leander Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 jak by to powiedzieli na Sijun - oDD, you rock my socks! A ja znowu Artrage - odkrylem, ze czarny pedzelek na bialym papierze znakomicie imituje rysowanie tuszem. Idealnie, miekko reaguje na nacisk piorka tabletu. Biorac pod uwage, ze gumka wlasciwie nie dziala mamy idealna symulacje rzeczywistosci :) tego pana pewnie niektorzy skojarza
oDD Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 ok to ostatnia rzecz jaka postuje w tej serii, w sumie jest niezle
Tomur Napisano 25 Maj 2004 Napisano 25 Maj 2004 oDD normalnie odjazd. Mozesz zdradzic metodyke robienia tla ?
leander Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 dalszy ciag artragowania dla relaksu.. przydala by sie funkcja \"schnij\", albo wybor miedzy farbami olejnymi a wodnymi. Inaczej bez celnego doboru barwy robi sie bagienko..
Łukasz Misztela Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 smiglem go z ranca myszka!czas kolo 30 minut! Pozdrowionka dla wojownikow:D!
kurt_hectic Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 .. a tego psa bez oczu , z duzymi zebami to widzialem.... z fajnej .... starej gry- ejb.... po polsku tak sie pisze.. :0 niezla gierka
biglebowsky Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 co moze byc bardziej bez sensu niz gola panna z krolikiem? gola panna z krolikiem i wielkim ganem, wiec nie jest tak zle:)
dr Ug Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 Buehehehe :D Dobre, dobre... Bigleb, to taka zemsta rozumiem?! ;) Jak ktos nie wie o co chodzi to moze sie...khm... zdziwic;)
biglebowsky Napisano 26 Maj 2004 Autor Napisano 26 Maj 2004 Najpierw namazialem, a potem doznalem olsnienia kto i co powinien wypowiedziec:)
geminus Napisano 26 Maj 2004 Napisano 26 Maj 2004 wiem że w 10 minut mozna dużo ale ja mało umiem i tylko pomazałem przyciemniłem,rozjaśniłem, słowem nic nie umiem. A paintera nie wiem kiedy opanuje.
leander Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 goomisia: Ciekawa praca, ale dla mnie \"stare\" speedy od razu traca na uroku. Ten typ impresyjnej tworczosci ma to do siebie, ze dosyc skutecznie oddaje nastroj autora, a stan ducha tworcy sprzed kilku miesiecy juz nie ma dla mnie takiego uroku. Wiec najlepiej nie pisac, ze to stara praca ;)
BartekNowakowski Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 Bardzo mi sie podobaja wasze prace. Maja bardzo duzo w sobie jak na speed painting! Mam tu pare szybkich prac. Wszystkie zrobione przez godzinke jako \"Concept Art\" dla gry. Te budynki byly zrobione w max I reszta byla domalowana w photoshop. Te obrazy ktore nie maja budynkow to cale photoshop. -Bartek
Tomur Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 duze wplywy Fenga, ale to dobrze :), niech sobie nie mysli :). Zwiewnie ci to wyszlo
biglebowsky Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Feng to w ogole markery wymyslil bo cokolwiek sie pisakiem maznie jest teraz \'wplywem fenga\' A tymczasem rzucam ten caly kiczowaty chlam i zostaje prawdziwym artysta:
Tomur Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 napisał biglebowsky Feng to w ogole markery wymyslil bo cokolwiek sie pisakiem maznie jest teraz \'wplywem fenga\' A tymczasem rzucam ten caly kiczowaty chlam i zostaje prawdziwym artysta: Bardzo doswiadczony kolega sie zdenerwowal? Tu cie uspokoje, bardziej chodzilo mi o droida niz o markery. Sam chetnie je w pracy uzywam.
biglebowsky Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 Zdenerwowal? raczej nie:) co do droida, ja w tym niewiele fengowego nie widze poprostu, szczegolnie w samym projekcie ( Feng niemal chorobliwie unika wszelakich oblosci a tym bardziej deformacji )
little-ninja Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 napisał PastoR cwiczenia lapy przed snem ;) dobrze ze w taki wlasnie sposob hy,hy pozdrowka
mrc Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 hehehehhehe ninja :D ... feng czy nie fajnie to zrobiles :) oDD czy to tło to jakis filtr, mozolne mazanie + filtr czy samo mazanie?
dr Ug Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 To byla ironia hokusai. Ironia. dzudzu: nie zalamuj... Feng
dzudzu Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 hmm thx, nie znałem, ale już jest ok ... dodałem do ulubionych.
leander Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Ale sie chlopaki rozgadaliscie, chyba zamkne wątek :P
PastoR Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Doug Chiang tez jest niezly - tylko ich prace trudno uznac za speed ;) - ale wiadomo techniki od mistrzow trzeba sie uczyc !!! :)
little-ninja Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 ekhmm ............ to takie impulsy po tym jak kuknalem na ta wasza stronke z tymi robotami czy jakos tak...fajna byla ;)
leander Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 tempery, w sumie pare godzin podczas ktorych portret przybieral nieziemskie proporcje i kolory, ale nie bede zakladal oddzielnego watku. Tempery, 70x35 cm na podstawie fotki b&w, nastepnym razem bedzie lepiej :)
Ufooox Napisano 29 Maj 2004 Napisano 29 Maj 2004 Gdyby nie krzywe usta było by ładniutko, kolorki fajne widze że ostatnio poziom wzrósł :) narazie nie będe zanizał ;d
Tomur Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 napisał little-ninja ekhmm ............ to takie impulsy po tym jak kuknalem na ta wasza stronke z tymi robotami czy jakos tak...fajna byla ;) no to masz kolesia do drużyny Leander: Ladnie, i pytanko: Jaką masz rozpietosc kolorow z tubek?
leander Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Tomur: coraz lepsze koncepty, ten to nawet do mojej bitwy pasuje, do ktorej zabieram sie jak pies do jeza. Uzywam chyba najtanszych temper, 10 kolorow w tubce. W tym wypadku uzylem 5 - pomaranczowy, zolty, ciemny niebieski oraz czern i biel. Swoja droga obraz ulegl kolejnej transformacji, zarowno w formie jak i kolorze, ale podmieniac na razie nie bede.
bloody Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 eche trudno to nazwac speedem bo robilem go z 2h 30 min no ale nigdzie sie nie nadaje na tym poziomie :P
oDD Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 tła do tych ostatnich obrazkow robilem w ten sposob ze na warstwie numer jeden dawalem kjakis tam kolor.Na paru kolejnych warstwach nakladalem swoje jakies starsze obrazki (skalowane/obracane) w trybie overlay albo hardlight albo jeszcze jakims innym, robilem te warstwy przezroczyste i na góre jeszcze dawalem raz ten kolor. Mozna sie bawic suwakami , kombinowac jak chcesz. Potem jeszcze jak za bardzo mozna bylo odczytac ze tam sa jakies stare obrazki w tej teksturze, uzywalem narzedzia Patch tool, do pozbycia sie paru hcharakterystycznych miejsc. Pod koniec wazne jest ze jest faktura, ze jest ona koloru takiego jakiego chcesz, ze nie jest to jednolity kolor tylko wiele różnych barw tam siedzi. Wejdz na moja stronke i tam tez jest maly tips jak robic fakture w dziale tutorials.
little-ninja Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 cos piknego odd... misiekhc w profilu masz adres ... tylko ze stronka szwankuje pozd
giorgione Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 www.odd.prv.pl [lol] ?? :D:D:D:D pozdr giorgione
leander Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 po odwiedzinach na plfoto. cos nogi skopalem..
Cpt.Obvious Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 O tomek , to chyba najudańszy Twój ostatnio :) Barodz bardzo pozytywne wrazenia ;) Szkoda tylko ze ma tak napakowana lewa reke :(
leander Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 Dzieki Maciek, to lece z kolejnym. Ta sama modelka.
adek Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 No ostatni mi sie podoba. Natomiast ten speed o ktorym Tiger powiedzial ,ze jest najudanszy ... hmm... dopiero jak przeczytalem nizej ,ze to kobieta (\"ta sama modelka\") zauwazylem ,ze to kobieta :)
MasSs Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 speed ?? hmmm w 25 minut niewiem jezeli nie to przepraszam was :D
geminus Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 Też z foto i 25 min. Widzę własne błedy ale nie chciałem dłuzej sie bawić. [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > geminus] [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > geminus]
Rekomendowane odpowiedzi