Napisano 16 Wrzesień 200321 l Originally posted by DruG Scatmax: to jakis wasz psiak, ze tak go uwieczniacie? :) Siostry ale traktuje go jak dobro wspolne i ekspoloatuje do woli:D tylko bez skojazen:) chodzi o rzycanie w niego jego pilka zabawka(co daje radosc:)...moja) i kazanie mu przynosc kapcie i gazetke i klasc sie pod nogami jako podnozek[lol2](to dla wygody...mojej:))
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Gratuluje prac :) Szczególnie zachód Druga i rycerz Scatmaxa trzymają klimat. To ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze. Ze światłocieniem marnie mi idzie, ale zauważyłem, że ta technika znacznie pomaga mi oddać własciwie proporcje.
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Buahahahaa.... dopiero teraz zauwazylem, ze ten rycerz siedzi na jakims karlowatym kucu [lol2] Leander: nice, ogromny skok w stosunku do poprzedniej pracy. Rozumiem, ze wektory poszly w zapomnienie? :|
Napisano 16 Wrzesień 200321 l Wektory są cały czas w użyciu, ale do mniej swobodnych prac i w przerwach od nich postanowiłem odkurzyć mój tablet (pentagram O\'pen XL) , który po zakupie zupełnie mnie zawiódł, ale teraz wraca do łask :) Kucyk jest faktycznie komiczny, ale z charakterem - dobrze wie, że znalazł się w nieodpowiednim miejscu :) Coś jak rumak Don Kichota. *** EDIT *** W przerwie od tabletu :) zrobiłem wersję wektorową DruG, dzięki za zachętę :)
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Autor Widze ze sie powoli speedowanie rozkreca:), i oby tak dalej:) drug podziwiam za precyzje rysunku gryzoniem, gorzej z kolorkiem, ale co tam Leander: zdecydowanie bardziej mi sie widzi wersja bitmapowa, zrszta naprawde dobra jest. i moje mazaje:
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Wiesz co, zaczyna mi zalatywac Mullinsem ;) Bajka, swiatlo wyszlo swietnie. A gdzie bull? Mam nadzieje, ze kolorki to zgrzyt \"zachodu slonca\" :P
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Autor zachodu, zachodu oczywiscie a bull mi osobiscie sie niezabardzo podoba
Napisano 17 Wrzesień 200321 l [lol2][lol2][lol2][lol2] Eeeeee tam... :) Taki spasiony - ale fajny:D Tylko może przez tą pozę taki wyszedł - chodzi mi o wysunięte na pierwszy plan kopytko. Dla mnie gitara:D Pozdr Giorgione
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Super Leander i BigL!!.Dawajcie wiecej:).Szkoda ze tak malo osob cos wogole maluje:(. Oto moje shit cwiczonko.Na podstawie jakiegos obrazka ze spisu tresci encyklopedii przyrodniczej. Inni malujacy z forum do roboty!!:)
Napisano 17 Wrzesień 200321 l Byk genialny. Mi się nawet bardziej podoba od sceny z ogniem. Ale może to przez kolory i mój aktualny nastrój na spokojniejsze tonacje. Scatmax świetne kwiecie :) Jak zobaczyłem Twoją pracę to też zapragnąłem zrobić sobie kwiatka, ale zanim jakiegoś znalazłem to mój wzrok padł na plakat Air Jordana, który wisi u mnie od 123 lat chyba..
Napisano 18 Wrzesień 200321 l To teraz mały \'making-of\' w razie gdybyście chcieli mi dać jakieś porady, wytknąć błędy z toku prac. Całość niecałe 20 minut. Po skończeniu próbowałem te barwy jakoś ładnie zespolić ze sobą i rozmyć, ale użycie smudge-tool (35%, airbrush soft) daje marne efekty - jakbym gaussian blura wrzucił :( Są jakieś lepsze metody? Pozdrawiam! [soczek] PS. Za referencje wziąłem zdjęcie znanej aktorki, ale nawet nie powiem jakiej żeby się nie pogrążać odchyleniem od pierwowzoru.
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Autor eh, az mi sie lezka w oku zakrecila, kto to spamieta ...air jordan:)
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Heh, obroc teraz tego Michaela Jacksona horyzontalnie i zobacz, jak wyglada ;) Zamiast rozmywac uzywaj barw posrednich, albo nakladaj kilka warstw z opacity np. 20%. W Painterze 8 jest to rozwiazane rewelacyjnie. Paleta do mieszania \"farb\" to genialny patent.
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Bigleb: Wow.. :o Chciałbym zobaczyć jak śmigasz z tabletem robiąc takie cudo. A może serio zrób taki video tutorial..? DruG: hmm.. chodzi Ci o obrócenie o 90 stopni, czy \'flip horizontal\'? Zresztą w obu przypadkach widzę Pamelę Anderson, więc chyba wszystko jedno.. to chyba taka pora.. ;)
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Faktycznie.. ciekawa metoda. Obróciłem też panienke. Tragedia [urwanie glowy] ** EDIT ** DruG: heh, na poczatku przeczytalem \"obróć Michaela Jordana\" zamiast \"Jacksona\" i stad było moje pytanie, bo odwracajac reke Jordana nie widzialem błędów poza nieco dziwnym bicepsem. Te oczy już wyrównałem, więc wisi już nowsza wersja. A nawiasem mowiac to miała być Monica Belucci [lol2] (ale jakies stare zdjecie, jak jeszcze modelką byla)
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Heh, akurat to, ze oko bylo za wysoko bylo widac na gole oko;) W speedach nie chodzi o to, zeby jak najszybciej namazac. Chodzi o to, zeby zlapac forme, kolor swiatlo...
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Originally posted by leander A nawiasem mowiac to miała być Monica Belucci [lol2] (ale jakies stare zdjecie, jak jeszcze modelką byla) Gdy pierwszy raz spojrzałem to myślałem, że jest to Jane Tripplehorn.
Napisano 18 Wrzesień 200321 l No to ja sie tez dorzuce. Khe, khe. Nie idealne, ale za to na pewno spelnia wymogi speeda. Szybki szkicyk do filmiku ktory gdzies mi tam swita w czapce, na razie bardzo delikatnie. salutt Dziadek Stal
Napisano 18 Wrzesień 200321 l I jeszcze jedna. Juz ultra fast. Jeden z konceptow do innej pracy na ktorym testowalem nowe features Photka 7 ( dopiero od niedawna sie nim bawie ) salutt Dziadek Stal
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Dobra to ja teZ wysyłam swojego speeda :D Miał być taki zamyślony gościu :( Z pewnościa nie jest taki fajowski jak waż , no ale... 20 minutek pracki (wszystko robię strasznie wolno):D Pozdrawiam Giorgione
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Autor Leander, w zasadzie Drug ci popwiedzial co jest nie tak, jeszcze tylko zwroc uwage ze oczy i usta ma za duze. W ogole obracanie w rozne strony i flipowanie, to dobry sposob na sprawdzanie co jest nie tak, i odrazu widac jak bardzo odbiur rozni sie gdy patrzymy sie na to samo, tylko w lustrzanym odbiciu. tym razem z natury
Napisano 18 Wrzesień 200321 l Hejka , przegladalem sobie ostatnio jakies forum zagraniczne , na ktorym byl ogromny dzial , pt speed painting ;] Znalazlem tam obrazek , nazywal sie diplomat ,nie wiem jak tu go okreslic , w kazdym razie jak go zobaczylem pomyslalem ze tez sprobouje zrobic cos w jednym kolorze... co wyszlo to wyszlo ,rysowac nigdy ladnie nie potrafilem , ale pomyslalem ze skoro to jest speed painting to wrzuce cos od siebie ... 25 minut i wyszlo takie \"cos\" :( Brr i jeszcze wrzucilem taki wielki obrazek , to juz wogule paskudnie wyglada , da sie jakos wymienic ten na mniejszy ?;]
Napisano 19 Wrzesień 200321 l Ta maszyna do pisania to kolejne mistrzostwo świata. Jak zdjęcie tylko sto razy ciekawsze. Prace Dziadka Stali też świetne. Moje kolejne próby: Tą serię zatutułuję \"Call Girl\" :)
Napisano 19 Wrzesień 200321 l Speedzik, khe, khe, szybkosc w tak podeszlym wieku mi nie sluzy. Ale co tam. Raz matka rodzila. khek I raz. W minimalnie innym stylu salutt Dziadek Stal
Napisano 19 Wrzesień 200321 l Autor No dziadzie stalowy, te sa fajniaste, szybkie takie:) Jedruch, przecie calkiem dobry poczatek masz, rob wiecej poprostu, no i nie rob wszystkiego tak jednolitego :) zona znajomego:):
Napisano 20 Wrzesień 200321 l ta , najgorsze ;] zostaw mi chociaz to , ja tu jestem najgorszy i juz ;] A tak wogule bigl dzieki za slowa otuchy , juz sie balem ze mnie opieprzysz ze taki duzy obrazek wrzucilem ... A tak btw spidy sa fajne i pomyslalem ze moez sprobuje jeszcze cos maznac ;]
Napisano 20 Wrzesień 200321 l Biglebowsky: Ta panna młoda jest piękna! Aż mnie w oczy kole urok tej pracy. Jeśli miałbym sobie coś powiesić na ścianie to właśnie takiego natchnionego speeda :) Wszelkie niedoskonałości i niedociągnięcia jedynie dodaja tej pracy waloru niedopowiedzenia. Można na niektóre miejsca patrzeć kilka razy i za każdym dostrzegać co innego. No rewelacja. Aha, właściwie jako jedyny tutaj używasz kilku rodzajów pędzli i nie boisz się gradientów. Powinniśmy brać przykład. Scatmax: też jestem pod wrażeniem wykonania. I motyw ciekawy. Spoko, na żadnym końcu nie jesteś. Ścisła czołówka naszego, niestety niewielkiego, grona :) Jedrush: widać postęp, czekamy na kolejne odsłony :) Znowu tylko \'OCHy\' wznosiłem, ale nic nie poradze, że tak lubię oglądać speedy :) Pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200321 l Bigleb, a mógłbyś jeszcze zdradzić jakiej wielkości jest panna młoda oryginalnie. I ogólnie od jakiej wielkości dokumentu zaczynasz takie prace.
Napisano 20 Wrzesień 200321 l Teraz czas na mojego \"Gonzalesa\". Taki deszczowy nastrój miałem:) no i chwilke wolnego czasu:)
Napisano 20 Wrzesień 200321 l no zesz ja cie przepraszam. ladnie ladnie. nie dosc ze takie prace to jeszcze moj ulubiony dziadek sie odezwal. no prosze. panowie rozwalacie mnie. wszyscy.
Napisano 21 Wrzesień 200321 l Chętka na \"gonzalesy\" mnie nabrała:) Przejrzałem biblioteke zdjęć national geographic i urzekło mnie szczególnie jedno.... Dziecko...starałem sie zmieścic w 50min.To o wiele wiecej niz poprzedni.
Napisano 22 Wrzesień 200321 l DruG, to juz zboczenie zawodowe;) Btw nastepny tym razem w innej tonacji i kliamcie:)
Napisano 22 Wrzesień 200321 l speedy, speedy, niby chodzi o painting ale, khe, khem, troche bardziej komiksowo podejde. Temacik ten sam co u Lebowskiego. A co tam. Ujecie inne. ;-) salutt Dziadek Stal
Napisano 22 Wrzesień 200321 l Ech.. jakis monotematyczny jestem i kiczem zalatuje od moich prac, ale nie mam, poki co, nic do stracenia, wiec zamieszczam:
Napisano 22 Wrzesień 200321 l Mysle, ze na razie zamiast na szybkosci powienienes sie skupic na dokladnosci. Niby na pierwszy rzut oka jest o.ka, ale cos ten nos i usta mi nie pasuja (co tej pani wychodzi z nosa? :P ).
Napisano 22 Wrzesień 200321 l To z nosa można traktowąć jako nawiązanie do \"katedry\" :) Nad tym poniżej siedziałem najdłużej z dotychczasowych prac. Ale wreszcie uchwyciłem osobę ze zdjęcia. Wywalilem wlosy i korpus bo jakoś nie pasowały. I niestety przy okazji czesc skóry twarzy.
Napisano 22 Wrzesień 200321 l no no no ... widze ,że się rozkręciliście :) niezle ... strona już chodzi ... ja też spróbuje swoich sił być może ... odkurze tablecik :) ... jak mi coś wyjdzie to zamieszcze :]
Napisano 22 Wrzesień 200321 l No to czas abym i ja zaczal, speedowac :). te dwa to moj pierwszy raz... wiec poprosze o troche wyrozumialosci, co do poziomu, musze sie rozkrecic :) jeden
Napisano 23 Wrzesień 200321 l Drugi ok, w pierwszym facet ma troche zniekształcona twarz ale tez ok.Niezły klimat w obu:)
Napisano 23 Wrzesień 200321 l Autor Tiger, fajnie zes ta reke dziadka machnol, ogolnie to jeszcze nad facjatami musisz psiedziec. dziadek, no nic dodac tej pannie, chyba nawet gdzies wacom mial prezentacje z podobnymi klimatami. misiekhc, od razu widac jakie kli,maty lubisz:)
Napisano 23 Wrzesień 200321 l Originally posted by misiekhc 1 według mnie jedynka ma swój niezły klimacik typu Sillent hill jest bardzo ok wykonana
Napisano 23 Wrzesień 200321 l Big wszyscy wiemy że jesteś BIG!! ale nie którzy po prostu mają swój styl , swoją wizję także pozwólmy im wyciągać wnioski samemu patrząc na dzieła innych , niektórzy opisują tu swoje obrazki jako wielki speed a w rzeczywistości nieraz prosty obrazek potrzebuje naprawdę czasu aby nadać mu duszę .Myślę że niektórzy po prostu się wstydzą gdyby napisali że coś robili 24 godz. lub dłużej to po prostu w dziale speed painting wstydzili by się to umieścić .