Napisano 24 Listopad 200915 l Leander: Twoj pies ma masakrycznie duzo brakow anatomicznych... hm mam taka niemiecka knige o anatomii zwierzat(gottfried bammes) na sieci jest chyba ebook ...polecam bo warto..masa zdjec rysunkow..mozna sie wiele nauczyc :) ok skoro poziom skoczyl to czas go obnizyc : takie ode mnie : Edytowane 24 Listopad 200915 l przez leszek_lenia
Napisano 24 Listopad 200915 l Leszek szaleje po wertepach swoimi 4x4 ;) Ja tak troche mitologicznie, moj ulubiony heros, Thor:
Napisano 25 Listopad 200915 l tez chcialem sobie thora machnac... a taki cudak wyszedl..na porzadna facjate i miecz nie zasluzyl wiec daje taki jaki jest :D :
Napisano 26 Listopad 200915 l ..na porzadna facjate i miecz nie zasluzyl wiec daje taki jaki jest za to buciory ma na wypasie :D jakies cos
Napisano 27 Listopad 200915 l Po dłuuugiej przerwie, znów coś zacząłem rysować. Na początek taki portrecik: pozdrawiam speedowiczów przy okazji ;) -często oglądam ten wątek i naprawdę miło patrzeć co tu wyrabiacie. edit:umieściłem link z imageshacka, ale jak widzę coś mi nie wyszło - stąd miniaturka Edytowane 27 Listopad 200915 l przez jokov
Napisano 28 Listopad 200915 l Takie bardziej studium Mullinsa, ale po mojemu. Zaraz chyba oslepne, ide spac.
Napisano 28 Listopad 200915 l Łukasz Jaskólski i leszek_lenia - świetnie :) szybki speed jakies 30min http://brainchild.pl/speed4.jpg
Napisano 28 Listopad 200915 l Łukasz, czad! się mazneło: Edytowane 28 Listopad 200915 l przez Bedyk zapomnialja
Napisano 30 Listopad 200915 l Moj pierwszy envirek, jakos nigdy wczesniej mi sie nie zdazylo zadnego popelnic, a calkiem fajna zabawa.
Napisano 30 Listopad 200915 l icecold - kolorki świetne, ogólnie mi się bardzo podoba takie coś, bo coś było trzeba coby móc skomentować
Napisano 30 Listopad 200915 l i kolejny szybki (tym razem bardzo) portrecik wszytko w painterze - 1 pędzel ;) Łukasz Jaskólski: bardzo fajna praca - całkiem z głowy czy z czegoś korzystałeś? leszek_lenia: b. podoba mi się landscape, (i but też wymiata;) icecold: jak na pierwszy tu super, kolorki b. fajne - może te bloki czy coś z prawej za mocno wychodzą..
Napisano 30 Listopad 200915 l icekold, fajnie fajnie, zwlaszcza ze pierwszyzna przypomniales mi ze na tym polu jestem jeszcze prawiczkiem ;]
Napisano 30 Listopad 200915 l Czy ktoś może również napotkał dziwną rzecz w photoshopie jak ja, że od czasu do czasu program odpala się bez czułości nacisku? Pomaga wtedy tylko zamknąć program i odpalić ponownie. Może po prostu coś naciskam -jakąś kombinacje klawiszy i wyłączam ..sam nie wiem.
Napisano 30 Listopad 200915 l używacie winampa przy pracy w photshopie coś mi sie to zawsze sypało teraz mam foobara post do usniecia :)
Napisano 1 Grudzień 200915 l jokov : thx, Twoj portrecik niczego sobie..pracuj dalej :)nie malowalbym na Twoim miejscu na bialym tle..bo to wyzsza szkola jazdy jest ;)
Napisano 1 Grudzień 200915 l bezio, bedyk, jokov dzieki przewaznie z glowy maluje ponizszy malunek inspirowany zdjeciem leszek i icecold superowo
Napisano 1 Grudzień 200915 l Wrzucę spida coby skomentować. Jeśli pracujecie na cs 3, to piórko sypie się z powodu tego co dzieje się od momentu włączenia (z nim włącznie) do uruchomienia. Najlepiej uruchamiać program piórkiem, i podczas startowania programu nie uruchamiać innych (im cięższy program, tym większa szansa na zepsucie). Zaszkodzić możne też użycie myszki w trakcie uruchamiania photoshopa. Jest jedno 100% skuteczne rozwiązanie - należy plik z preferencjami ustawić na read only i po sprawie. Jednak brak możliwości wprowadzania zmian (tzn nie nadpisuje ich) to straszna sprawa, ostatnio otwarte itp nawet się nie zmieniają. Wolę już ostrożnie uruchamiać ps piórkiem. http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?t=103437
Napisano 1 Grudzień 200915 l Dzięki za porady. Na pewno więcej osób skorzysta. Może w CS5 już poprawią ;P
Napisano 1 Grudzień 200915 l Dzięki za odpowiedzi :) Tym razem testowałem świeżo zakupionego artrage'a. Niestety wywalił mi się przy próbie zapisu skończonego obrazka. ;[ Nie chciałem się zniechęcać, więc poniżej drugie podejście - jakieś pół godziny. nie cierpię tego.. rysuję godzinę i jestem naprawdę zadowolony z efektów i buchhh... w próżnię.. zawsze potem wszystko wydaje się gorsze.
Napisano 1 Grudzień 200915 l tez ostatnio musialem odtwarzać obrazek ze 100pikselowej miniaturki jak sie plik .psd zepsuł podczas zawiechy kompa tak to narazie wyglada i dorzucam jeszcze takiego kwadransiaka
Napisano 2 Grudzień 200915 l Lukasz Jaskolski - swietne kolorki! Morihei Ueshiba. Przed snem. Edytowane 2 Grudzień 200915 l przez Nezumi
Napisano 2 Grudzień 200915 l Łukasz : superasne malunki..i zajebisty kolor..ale i tak wolalem Twoje blekandlajty ;)..mialy w sobie cos swietnego...:) Edytowane 2 Grudzień 200915 l przez leszek_lenia
Napisano 2 Grudzień 200915 l kolejny portret - znowu artrage kolo 1/2h z natury (jak wszystkie zresztą.) Łukasz Jaskólski: super, zwłaszcza drugi (światło i kolory) - elf też się fajnie zapowiada leszek_lenia: w 1'szym fajne kolory (i dynamika)
Napisano 5 Grudzień 200915 l Cześć wszystkim, mój pierwszy post i moja facjata na powitanie :P Ołówek, potem zdjęcie aparatem (niestety nie mam skanera) i poprawki w psie Edytowane 5 Grudzień 200915 l przez Bladolicy
Napisano 5 Grudzień 200915 l painter, wysoka gorączka, i prawie godzina dłubania - i znowu białe tło ;) atheg - fajne - dynamiczne flamaster i bladolicy - jak chcecie krytyki to chyba warto to napisac.. a niezależnie ot tego - działajcie dalej, trzymam kciuki :)
Napisano 5 Grudzień 200915 l bezio dzięki kury z googla Dzisiaj robiłem porządki w pędzlach i stwierdziłem że czym bardziej chce się coś wyrzucić to tym bardziej się nie da. Nagle okazuje się że wszystkie brushe są fajne i przydatne. Ehh... A oto co powstało przy porządkach. Pozdrawiam wszystkich speedowiczów.
Napisano 5 Grudzień 200915 l Dezzed: 2 ostatnie sa swietne, pokus sie moze i wykoncz tego "Black dude with halo" Odemnie taki wstepny szkic, bedzie z tego jakis Asasyn. @Rezo z dolu, nie przasadzaj, jest tu cala masa geniuszy, a ja jestem jeszce zwyklym nowicjuszem ;) Przejzyj sobie czesc stron wczesniejszych, takie osoby jak Lordbiernac, Mant-raz, Leander, weedlog, Lukasz-Jaskolski i wielu innych po prostu niszcza. Edytowane 6 Grudzień 200915 l przez ICE
Napisano 6 Grudzień 200915 l Icecold, jak tak przeglądam ten dział, to Twój styl podoba mi się chyba najbardziej :) Świetny speed, jak mogę coś zaproponować - jak będziesz kończył, to pojedź tego nindżę złotem, np. jako ozdobniki na rękawicach i hełmie.
Napisano 6 Grudzień 200915 l dezzed: jak na sprzątanie pędzli to świetne efekty ;) - na serio bardzo mi się podobają - w pejzażu świetnie użycie brushy i światło buduje scenę (+postać ;) te ostre plakatowo-dynamiczne też ok aaa.. nie mam co wrzucić - ale zrehabilituję się następnym razem
Napisano 6 Grudzień 200915 l icecold dzięki, nie wiem czy będę coś z tego kończył może kiedyś, a na rysunku jest kobieta nie facet :). jokov dzięki, z tego sprzątania to same pozytywy wynikają, nie dość że się zrobił względny porządek to odkryłem jeszcze parę fajnych pędzli których wcześniej nie używałem a to tak dzisiaj