shadereów wireframe i eksperymentowałem z efektami cieniowania. Wygląd lawa i wydm jest sparametryzowany, można lecieć bez końca. Potem zająłem sie modelem statku i malowanie skybox'a. Na końcu musiałem przepisać shadery ponieważ WebGL nie wspiera geometry shaderów. Część efektów kamery też wymagała poprawy, bo WebGL nie wspiera MovieTexture. To był pracowity tydzień i mieliśmy dużo zabawy. Mam nadzieję, że się wam spodoba! Edytowane 27 Grudzień 2015 przez spolsh
5lim Napisano 22 Kwiecień 2016 Napisano 22 Kwiecień 2016 (edytowane) Ruiner! Czekam na te grę. Edytowane 23 Kwiecień 2016 przez 5lim
Rekomendowane odpowiedzi