Linus Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Dołączam się do pytania...? Sry... !!!Post do usunięcia!!!
mistrz3d Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 fajna pracka, misiekhc a te oczy mialy tak wprost wypelzac z oczodolow?:P
Loozack Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Misiekhc, fajny styl sobie wyrabiasz, Brite, długo się powstrzymywałem ale już nie dam rady ;) może to tylko moje zdanie ale podpis na twoich pracach strasznie kłuje w oczy... zwykła żółta czcionka tuż przy samej krawędzi obrazka :( choćbyś nie wiem jak pięknie namalował to ja zawsze widze tylko ten podpis, auć... pozdrawiam
brite Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Luzak: jestem leniwy i nie chce mi się odpalać klienta ftpa żeby wrzucać obrazki, więc napisałem sobie skrypt do szybkiego uploadu obrazków do bazy danych na swojej stronce, przy okazji ze "stemplem" takim jak widać... może kiedyś, w wolnej chwili zamienię to na jakieś logo...
Azazello Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 Kris_R - to jest piękne!! Patrze się na tą grafe już chyba z godz. Super. Tylko... usta za ciemne.
misiekhc Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 malo spidow malo spidow kris - fajne ten gosciu ma oko
Tomur Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 misiek czemu nie w daily speedseszynie? ja tam skromnie:
leander Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 misiekhc: niezle szalejesz ostatnio lord_saskybody, hindus: dzieki, dzieki :) Co do 'making of' to raczej nie ma sensu w moim przypadku, bo malowanie przebiega zawsze inaczej. Nie mam jakiejs jednej sprawdzonej metody. Praca inspirowana tematem Tomura, ale gdzies w polowie zgubiłem wątek więc wrzucam do speedów. yookeer, veri_jr, Wert: wrzucam oryginal 100x70 leżacej dziewczyny, to sie moze wyjasni co sie na plecach dzieje. Generalnie wzmacniajac tam akcenty liczylem sie z odrealnieniem anatomii.
Wert Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Ach, już widzę jak to idzie :) strasznie daleko ma lewy bark
sayonerka Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Mkaszpir - to strzala sie zbliza do tej zacnej panienki? ;) misiekhc - powtorze za leander'em, wymiatasz ostatnio przepieknie! Czy ten podpis to prawda? Bo cos trudno w to uwierzyc, patrzac na Twoje prace. Pozdrawiam!
Marduk Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Taka sobie przypadkowa twarz z profilu... I taki typowy speed który przed chwilą skończyłem...
Azazello Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Postanowiłem zacząć od podstaw... czyli męcze anatomie. Fragment ręki... jakieś 1,5 godz.
Marduk Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Azazello... moim zdaniem to zbyt płasko wysżło... pozatym mięsięń tójgłowy wyszedł moim zdaniem za bardzo rozciągnięty...
kurt_hectic Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 uuulalallaaaaaa,,,, czemu ja nie umiem rysowac!?!?!?!?!?!?!, HLIPH HLIP HLIPPPPPP....
Ania Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 zaczynam cwiczyc rysowanie ludzi, (ze zdjec), na razie nie wychodzi, jak ktos chce mnie skrytykowac to zapraszam, zmotywowaloby mnie. PS: Leander, juz chyba kiedys mowilam ze mi sie bardzo podoba twoj styl malowania. teraz przegladnelam poczatki tego watku i musze powiedziec ze niesamowite postepy zrobiles od tego czasu.
PPK Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Ania C: tylko nie ze zdjeeeec ! wez lusterko lepeij leander: ten rysunek tez niebardzo wyjasnia tajemnice plecow ;)
Ania Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 PPK, czemu nie ze zdjec? taka ladna nie jestem zeby same autoportrety robic, a inni ludzie nie mieliby cierpliwosci zeby sie dac przeze mnie rysowac, zwlaszcza jesli to by potem do nich nie bylo podobne. mi chodzi glownie o to zeby opanowac technike.
asfalton Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 AniaC -jesli zaczynasz to gratulejszyn :), no lusterko wes zobaczymy jak ladnie wygladasz :D PPK- to wyglada jak komunistyczna NINJA (uoleksy) :) POZDRAWIAM
Bill Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Mi nie wyglada na to, zeby Ania C zaczynala dopiero. Szczegolnie na tych miniaturkach widac spore wyczucie.
misiekhc Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Czy ten podpis to prawda? Bo cos trudno w to uwierzyc, patrzac na Twoje prace. prawda prawda, ale zaczynam kompletowac portfolio, website wypuszcze, a noz cos sie trafi jakis frilans :)
Marduk Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Ania C ze zdjęć trudno opanować bryłe i dlatego nie wszystko zawsze wyjdzie tak jak na zdjęciu... trzeba wtedy jakby więcej finezji ;)
Ania Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 ok. proba autoportretu z lustra. glowny problem polega na tym ze ja tak nie wygladam. ale mieliscie racje ze latwiej tak niz ze zdjecia. pytanie ogolne: gdzie wy znajdujecie ludzi ktorzy by sie dobrowolnie i za darmo dali rysowac?
Hindus Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 szkoda że to długopis :/ a nie np ołówek ;) ale ładnie
h4sh Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 ze zdjec tez mozna jak najbardziej. trudniej, ale lepsze dobre ujecie na zdjeciu niz slaby model. Dlugopis tez moze byc, albo piuro, albo nawet pisak.
Marduk Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Ostatnio postanowiłem troche dokładniej przećwiczyć malowanie oka... ..i takie coś po ok. 30 minutach powstało... troche jeszcze nie tak jak powinno być ,ale...
Azazello Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Przyznaje... jak na 30 minut super! A ja dalej ćwicze anatomie....
Hindus Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 jakies 20min wiem ze sie nie równa ale co tam ;) nie każdy odrazu umiał tak jak wy :D
SCORPI Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Tylko nie wyskakiwać z tekstem, że to pokemon :D A te misie to koleżance bo zostawiła bluze w lesie
Wert Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Nie wiem co o tym myśleć :) ale drugi gość Ani (ten wąsacz) to najfajniejszy kawałek jaki tu od dawna widziałem. Po prostu trafiła idealnie w mój gust (pulpit). pozdr
Marduk Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Azazello --> No już lepiej ;) Widać, ze mięsień motywlkowy to była taka końcówka rysowania, ale... hindus -->Popatrz troche na jakieś zdjęcia... nie jako referki, tylko przypatrz się jak się układa skóra wokół oka, ułożenie gałki, wielkość źrenicy w porównaniu do światła (na twoim obrazku jest za duża)... ja często dla ćwiczeń rysuje oczy długopisem... z czasem wszystko się wyrabia... ...no i polecałbym troche większą rozdzielczość ;)
SCORPI Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Troche zabawy z bruszami, kolejny misio tym razem tęskni oj bardzo.. jescze ropucha
yookeer Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Scorpi ta zaba rzadzi swiatem :D oDD w jakim prohramie uzyskujesz takie barwy i tla? JoKeR
Drakula Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 oDD, cool :) Stylem troche przypomina pracki Kevina Walkera z mtg :)
Hindus Napisano 28 Maj 2005 Napisano 28 Maj 2005 Marduk fajnie że pomagasz ;) powiedz mi tylko jak wale wszystko za pomocą CONTE a potem Jade po tym Blenderem to dobra technika ?? nie potrafie zajarzyć jak rozprowadzać kolorki :/ oDD extra :o
Rekomendowane odpowiedzi