voyager Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Witam! Kolejny rozpoczęty projekt - prawie na finishu, więc chyba skończę ;) Może w 5k sie zmieszczę:) [EDIT] Wrzucam zwykłe miniaturki, zamiast linku do albumu:
Konras Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ja sie zastanawiam czemu jeszcze nigt nie napisal nic. Mi sie podoba, no moze z jedna mala ale, bo hmm wiadomo poly nie jest za wiele, a trudno samochod ladnie zrobic z malej ich ilsci, moze warto jednak by male champfery dac w miejscach gdzie nadkola loncza sie z karoseria tak by bylo tam gladkie przejscie i przez smooth grupy wtedy bedzie dalo sie z tego uzyskac ladny efekt, bo tak to bryla ladna ale poly malo i dziwnie to na tym traci, tak samo jak na przedzie, wez sie kaszani troche... ale no coz nic innego nie da sie wymyslec jak tylko dodac tu i tam pare tri, ale podejrzewam ze na te dodanie nie ma zgody odgornej :)
Stachu Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 oooho widzę hardkorowe lowpoly :P mi się nie podoba bo jak to ma być lowpoly do 5k to po jaką cholerę tam 3d rowki?? rowki się zrobi w texturze a poly z nich można uzyć na obleśnych kantach. ps. a pozatym jest tam dużo krzaków i trójkątów w siatce przez co smooth się psuje.
nielot007 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 racja siatka do wymiany :) jak chcesz moge narysowac gdzie i jak ? :) ale pewno wiesz co i jak :) pozdro
RA Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Polycount z powodów ambicjonalnych mam nadzieję, bo to takie trochę nie dzisiejsze. :)
Fargate Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 hello :D w końcu postanowiłem skomentować ten modelik. Z ograniczeniem poly to przesadziłeś (respekt za wyzwanie) ale 5-6tys to było parę lat temu (jak mówiłeś to tym limicie to myślałem że masz na myśli wnętrze :P ) tak jak nielot007 napisał siateczkę masz w pewnych miejscach do wymiany. Ogólnie model jest niezły ale jeszcze spędzisz nad nim troszkę czasu (wiem że potrafisz lepiej) :) pozdro!
voyager Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Wykopuje po roku mój wątek Mam parcie na kilka modeli LP, więc postanowiłem wskrzesić starą mazde :D Już widzę, że komenty będą podobne (że mało trisów jak na współczeany gameart) :] Kilka fragmentów zostało jeszzce ze starego modelu (drzwi, grill, szyby) i dojdzie tam kilka poly Sporo zostało poprawione, jeszcze więcej jest do poprawienia
Ardeni Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Z tyłu krzywo i chaotycznie troszke, z przodu to samo,ale jst dobrze, masz zamiar to texturować? (wczoraj zapomnialem zapytać) ;)
Creator Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 widzę robaki Ci się już znudziły hehe :D Wygląda przyzwoicie, choć na samochodach się nie znam za bardzo :P ale kilka zbędnych edży można usunąć moim skromnym zdaniem. Pozdrawiam :)
Recommended Posts