Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mega przyjemny makietowy efekt.

A tu pytanie do twórcy i ludzi robiących wizki .... czego brakuje tu na pierwszy rzut oka żeby zbliżone to było do fotoreala ? innego oświetlenia ? mocniejsze refleksy w szybach ?

pozdro

jeszcze raz , fajna pracka.

Napisano

żeby zbliżyć do fotoreala: trawę mniej jaskrawą i mniej regularną-dywanową, najlepiej ją sfotomontażyć przynajmniej na pierwszym planie. drzewka kształty i kolory bardziej naturalne: mniej jaskrawe, trochę ciemniejsze. Te kształty drzewek sugerują że to są chyba drzewka bonzai, jakieś miniaturowe są. Szkło mogłoby bardziej odbijać i troche inny kolor mieć. Niebo mało naturalne (chyba że na karaibach, na plaży) myślę że powinno iść w inny odcień błękitu. Kolory na budynku są zbyt sterylne, brakuje delikatnego błękitu w zacienionych miejscach.

To moje uwagi odnośnie pytania co zmienić żeby było bardziej fotoreal, ogólnie pracka wporządku: czytelna i przyjemna dla oka a to jest najważniejsze

pozdro

Napisano

juz pisze dalej (klawiatura padla:)...wszystkich ujęć chce zrobić 7 + jakies detale, wstępnie dzięki za komentarze i porady, wszystko do serca wezme, a jak będzie wolny czas to poprawie;], mam nadzieje że kolejne lepsze bendą...programy standardowo...3...wiecie jakie...pozdrawiam...;]

Napisano

trawa ciągle jakas dywanowo-wykladzinowa, nie podobaja mi sie te zielone refleksy na "ramach" okien. budyneczek fajny i jako całość jest spoko:)

Napisano

;]...roślinki są częściowo z modeli wzięte, ale musiałem troche przy nich porzeźbić bo nie wyglądały zadowalająco...jak dla mnie (mały tuning), trawka to textura z displacem i bumpem ( ustawien nie podam bo na innym kompie pliki mam)...ciesze sie ze choc troszke sie podoba...bedziemy walczyć dalej...;]

Napisano

Taka mała uwaga dot. balustrady. Bardziej bezpiecznym byłoby zastosowanie wypełnienia pełnego lub pionowych prętów.

Napisano

Wygla to dosc makietowato :), moze taki wlasnie efekt chciales uzyskac, a jesli tak to jest ok, jesli nie to masz za bardzo nasycony render, niebo dalej za bardzo niebieskawozielone zamiast blekitne, trawe lepiel byloby wmontowac ze zdjecia

Napisano

Całkiem fajnie ale mógłbyś pokazać siatkę i dać rendera w większych rozmiarach (ok. chociaz 800 x 600)

Drzewa troche przypominają mi klimat Far Cry nie wiem czemu :D

Napisano

Dzięki dzięki...wszystkie renderki starałem się wstawiać w rozdzielczości przynajmniej 1600x...nie wiem gdzie taki mały znalazłeś...jak któryś się nie otwiera albo jest mały to wrzuce większy...tylko który...;]

Napisano

No te 3 ostatnie bardzo ładne są. Jedynie co to mógłbyś lekko zwiększyć hmmm nasycenie kolorów i kontrast tak mi się wydaje, żeby nabrało wyrazistości (patrz praca Lisa ze sky scraper'em Mozesz napisać ile czasu trwał render, jaką masz maszyne i jakie ustawienia zastosowałeś?:)

Pozdro

Napisano

na niektorych renderach zapomniales trawniki ogrodzic jakims kawalkiem betonu...

trawa zbyt plaska jak dla mnie

poza tym mi sie bardzo podoba, drzewka super

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności