Napisano 27 Wrzesień 200519 l pierwszy post na forum:) jakies 40 minut maziana olówkiem+ 5 na podrasowanie zdjecia w fotoszopie(nastepnym razem beda skany:)) bardzo mocno inspirowane pewnym artem z deviantart...
Napisano 28 Wrzesień 200519 l misiekhc : swietne ... jeden z najlepszych twoich speedow mrBrightside : witamy na forum ( niezle, ale nie podoba mi sie filtrowanie i fade'owanie na gorze i dole ) Łukasz Jaskólski : rewelacja ( bardzo mi sie podoba )
Napisano 28 Wrzesień 200519 l a ja ciagle sie ucze:) ps. z tamta twarza i wodoglowiem to rzeczywiscie skefilem:) ale na oczy przejrzalem dopiero nastepnego dnia;) pozdro!
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Strasznie duzo podobnych do siebie prac jak pokazal misiek. Nie rozrozniam juz...
Napisano 28 Wrzesień 200519 l No troszke wiecej niz speed... niestety troche bledow w anatomii, ale co tam...
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Moja 3 pracka w 2d zaczałem sie bawic ta technika od wczoraj , moze ktos mi cos poradzic co do rysowania ?
Napisano 28 Wrzesień 200519 l radze sie zapoznac ze wszystkim stronami "speed painting" :> Inspiracja napewno przyjdzie :] btw- tablet, czy mysza ?
Napisano 29 Wrzesień 200519 l jedna rzecz mnie wkurza ;] koles (tutaj leander) w dziesieciu kreskach oddaje to, co ja bym robil pewnie z piec godzin ;> szacuneczek :>
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Deus : Inspiracje jak i pomysły mam gorzej z wykonaniem, jezeli chodzi o mnie to myszka tabletu nie mam i nie planuje kupywać Vert : Chodziło mi o technike rysowania pedzlem z roznym naciskiem nigdy tak nierobiłem praktycznie w 2d to tylko jakies bardziej rasterowe rzeczy robiłem . Wiec ma ktos moze jakies strony albo coś z poradami jak mniejwiecej rysować , linie pomocnicze światło proporcje itp
Napisano 29 Wrzesień 200519 l moje pierwsze zetknięcie ze speed painting mam nadzieje że kolejne moje prace chociaż w minimalnym stopniu bedą mogły dorównać waszym! pozdrawiam i prosze o ocene
Napisano 29 Wrzesień 200519 l chmielinkai kto jeszcze szuka rad: IMO przy uczeniu - tylko referki, zero z głowy. rob na razie bez koloru. najwazniejsze zeby na ciele odnalezc i wiernie oddac wszystkie linie - jak sie dobrze przypatrzy maja one wiecej zalaman i subtelnosci niz mozna by przypuszczac. no i zaczynaj od kształtów geometrycznych, linii itp, ta faza na poczatku jest najwazniejsza, spedzajcie najwiecej czasu na wstepnym szkicu zeby dobrze wszystko zlapac. pozdr.
Napisano 29 Wrzesień 200519 l my tu gadugadu a wakacje sie koncza;( z seri PRODIGY:) edit. teraz dopiero widze ze przy rece widac lekki odcien czerwonego- dlatego ze rysowalem z czerwienia w tle;) ehh...
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Witam ponownie;-) Wkrecilem sie ostatnio w portrety, bo kiedys sie trzeba tego nauczyc;-) Ostatnio byl Yoda, to dzisiaj Obi-Wan Kenobi razem z referka;-) pozdrawiam hmm.. cos z oczami sie kopnelo;-)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Chyba niechcący wyszła Ci naprawdę fajna karykaturka :) Ten wyraz twarzy rewelacja :) A to mój kolejny wojak.
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Kolejna moja pracka jush 2 :) , tym razem z referki , czekam na jakies porady. Czas pracy 30-40 minut
Napisano 29 Wrzesień 200519 l hehe :P Karykaturka wyszla, nie no :P ale faktycznie cos dziwnie ;-) no coz, nastepnym razem bedzie lepiej ;-) weedlog: klasa jak zwykle ;-) kupcyc: moze ja nie jestem autorytet, ale imho troche slabe cieniowanie - np na plecach widac faldy, ale nie sa zaznaczone jakimis cieniami czy cos, podobnie z rękawem-nie widac go za bardzo;-) a i chyba latwiej by bylo malowac na innym, niz biale tlo;-) to tyle ode mnie pozdrawiam :-) ps. a i te rączki cos dziwne ;-)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l pomniejszenie dużo mu odbiera, tu możecie zobaczyć większą wersję (po kliknieciu na obrazek): http://plyczkowski.e2u.cc/displayimage.php?pos=-38
Napisano 29 Wrzesień 200519 l łukasz jask. : re-we-la-cja, to jest to, czego szukam w speedpaintach...dawaj wiecej, mow czym robisz i jakie brushe ;-)
Napisano 29 Wrzesień 200519 l hm, poprawilem troszke tego Obiwana co jest kilka postow wczesniej;-) i aktualizowalem i zapomnialem ze tu jest podlinkowany, wiec pisze;-) no nic, pozdrawiam Edit: I tak jeszcze na dobranoc to tutaj ;-) (okolo 10 minut, bez referki - mialem wizje ;P )
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Wert: ladne to. Jednak nie ma to jak kolor, szybko zlapales jakis swoj styl, bo mam wrazenie, ze po kolorze juz Cie rozpoznaje. arturros: trzeba przyznac, ze sie wyrozniasz stylem i nie masz kompleksow odnosnie kolorow :D Tak trzymaj :) Marna proba w nawiazaniu do: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=40078&postcount=45 Troche mi brakuje malarskosci, kolorow, gestu w speedach, jednak przez te ponad 5'000 postów ciezko znalezc cos rownie dobrego jak prace biglebowskiego z pierwszych stron.
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Leander, ale mi sie podoba :-) godd work. a tu mala probka, referka z Frazetty
Napisano 30 Wrzesień 200519 l dwa pozostale malpa byla pierwsza tak dla proby... a smok drugi jeszcze nie wiedzilem ja sie w koloze robi i na szkic nanioslem kolor i wyszla kupa ale idzie ogarnac...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l nie chesznie wierz... wiekszosci osob wygladalo to na fotke... i pewnie dalej by wygladalo...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Ten smok to przerysowany fragment ilustracja z PG do DND - mógłbyś chociaż pisać, że korzystasz z referki w postaci innej ilustracji...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Marduk masz racie... barawo za kojazenie... Deus niebawem cos zobaczysz tylko narazie jest problem bo nie mam instaliki do tableta i nie mam jak na nim tworzyc...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Jeja, wy tu macie piekne prace az czlowiek sie czasem wzruszy :D Ja jakos duszy artystycznej nie mam, ale przynajmniej czasem jest to jakies ciekawsze zajecie cos narysowac...
Napisano 30 Wrzesień 200519 l kamil, poszukaj w necie - jesli nie znajdziesz, to znak, ze stery do Twojego tabletu nie istnieja :]
Napisano 30 Wrzesień 200519 l Riczi , sorki nie podoba mi się :P ps. witam na forum kolejnego tyszanina ;) DruG , cos z mangi ma w sobie (takie odczucie mam)?
Napisano 30 Wrzesień 200519 l no to trzy grosze odemnie (troche dluzszy speed i smok po kilku operacjach i zmianach az uzyskalem zadowalajacy efekt. gdybym odrazu dobrze ustawil skrzydla bylo by o wiele mniej roboty:) ) leander- wcale nie taka marna;) a propos to ja nigdy nie mialem kompleksow :) co do kolorow lubie sobie poszalec czasem;] a pracki z pierwszych stron to jest cos. gdzie wlasciwie teraz znajduje sie ten czlowiek legenda- biglebowski :) od czasu kiedy jestem na forum ani razu go nie widzialem chyba;)