tweety Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 wert: jestem pod wrażeniem :) dzisiejszy nocny speed - pierwsze podejście do anatomii. BTW: jak dobrze uchwycic proporcje jakiejś postaci? są sztywne reguły czy też freestyle?
BeLiAL Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 Ot taki mały speed - pomysł na bitwę (moment krytyczny: nagły atak małego głodka czy cos takiego). tweety: Nie ma raczej sztywynych reguł, bo każda metoda może być dobra. Przede wszystkim dobrze byłoby wiedzieć jakie proporcje ma ludzkie ciało, wtedy zawsze jest prościej. Ja np.: prawie zawsze zaczynam od głowy (razem z wstępnym zaznaczeniem oczu, ust, nosa), bo wtedy łatwiej uniknąć problemu za małej lub za dużej głowy (mi osobiście jest ciężko, przynajmniej anologowo, dobrać wielkość głowy do istniejącego ciała, a już o tym, że bez dobrze narysowanej głowy ciężko o ładnego człowieka nawet nie wspomne). http://saveloomis.org/
tweety Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 BeLiAL: dzięki za info i linka. teraz wiem na czym stoję :) post niżej Deus: no tak nie wpadłem na to żeby przejrzec Leonarda da V. dzięki :)
Drakula Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 tweety, co do proporcji, to ja korzystam z tego: mam nadzieje, ze widac wszystko dosc dobrze :P
Wert Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 z 3h chyba... pierwszy szkic: http://img265.imageshack.us/img265/1776/couple1low4wl.jpg
Wert Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 byłoby fajnie ;) ale osobiście nie uważam tego za udany kawałek...za dużo ma "śmieci" if ya know what I mean
Drakula Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 cicho :P w koncu musze podsunac cos, co by sie nadawalo na wymiane rekomendacji, nie? :P
Salvator Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 uh, co jej się stało z nosem :> poza tym ładnie, chociaż zdaje mi się że miejscami za mało kontrastowo
Ania Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 żeby się poziom zbytnio nie zawyżył... (koncept na postać nie jest mój, sytuacja moja)
BlackTalon Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 potwierdzam -Wert zajefajna technika, dłoń rulesss. Ostatnia pracka na 1st page:)
BeLiAL Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Wert: nice! Mam nadzieje ze wiadomo kto to :). Ze zdjecia pomnika w Lublinie, jakies 40 minut, 50x70 Bosh, niedlugo stuknie mi 20'stka a po raz pierwszy w zyciu konia rysuje...
CIEKAWSKI Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 witam .. dawno mnie tu nie bylo.. postarma sie poprawic bo w koncu cos trzeba ze soba zrobic oto wynik wczorajszej nocy : http://dagoart.w.interia.pl/stopa_web.jpg http://dagoart.w.interia.pl/dlon02_web.jpg http://dagoart.w.interia.pl/Akt_web1.jpg pozdrawiami czekam na sugestie
Marduk Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Zaczete kiedy, nieskończone... mazane długopisem, więc troche się męczyłem...;) Nikt pewnie nie jest w stanie okreslić co to jest, ale...
tweety Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Nikt pewnie nie jest w stanie okreslić co to jest to jest kawałek kolumny!!! :D
Mizu Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 rekin, 30 minut belial: faine, pierwszy raz rysowałes konia? fainie ci wyszło:)
Gość User190 Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 W czasie odpoczynku między czytaniem kolejnych rozdziałów pewnej książki :) btw. wie ktoś może dlaczego w PS 9 cs 2 gdy wykonuję szybkie ruchy piórkiem na tablecie zamiast zaokrąglonych linii rysują mi się proste?? :> No i jak ustawić dynamiczną gruboś kreski (w zależności od nacisku piórka) - chyba mam jakąś skopaną wersję, bo nie działa ustawianie shape dynamics w brushes :/
BeLiAL Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 M@ti: Sprawdź czy działają inne ustawienia, w których można ustawić czułość zależną od poziomu nacisku (opacity etc.). Jeżeli nic nie działa to możliwe jest też, że stery coś nie teges. Ja mam takie kwiatki w PS'ie 7, że potrafi nagle przestać reagować na nacisk i musze pare razy restartować PS'a zanim znowu zaskoczy. Nie zaszkodzi też poszukać najnowszych sterów do tabletu. A zaokrąglone linie wymagają niezłych zasobów (RAM, proc), a jak znam życie PS9 troche ich zżera :/ Jak brakuje pamięci to tablet gubi odczyty i daje tylko te punkty które uda mu się wyłapać, a pozostałe łączy, co daje efektowną prostą łamaną :) Ale mi twarzowiec wyszedł :/
Gość maja Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 heh... to teraz czuję się zupełnie malutka, jednym słowem - miło popatrzeć:)
Drakula Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 ot taki szkic z nowego szkicownika :P Calkiem fajny papier. Szkoda, ze nie mam lepszego skanera :/ Jakosc pozostawia wiele do zyczenia :(
Remedy Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 ^Nawet gdybym nie widział Twojego avatara to od razu czuć, że to Twoja praca - te mordy :D I fuckin' like it!
Remedy Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Trochę za mało czytelne. Tło strasznie psuje efekt. Można je zmienić... ;)
Mkaszpir Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 trochę szkicy dziś :) . . . i na razie tyle :D
Mkbart Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Kris, nadawało by się na dementora, albo Nazgula ;)
BeLiAL Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Takie tam... Jakby sie komuś wybitnie nudziło to może sobie pokolorować ;)
Drakula Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 (jej) lewa reka za gruba. Brakuje jednej kreski chyba :) tk z ciekawosci - masz taka czysta kreske, czy po naszkicowaniu meczysz sie i czyscisz wszystko ? :P
BeLiAL Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Tam raczej nie brakuje kreski, tylko tak niefortunnie jest to wszystko ułożone, że pokrywała by się z tą, która wyznacza żebro, co dałoby raczej nieciekawy efekt, zresztą whatever :) Narysuje sobie kiedyś lepszą :D A odnośnie tego szkicowania, to mało jest chyba ludzi którzy mogą się szczycić wybitnie czystą, dokładną itd. kreską, to może przychodzi z wiekiem czy doświadczeniem. Jako, że praktycznie wszystko robie w PS'ie, zwykle robie to tak, że najpierw skanuje szkic, potem staram sie wylapac mozliwie duzo bledow i je ponaprawiac, potem daje na to warstwe wypelnioną na bialo i ustawiam jej opacity na jakies 90%. A potem przychodzi 'fun part' - biore jakiegos brusha (zwykly okrągły lub jakis ulepszony) i jade. Niestety, na moim tablecie (Volito) o duzej dokladnosci nie ma mowy, dlatego zeby robic w miare dokladne linie, musze przyblizyc na 66-100%, ale wtedy nie widze obrazka jako calosci i nie mam pewnosci czy to co mi tam wychodzi jest dobre czy nie :( No i trzeba non stop przyblizac i oddalac... Po jakims czasie outline jest gotowy, wtedy ustawiam warstwe wypelniona na bialo na 100% i mam cos w stylu tego co powyzej.
OMAM Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Mały twścik tabletu.Tak wyglądają wypociny bez czyszczenia
maciekG Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 juz nie speed (2-2,5h), a jeszcze nie rysunek.. heh, wiec wrzucam tu
Łukasz Misztela Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 20 minutek z pozostalych farbek na palecie:-) format 10 cm x 20 cm pozdrowionka
leander Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 CIEKAWSKI: wery fajna ta Twoja praca: http://dagoart.w.interia.pl/stopa_web.jpg chwila refleksji nad przypalonym szkicem
CIEKAWSKI Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 LEANDER: dzieki wielkie .. zaulwazylem ze mam drobny problem z kolorkiem.. znaczy z jego ciekawym doborem... ten ktory wybieram nie wszystkim podchodzi. coz pozostaje pracowac. pracowac i pracowac ...
Łukasz Misztela Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 a teraz kolejna pracka czas 15 minut:-) Deus taki mialem akurat odpat tektury:-) a ta pracke zaszczepie tutaj bo w mojm watku nic sie niedziej:-( pozdro
Hatred Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 heh moja walka z pendzelkiem w corelu (zastrzegam ze to moj 3 cosiek :)) powiedzcie mi czemu ten corel jest jakis taki dziwny, nie moge go zakminic a wogole malownaie olejnymi jakies dziwne jest :) nic nie kmini i ide na centralny zywiol (no i kupa wychodzi) chyba zeby takim czyms malowac to trzeba jakies zasady znac?? ogolnie to zanudzam ide poszperac po forum za jakiemis tutkami.. PS jak smoothowac to gowno?? smudgestick (czy jak mu tam neidziala) drybrush jak sie skonczy to smoothuije ale trzeba pierwsze pociagniecie zrobic
BeLiAL Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 hatred: mówisz i masz -> skasowane :) a tak btw to wysyp niezłych prac, aż chciałoby się coś rownie dobrego zapodac, no ale do tego trzeba też coś umieć ...
Hatred Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 mp tp sie umowmy ze nie by;p tego pytania ja je kasuje i ty odpowiedz tez :) i ciii :)
Wert Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Hehe, przyłapali cię chłopak :) Jak już może wspominałem mój najsłabszy punkt to kolor, tak więc nad nim pracuję. To powstawało parę dni, może z godzinkę, półtorej dziennie. Tych, którzy są lepsi ode mnie w kolorze (leander na przykład, pozdr), proszę o komentarze.
Rekomendowane odpowiedzi