Urza89 Posted October 17, 2015 Share Posted October 17, 2015 (edited) Witam, oto mój pierwszy projekt jeśli chodzi o model postaci. Wszelkie uwagi od mistrzów mile widziane;) Projekt jeszcze nie gotowy, dojdzie detal rękawów, włosy i inne. Edited October 17, 2015 by Urza89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spolsh Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 (edited) Cześć, zrobiliśmy grę Star Warrior łączącą kicz lat "80 z Gwiezdnymi Wojnami na game jamie Ludum Dare. Zgłoszenie: http://ludumdare.com/compo/ludum-dare-34/?action=preview&uid=40133 Gra polega na sterowaniu kosmicznym myśliwcem i walce z wielkim czerwiem pełzajacym wsród wydm. Całość jest w Unity. Chcieliśmy zrobić płynną i przyjemną mechanikę szybowania. Mój kolega kozun napisał sterowanie, poruszanie kamery i praktycznie całą logikę statku. Później napisał gameplay. Znalazłem sposób na zrobienie shadereów wireframe i eksperymentowałem z efektami cieniowania. Wygląd lawa i wydm jest sparametryzowany, można lecieć bez końca. Potem zająłem sie modelem statku i malowanie skybox'a. Na końcu musiałem przepisać shadery ponieważ WebGL nie wspiera geometry shaderów. Część efektów kamery też wymagała poprawy, bo WebGL nie wspiera MovieTexture. To był pracowity tydzień i mieliśmy dużo zabawy. Mam nadzieję, że się wam spodoba! Edited December 27, 2015 by spolsh Link to comment Share on other sites More sharing options...
5lim Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 (edited) Ruiner! Czekam na te grę. Edited April 23, 2016 by 5lim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts