Łukasz Jaskólski Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 i taki szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Łukasz, fajne, tylko światło nieco zbyt miękkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Lukasz wojak w pytke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Łukasz, oba baaaardzo fajne, tylko szkoda, że monochromatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrBrightside Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 pierwszy post na forum:) jakies 40 minut maziana olówkiem+ 5 na podrasowanie zdjecia w fotoszopie(nastepnym razem beda skany:)) bardzo mocno inspirowane pewnym artem z deviantart... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 _____witamy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 film sie renderowal to namazalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Misiek, świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 misiekhc : swietne ... jeden z najlepszych twoich speedow mrBrightside : witamy na forum ( niezle, ale nie podoba mi sie filtrowanie i fade'owanie na gorze i dole ) Łukasz Jaskólski : rewelacja ( bardzo mi sie podoba ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 a ja ciagle sie ucze:) ps. z tamta twarza i wodoglowiem to rzeczywiscie skefilem:) ale na oczy przejrzalem dopiero nastepnego dnia;) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Strasznie duzo podobnych do siebie prac jak pokazal misiek. Nie rozrozniam juz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 No troszke wiecej niz speed... niestety troche bledow w anatomii, ale co tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupcyc Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Moja 3 pracka w 2d zaczałem sie bawic ta technika od wczoraj , moze ktos mi cos poradzic co do rysowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 radze sie zapoznac ze wszystkim stronami "speed painting" :> Inspiracja napewno przyjdzie :] btw- tablet, czy mysza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 nazwać 2d techniką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 bym cos napisal, ale nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Podziwiam was ze te prace ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 leander świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 jedna rzecz mnie wkurza ;] koles (tutaj leander) w dziesieciu kreskach oddaje to, co ja bym robil pewnie z piec godzin ;> szacuneczek :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupcyc Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Deus : Inspiracje jak i pomysły mam gorzej z wykonaniem, jezeli chodzi o mnie to myszka tabletu nie mam i nie planuje kupywać Vert : Chodziło mi o technike rysowania pedzlem z roznym naciskiem nigdy tak nierobiłem praktycznie w 2d to tylko jakies bardziej rasterowe rzeczy robiłem . Wiec ma ktos moze jakies strony albo coś z poradami jak mniejwiecej rysować , linie pomocnicze światło proporcje itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielinka Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 moje pierwsze zetknięcie ze speed painting mam nadzieje że kolejne moje prace chociaż w minimalnym stopniu bedą mogły dorównać waszym! pozdrawiam i prosze o ocene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 chmielinkai kto jeszcze szuka rad: IMO przy uczeniu - tylko referki, zero z głowy. rob na razie bez koloru. najwazniejsze zeby na ciele odnalezc i wiernie oddac wszystkie linie - jak sie dobrze przypatrzy maja one wiecej zalaman i subtelnosci niz mozna by przypuszczac. no i zaczynaj od kształtów geometrycznych, linii itp, ta faza na poczatku jest najwazniejsza, spedzajcie najwiecej czasu na wstepnym szkicu zeby dobrze wszystko zlapac. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielinka Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 ok dziekuje za cenne info :D poćwicze :) pozdrawiam również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 my tu gadugadu a wakacje sie koncza;( z seri PRODIGY:) edit. teraz dopiero widze ze przy rece widac lekki odcien czerwonego- dlatego ze rysowalem z czerwienia w tle;) ehh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gildor Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Witam ponownie;-) Wkrecilem sie ostatnio w portrety, bo kiedys sie trzeba tego nauczyc;-) Ostatnio byl Yoda, to dzisiaj Obi-Wan Kenobi razem z referka;-) pozdrawiam hmm.. cos z oczami sie kopnelo;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Chyba niechcący wyszła Ci naprawdę fajna karykaturka :) Ten wyraz twarzy rewelacja :) A to mój kolejny wojak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 weedlog wyjdzi i nie wracaj!!!! super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kupcyc Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Kolejna moja pracka jush 2 :) , tym razem z referki , czekam na jakies porady. Czas pracy 30-40 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gildor Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 hehe :P Karykaturka wyszla, nie no :P ale faktycznie cos dziwnie ;-) no coz, nastepnym razem bedzie lepiej ;-) weedlog: klasa jak zwykle ;-) kupcyc: moze ja nie jestem autorytet, ale imho troche slabe cieniowanie - np na plecach widac faldy, ale nie sa zaznaczone jakimis cieniami czy cos, podobnie z rękawem-nie widac go za bardzo;-) a i chyba latwiej by bylo malowac na innym, niz biale tlo;-) to tyle ode mnie pozdrawiam :-) ps. a i te rączki cos dziwne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 pomniejszenie dużo mu odbiera, tu możecie zobaczyć większą wersję (po kliknieciu na obrazek): http://plyczkowski.e2u.cc/displayimage.php?pos=-38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 łukasz jask. : re-we-la-cja, to jest to, czego szukam w speedpaintach...dawaj wiecej, mow czym robisz i jakie brushe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gildor Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 hm, poprawilem troszke tego Obiwana co jest kilka postow wczesniej;-) i aktualizowalem i zapomnialem ze tu jest podlinkowany, wiec pisze;-) no nic, pozdrawiam Edit: I tak jeszcze na dobranoc to tutaj ;-) (okolo 10 minut, bez referki - mialem wizje ;P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 o wert..trafiłes w mój gust:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Wert: ladne to. Jednak nie ma to jak kolor, szybko zlapales jakis swoj styl, bo mam wrazenie, ze po kolorze juz Cie rozpoznaje. arturros: trzeba przyznac, ze sie wyrozniasz stylem i nie masz kompleksow odnosnie kolorow :D Tak trzymaj :) Marna proba w nawiazaniu do: http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=40078&postcount=45 Troche mi brakuje malarskosci, kolorow, gestu w speedach, jednak przez te ponad 5'000 postów ciezko znalezc cos rownie dobrego jak prace biglebowskiego z pierwszych stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Leander, ale mi sie podoba :-) godd work. a tu mala probka, referka z Frazetty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil_411 Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 moj 3 rysunek na tablecie okolo 4h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 kamil_411 khe, khe, pokaz te dwa pozostale ;-) salut Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 po za twarzą cała raczta świetna=| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil_411 Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 dwa pozostale malpa byla pierwsza tak dla proby... a smok drugi jeszcze nie wiedzilem ja sie w koloze robi i na szkic nanioslem kolor i wyszla kupa ale idzie ogarnac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no to wnioskując po trecim rysunku to dość szybko ogarniasz;) dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 a mi to jakos na fotke wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil_411 Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 nie chesznie wierz... wiekszosci osob wygladalo to na fotke... i pewnie dalej by wygladalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Ten smok to przerysowany fragment ilustracja z PG do DND - mógłbyś chociaż pisać, że korzystasz z referki w postaci innej ilustracji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no nie wierze :] Uwierze, jak zobacze Twoje kolejne prace :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil_411 Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Marduk masz racie... barawo za kojazenie... Deus niebawem cos zobaczysz tylko narazie jest problem bo nie mam instaliki do tableta i nie mam jak na nim tworzyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Jeja, wy tu macie piekne prace az czlowiek sie czasem wzruszy :D Ja jakos duszy artystycznej nie mam, ale przynajmniej czasem jest to jakies ciekawsze zajecie cos narysowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 kamil, poszukaj w necie - jesli nie znajdziesz, to znak, ze stery do Twojego tabletu nie istnieja :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Racja Leander, to se na vrati. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Riczi , sorki nie podoba mi się :P ps. witam na forum kolejnego tyszanina ;) DruG , cos z mangi ma w sobie (takie odczucie mam)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 no to trzy grosze odemnie (troche dluzszy speed i smok po kilku operacjach i zmianach az uzyskalem zadowalajacy efekt. gdybym odrazu dobrze ustawil skrzydla bylo by o wiele mniej roboty:) ) leander- wcale nie taka marna;) a propos to ja nigdy nie mialem kompleksow :) co do kolorow lubie sobie poszalec czasem;] a pracki z pierwszych stron to jest cos. gdzie wlasciwie teraz znajduje sie ten czlowiek legenda- biglebowski :) od czasu kiedy jestem na forum ani razu go nie widzialem chyba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi