Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

pierwszy post na forum:) jakies 40 minut maziana olówkiem+ 5 na podrasowanie zdjecia w fotoszopie(nastepnym razem beda skany:)) bardzo mocno inspirowane pewnym artem z deviantart...

kobitka11xh.jpg

Napisano

misiekhc : swietne ... jeden z najlepszych twoich speedow

mrBrightside : witamy na forum ( niezle, ale nie podoba mi sie filtrowanie i fade'owanie na gorze i dole )

Łukasz Jaskólski : rewelacja ( bardzo mi sie podoba )

Napisano

a ja ciagle sie ucze:)

soldiers0uw.jpg

ps. z tamta twarza i wodoglowiem to rzeczywiscie skefilem:) ale na oczy przejrzalem dopiero nastepnego dnia;) pozdro!

Napisano

Moja 3 pracka w 2d zaczałem sie bawic ta technika od wczoraj , moze ktos mi cos poradzic co do rysowania ?

waz4ew.jpg

Napisano

radze sie zapoznac ze wszystkim stronami "speed painting" :> Inspiracja napewno przyjdzie :]

btw- tablet, czy mysza ?

Napisano

jedna rzecz mnie wkurza ;] koles (tutaj leander) w dziesieciu kreskach oddaje to, co ja bym robil pewnie z piec godzin ;>

szacuneczek :>

plakat4.jpg

Napisano

Deus : Inspiracje jak i pomysły mam gorzej z wykonaniem, jezeli chodzi o mnie to myszka tabletu nie mam i nie planuje kupywać

Vert : Chodziło mi o technike rysowania pedzlem z roznym naciskiem nigdy tak nierobiłem praktycznie w 2d to tylko jakies bardziej rasterowe rzeczy robiłem .

Wiec ma ktos moze jakies strony albo coś z poradami jak mniejwiecej rysować , linie pomocnicze światło proporcje itp

Napisano

moje pierwsze zetknięcie ze speed painting mam nadzieje że kolejne moje prace chociaż w minimalnym stopniu bedą mogły dorównać waszym! pozdrawiam i prosze o ocene

twarz.jpg

Napisano

chmielinkai kto jeszcze szuka rad: IMO przy uczeniu - tylko referki, zero z głowy. rob na razie bez koloru. najwazniejsze zeby na ciele odnalezc i wiernie oddac wszystkie linie - jak sie dobrze przypatrzy maja one wiecej zalaman i subtelnosci niz mozna by przypuszczac. no i zaczynaj od kształtów geometrycznych, linii itp, ta faza na poczatku jest najwazniejsza, spedzajcie najwiecej czasu na wstepnym szkicu zeby dobrze wszystko zlapac. pozdr.

Napisano

my tu gadugadu a wakacje sie koncza;( z seri PRODIGY:)

poison2ti.jpg

edit. teraz dopiero widze ze przy rece widac lekki odcien czerwonego- dlatego ze rysowalem z czerwienia w tle;) ehh...

hyperspeed2aw.jpg

Napisano

Witam ponownie;-)

Wkrecilem sie ostatnio w portrety, bo kiedys sie trzeba tego nauczyc;-) Ostatnio byl Yoda, to dzisiaj Obi-Wan Kenobi razem z referka;-)

obiwan-8.jpg

pozdrawiam

hmm.. cos z oczami sie kopnelo;-)

Napisano

Chyba niechcący wyszła Ci naprawdę fajna karykaturka :) Ten wyraz twarzy rewelacja :)

A to mój kolejny wojak.

soldier11.jpg

Napisano

Kolejna moja pracka jush 2 :) , tym razem z referki , czekam na jakies porady. Czas pracy 30-40 minut

pk4live7cm.jpg

Napisano

hehe :P Karykaturka wyszla, nie no :P ale faktycznie cos dziwnie ;-) no coz, nastepnym razem bedzie lepiej ;-)

weedlog: klasa jak zwykle ;-)

kupcyc: moze ja nie jestem autorytet, ale imho troche slabe cieniowanie - np na plecach widac faldy, ale nie sa zaznaczone jakimis cieniami czy cos, podobnie z rękawem-nie widac go za bardzo;-) a i chyba latwiej by bylo malowac na innym, niz biale tlo;-)

to tyle ode mnie

pozdrawiam :-)

ps. a i te rączki cos dziwne ;-)

Napisano

łukasz jask. : re-we-la-cja, to jest to, czego szukam w speedpaintach...dawaj wiecej, mow czym robisz i jakie brushe ;-)

11_a.jpg11_b.jpg

Napisano

hm, poprawilem troszke tego Obiwana co jest kilka postow wczesniej;-) i aktualizowalem i zapomnialem ze tu jest podlinkowany, wiec pisze;-)

no nic, pozdrawiam

Edit: I tak jeszcze na dobranoc to tutaj ;-) (okolo 10 minut, bez referki - mialem wizje ;P )

girl.jpg

Napisano

Wert: ladne to. Jednak nie ma to jak kolor, szybko zlapales jakis swoj styl, bo mam wrazenie, ze po kolorze juz Cie rozpoznaje.

arturros: trzeba przyznac, ze sie wyrozniasz stylem i nie masz kompleksow odnosnie kolorow :D Tak trzymaj :)

Marna proba w nawiazaniu do: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=40078&postcount=45

328-fazy.jpg

Troche mi brakuje malarskosci, kolorow, gestu w speedach, jednak przez te ponad 5'000 postów ciezko znalezc cos rownie dobrego jak prace biglebowskiego z pierwszych stron.

Napisano

Leander, ale mi sie podoba :-) godd work.

a tu mala probka, referka z Frazetty

frazett1.jpg

Napisano

dwa pozostale malpa byla pierwsza tak dla proby... a smok drugi jeszcze nie wiedzilem ja sie w koloze robi i na szkic nanioslem kolor i wyszla kupa ale idzie ogarnac...

Napisano

nie chesznie wierz... wiekszosci osob wygladalo to na fotke... i pewnie dalej by wygladalo...

Napisano

Ten smok to przerysowany fragment ilustracja z PG do DND - mógłbyś chociaż pisać, że korzystasz z referki w postaci innej ilustracji...

Napisano

Marduk masz racie... barawo za kojazenie...

Deus niebawem cos zobaczysz tylko narazie jest problem bo nie mam instaliki do tableta i nie mam jak na nim tworzyc...

Napisano

Jeja, wy tu macie piekne prace az czlowiek sie czasem wzruszy :D

Ja jakos duszy artystycznej nie mam, ale przynajmniej czasem jest to jakies ciekawsze zajecie cos narysowac...

smoczus.jpg

Napisano

kamil, poszukaj w necie - jesli nie znajdziesz, to znak, ze stery do Twojego tabletu nie istnieja :]

Napisano

Riczi , sorki nie podoba mi się :P

ps. witam na forum kolejnego tyszanina ;)

DruG , cos z mangi ma w sobie (takie odczucie mam)?

Napisano

no to trzy grosze odemnie (troche dluzszy speed i smok po kilku operacjach i zmianach az uzyskalem zadowalajacy efekt. gdybym odrazu dobrze ustawil skrzydla bylo by o wiele mniej roboty:) )

dragon5qn.jpg

leander- wcale nie taka marna;) a propos to ja nigdy nie mialem kompleksow :) co do kolorow lubie sobie poszalec czasem;]

a pracki z pierwszych stron to jest cos. gdzie wlasciwie teraz znajduje sie ten czlowiek legenda- biglebowski :) od czasu kiedy jestem na forum ani razu go nie widzialem chyba;)