Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 219
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Uffff, dopiero wróciłem ze szkoły, dam siateczkę poźniej bo idę na piweczko zaraz :)

wiggles - najpierw zrobię normalne, potem się pobawię w tuning

Napisano

uwielbiam oglądać tak gładko zrobione modele :) świetnie ci idzie, aż się boję, czy przy robieniu klamek ci się ta gładkość w drzwiach nie spier... tak jak mi naprzykład :D trzymaj się [piwo]

Napisano

Oj bieda z czasem ostatnio :(

Za dużo nie zrobiłem, tylko tyłek. Mam prośbę wielką, jakby ktoś miał jakieś foty tego modelu z dobrym widokiem na klameczki to poproszę. No i mam dylemat czy modelować dziurę na całą klamkę czy tylko w tym miejscu gdzie jest widoczna wnęka (wtedy mi będzie łatwiej) a uchwyt górny dołożyć tylko...? Z resztą nawet nie wiem jak jest w oryginale dlatego pytam o te obrazeczki. Dzięki za wszystkie posty i Pozdrówka!

Napisano

Dziękuję za komentarze, teraz to obrosłem w piórka ;)

Nie mam za bardzo czasu ale po takich pochwałach to się czuję zobowiązany. Na razie tylko klameczki dorobiłem. Są tam jakieś bugi ale chyba nie ma tragedii.

Napisano

wielkie dzięki [piwo] to kolejny przykład na to, że siatka nie musi się składać z samych czworokątów, żeby była gładka :) a trailerek sobie zaraz obejżę :D

trzymaj się [piwo]

Napisano

Witka, powoli bo powoli ale do przodu.

Uwierzycie że sam ten próg robiłem 4 godziny? Starzeję się, albo to takie skomplikowane było (ehh Ci Japończycy :) )

Napisano

ja mam tylko pytanko... po co robiłeś dziurę na migacz za przednim nadkolem ?? przecież jak dasz tam prawdziwy migacz to dziury i tak nie będzie widać :) a w ten sposób psuje się trochę gładkość w tym miejscu... no ale skoro zrobiłeś tam dziurę to pewnie masz jakiś powód :)

trzymaj się [piwo]

Napisano

Hmm.. no wydaje mi się że w rzeczywistośći taka dziura tam jest, więc jakby było bez tej dziury to mogłoby nie być widać dookoła migacza takiego kształtu jak powinien. Jeśli się mylę to równie dobrze nie musiałbym robić dziur na klamki i też lepsza gładkość by była.

Napisano

Wow niezly... moglbys powiedziec mi w jaki sposob zrobiles krateczke, siateczke (grill) i drzwi (extrude i bevel czy detach ? :P) ?

Pozdrowienia

Napisano

Por@szek - nie nie, to nie bug, ten model taki wykrecony jest i tak ma, cieżko się to wszystkor robi :/

Dr0cK - przykro mi ale dokładna odpowiedz na Twoje pytanie nie zawiera się w 2 zdaniach. Robię z \'boxa\' i już ;)

Napisano

Kingwins, świetnie ci idzie... tylko nie wiem, jak można robić grill z boxa :]

pozdrawiam [piwo]

P.S. ja też już wysłałem swoje \"dzieło\" na tą galerię :D ciekawe kiedy się pojawi, zwłaszcza, że wciąż jako ostatni widnieje tam rok 2003 [hmmm]

Napisano

No Kingwins starasz sie i dobrze ci to idzie:).

Ps. Odnosnie mojej mazdy to mi sie nie chce jej robic gdyz nie moge ladnie zrobic listwy na bazniku. Chyba wogole od nowa musialbym zrobic cala klape bo jaka nie rowna jest:P:) Jak bedzie mi sie chcialo to w weekend przysiade i zaczne cos strugac:).

Ps2. Jest jakas mozliwosc otwarcia (importowania??) pliku maxowego w piatce gdy ostatni zapis byl w szostce???? Pytam sie bo wygodniej robilo mi sie w piatce jakos szybciej mi chodzi:)

Pozdro[piwo]

Napisano

Sikham - mam nadzieję że o to chodziło, a jeśli nie to sprecyzuj pytanie ;) BTW. Świetny Skyline!!!

Blood - rób tą mazdę bo na prawdę śliczna była. Na 100% da się saveować do \"stareszj\" wersji. A jeśli nie to wyexportuj do *.3ds może?

Napisano

Kingwins, napisałeś, że można przenieść plik z Maxa 6 do Maxa 5 bez konwertowania go do formatu .3ds, więc byłbym wdzięczny gdybyś mi powiedział jak to zrobić, bo właśnie z tym mam problem :( jak konwertuję plik do .3ds to robią mi się straszne błędy w siatce :( sorki, że zaśmiecam ci temat ale jest to dla mnie bardzo ważne :)

pozdrawiam [piwo]

P.S. czekam na updaty :)

Gość User190
Napisano

Niom, coraz lepiej, ale coś sie dzieje, ze zderzakiem pod tym okraglym swiatlem... i nad też :P

Napisano

Loozack - a jednak nie ma bezpośrednio Save for max 5 :) Możesz spróbować exportować do flimbox. Powinien nie zepsuć siatki.

M@ti - tam akurat jest ok, tak mi się wydaje. Chyba że pokażesz na screenie dokładnie o co chodzi?