Scatmax Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 Originally posted by DruG Scatmax: to jakis wasz psiak, ze tak go uwieczniacie? :) Siostry ale traktuje go jak dobro wspolne i ekspoloatuje do woli:D tylko bez skojazen:) chodzi o rzycanie w niego jego pilka zabawka(co daje radosc:)...moja) i kazanie mu przynosc kapcie i gazetke i klasc sie pod nogami jako podnozek[lol2](to dla wygody...mojej:))
leander Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 Gratuluje prac :) Szczególnie zachód Druga i rycerz Scatmaxa trzymają klimat. To ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze. Ze światłocieniem marnie mi idzie, ale zauważyłem, że ta technika znacznie pomaga mi oddać własciwie proporcje.
dr Ug Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 Buahahahaa.... dopiero teraz zauwazylem, ze ten rycerz siedzi na jakims karlowatym kucu [lol2] Leander: nice, ogromny skok w stosunku do poprzedniej pracy. Rozumiem, ze wektory poszly w zapomnienie? :|
leander Napisano 16 Wrzesień 2003 Napisano 16 Wrzesień 2003 Wektory są cały czas w użyciu, ale do mniej swobodnych prac i w przerwach od nich postanowiłem odkurzyć mój tablet (pentagram O\'pen XL) , który po zakupie zupełnie mnie zawiódł, ale teraz wraca do łask :) Kucyk jest faktycznie komiczny, ale z charakterem - dobrze wie, że znalazł się w nieodpowiednim miejscu :) Coś jak rumak Don Kichota. *** EDIT *** W przerwie od tabletu :) zrobiłem wersję wektorową DruG, dzięki za zachętę :)
biglebowsky Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 Widze ze sie powoli speedowanie rozkreca:), i oby tak dalej:) drug podziwiam za precyzje rysunku gryzoniem, gorzej z kolorkiem, ale co tam Leander: zdecydowanie bardziej mi sie widzi wersja bitmapowa, zrszta naprawde dobra jest. i moje mazaje:
dr Ug Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Wiesz co, zaczyna mi zalatywac Mullinsem ;) Bajka, swiatlo wyszlo swietnie. A gdzie bull? Mam nadzieje, ze kolorki to zgrzyt \"zachodu slonca\" :P
biglebowsky Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Napisano 17 Wrzesień 2003 zachodu, zachodu oczywiscie a bull mi osobiscie sie niezabardzo podoba
giorgione Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 [lol2][lol2][lol2][lol2] Eeeeee tam... :) Taki spasiony - ale fajny:D Tylko może przez tą pozę taki wyszedł - chodzi mi o wysunięte na pierwszy plan kopytko. Dla mnie gitara:D Pozdr Giorgione
Scatmax Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Super Leander i BigL!!.Dawajcie wiecej:).Szkoda ze tak malo osob cos wogole maluje:(. Oto moje shit cwiczonko.Na podstawie jakiegos obrazka ze spisu tresci encyklopedii przyrodniczej. Inni malujacy z forum do roboty!!:)
leander Napisano 17 Wrzesień 2003 Napisano 17 Wrzesień 2003 Byk genialny. Mi się nawet bardziej podoba od sceny z ogniem. Ale może to przez kolory i mój aktualny nastrój na spokojniejsze tonacje. Scatmax świetne kwiecie :) Jak zobaczyłem Twoją pracę to też zapragnąłem zrobić sobie kwiatka, ale zanim jakiegoś znalazłem to mój wzrok padł na plakat Air Jordana, który wisi u mnie od 123 lat chyba..
leander Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 To teraz mały \'making-of\' w razie gdybyście chcieli mi dać jakieś porady, wytknąć błędy z toku prac. Całość niecałe 20 minut. Po skończeniu próbowałem te barwy jakoś ładnie zespolić ze sobą i rozmyć, ale użycie smudge-tool (35%, airbrush soft) daje marne efekty - jakbym gaussian blura wrzucił :( Są jakieś lepsze metody? Pozdrawiam! [soczek] PS. Za referencje wziąłem zdjęcie znanej aktorki, ale nawet nie powiem jakiej żeby się nie pogrążać odchyleniem od pierwowzoru.
biglebowsky Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 eh, az mi sie lezka w oku zakrecila, kto to spamieta ...air jordan:)
dr Ug Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Heh, obroc teraz tego Michaela Jacksona horyzontalnie i zobacz, jak wyglada ;) Zamiast rozmywac uzywaj barw posrednich, albo nakladaj kilka warstw z opacity np. 20%. W Painterze 8 jest to rozwiazane rewelacyjnie. Paleta do mieszania \"farb\" to genialny patent.
leander Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Bigleb: Wow.. :o Chciałbym zobaczyć jak śmigasz z tabletem robiąc takie cudo. A może serio zrób taki video tutorial..? DruG: hmm.. chodzi Ci o obrócenie o 90 stopni, czy \'flip horizontal\'? Zresztą w obu przypadkach widzę Pamelę Anderson, więc chyba wszystko jedno.. to chyba taka pora.. ;)
dr Ug Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Of cuz \"flip horizontal\" :) Tak najlepiej widac bledy.
leander Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Faktycznie.. ciekawa metoda. Obróciłem też panienke. Tragedia [urwanie glowy] ** EDIT ** DruG: heh, na poczatku przeczytalem \"obróć Michaela Jordana\" zamiast \"Jacksona\" i stad było moje pytanie, bo odwracajac reke Jordana nie widzialem błędów poza nieco dziwnym bicepsem. Te oczy już wyrównałem, więc wisi już nowsza wersja. A nawiasem mowiac to miała być Monica Belucci [lol2] (ale jakies stare zdjecie, jak jeszcze modelką byla)
dr Ug Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Heh, akurat to, ze oko bylo za wysoko bylo widac na gole oko;) W speedach nie chodzi o to, zeby jak najszybciej namazac. Chodzi o to, zeby zlapac forme, kolor swiatlo...
Max Schreck Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Originally posted by leander A nawiasem mowiac to miała być Monica Belucci [lol2] (ale jakies stare zdjecie, jak jeszcze modelką byla) Gdy pierwszy raz spojrzałem to myślałem, że jest to Jane Tripplehorn.
Dziadek Stal Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 No to ja sie tez dorzuce. Khe, khe. Nie idealne, ale za to na pewno spelnia wymogi speeda. Szybki szkicyk do filmiku ktory gdzies mi tam swita w czapce, na razie bardzo delikatnie. salutt Dziadek Stal
Dziadek Stal Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 I jeszcze jedna. Juz ultra fast. Jeden z konceptow do innej pracy na ktorym testowalem nowe features Photka 7 ( dopiero od niedawna sie nim bawie ) salutt Dziadek Stal
giorgione Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Dobra to ja teZ wysyłam swojego speeda :D Miał być taki zamyślony gościu :( Z pewnościa nie jest taki fajowski jak waż , no ale... 20 minutek pracki (wszystko robię strasznie wolno):D Pozdrawiam Giorgione
biglebowsky Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Napisano 18 Wrzesień 2003 Leander, w zasadzie Drug ci popwiedzial co jest nie tak, jeszcze tylko zwroc uwage ze oczy i usta ma za duze. W ogole obracanie w rozne strony i flipowanie, to dobry sposob na sprawdzanie co jest nie tak, i odrazu widac jak bardzo odbiur rozni sie gdy patrzymy sie na to samo, tylko w lustrzanym odbiciu. tym razem z natury
Jedrush Napisano 18 Wrzesień 2003 Napisano 18 Wrzesień 2003 Hejka , przegladalem sobie ostatnio jakies forum zagraniczne , na ktorym byl ogromny dzial , pt speed painting ;] Znalazlem tam obrazek , nazywal sie diplomat ,nie wiem jak tu go okreslic , w kazdym razie jak go zobaczylem pomyslalem ze tez sprobouje zrobic cos w jednym kolorze... co wyszlo to wyszlo ,rysowac nigdy ladnie nie potrafilem , ale pomyslalem ze skoro to jest speed painting to wrzuce cos od siebie ... 25 minut i wyszlo takie \"cos\" :( Brr i jeszcze wrzucilem taki wielki obrazek , to juz wogule paskudnie wyglada , da sie jakos wymienic ten na mniejszy ?;]
leander Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Ta maszyna do pisania to kolejne mistrzostwo świata. Jak zdjęcie tylko sto razy ciekawsze. Prace Dziadka Stali też świetne. Moje kolejne próby: Tą serię zatutułuję \"Call Girl\" :)
Dziadek Stal Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Speedzik, khe, khe, szybkosc w tak podeszlym wieku mi nie sluzy. Ale co tam. Raz matka rodzila. khek I raz. W minimalnie innym stylu salutt Dziadek Stal
biglebowsky Napisano 19 Wrzesień 2003 Autor Napisano 19 Wrzesień 2003 No dziadzie stalowy, te sa fajniaste, szybkie takie:) Jedruch, przecie calkiem dobry poczatek masz, rob wiecej poprostu, no i nie rob wszystkiego tak jednolitego :) zona znajomego:):
Scatmax Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 No zajefanie!!!:DJak zwykle moje najgorsze:). pozdr.
Jedrush Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 ta , najgorsze ;] zostaw mi chociaz to , ja tu jestem najgorszy i juz ;] A tak wogule bigl dzieki za slowa otuchy , juz sie balem ze mnie opieprzysz ze taki duzy obrazek wrzucilem ... A tak btw spidy sa fajne i pomyslalem ze moez sprobuje jeszcze cos maznac ;]
leander Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 Biglebowsky: Ta panna młoda jest piękna! Aż mnie w oczy kole urok tej pracy. Jeśli miałbym sobie coś powiesić na ścianie to właśnie takiego natchnionego speeda :) Wszelkie niedoskonałości i niedociągnięcia jedynie dodaja tej pracy waloru niedopowiedzenia. Można na niektóre miejsca patrzeć kilka razy i za każdym dostrzegać co innego. No rewelacja. Aha, właściwie jako jedyny tutaj używasz kilku rodzajów pędzli i nie boisz się gradientów. Powinniśmy brać przykład. Scatmax: też jestem pod wrażeniem wykonania. I motyw ciekawy. Spoko, na żadnym końcu nie jesteś. Ścisła czołówka naszego, niestety niewielkiego, grona :) Jedrush: widać postęp, czekamy na kolejne odsłony :) Znowu tylko \'OCHy\' wznosiłem, ale nic nie poradze, że tak lubię oglądać speedy :) Pozdrawiam
leander Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 Bigleb, a mógłbyś jeszcze zdradzić jakiej wielkości jest panna młoda oryginalnie. I ogólnie od jakiej wielkości dokumentu zaczynasz takie prace.
Cpt.Obvious Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 Teraz czas na mojego \"Gonzalesa\". Taki deszczowy nastrój miałem:) no i chwilke wolnego czasu:)
saygon Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 no zesz ja cie przepraszam. ladnie ladnie. nie dosc ze takie prace to jeszcze moj ulubiony dziadek sie odezwal. no prosze. panowie rozwalacie mnie. wszyscy.
Cpt.Obvious Napisano 21 Wrzesień 2003 Napisano 21 Wrzesień 2003 Chętka na \"gonzalesy\" mnie nabrała:) Przejrzałem biblioteke zdjęć national geographic i urzekło mnie szczególnie jedno.... Dziecko...starałem sie zmieścic w 50min.To o wiele wiecej niz poprzedni.
dr Ug Napisano 21 Wrzesień 2003 Napisano 21 Wrzesień 2003 Tiger: ten pan w kapturze przypomina mi d.e. ;) Fajna atmosfera.
Cpt.Obvious Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 DruG, to juz zboczenie zawodowe;) Btw nastepny tym razem w innej tonacji i kliamcie:)
Dziadek Stal Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 speedy, speedy, niby chodzi o painting ale, khe, khem, troche bardziej komiksowo podejde. Temacik ten sam co u Lebowskiego. A co tam. Ujecie inne. ;-) salutt Dziadek Stal
leander Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Ech.. jakis monotematyczny jestem i kiczem zalatuje od moich prac, ale nie mam, poki co, nic do stracenia, wiec zamieszczam:
dr Ug Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Mysle, ze na razie zamiast na szybkosci powienienes sie skupic na dokladnosci. Niby na pierwszy rzut oka jest o.ka, ale cos ten nos i usta mi nie pasuja (co tej pani wychodzi z nosa? :P ).
leander Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 To z nosa można traktowąć jako nawiązanie do \"katedry\" :) Nad tym poniżej siedziałem najdłużej z dotychczasowych prac. Ale wreszcie uchwyciłem osobę ze zdjęcia. Wywalilem wlosy i korpus bo jakoś nie pasowały. I niestety przy okazji czesc skóry twarzy.
adek Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 no no no ... widze ,że się rozkręciliście :) niezle ... strona już chodzi ... ja też spróbuje swoich sił być może ... odkurze tablecik :) ... jak mi coś wyjdzie to zamieszcze :]
misiekhc Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 No to czas abym i ja zaczal, speedowac :). te dwa to moj pierwszy raz... wiec poprosze o troche wyrozumialosci, co do poziomu, musze sie rozkrecic :) jeden
Cpt.Obvious Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Drugi ok, w pierwszym facet ma troche zniekształcona twarz ale tez ok.Niezły klimat w obu:)
biglebowsky Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 Tiger, fajnie zes ta reke dziadka machnol, ogolnie to jeszcze nad facjatami musisz psiedziec. dziadek, no nic dodac tej pannie, chyba nawet gdzies wacom mial prezentacje z podobnymi klimatami. misiekhc, od razu widac jakie kli,maty lubisz:)
DarCon Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Originally posted by misiekhc 1 według mnie jedynka ma swój niezły klimacik typu Sillent hill jest bardzo ok wykonana
DarCon Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Big wszyscy wiemy że jesteś BIG!! ale nie którzy po prostu mają swój styl , swoją wizję także pozwólmy im wyciągać wnioski samemu patrząc na dzieła innych , niektórzy opisują tu swoje obrazki jako wielki speed a w rzeczywistości nieraz prosty obrazek potrzebuje naprawdę czasu aby nadać mu duszę .Myślę że niektórzy po prostu się wstydzą gdyby napisali że coś robili 24 godz. lub dłużej to po prostu w dziale speed painting wstydzili by się to umieścić .
Rekomendowane odpowiedzi