vinc Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Wracam po przerwie, będe wstawiał pokolei kamerki co sie wyrenderują...cdn... http://img160.imageshack.us/my.php?image=cam1cn7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 mega przyjemny makietowy efekt. A tu pytanie do twórcy i ludzi robiących wizki .... czego brakuje tu na pierwszy rzut oka żeby zbliżone to było do fotoreala ? innego oświetlenia ? mocniejsze refleksy w szybach ? pozdro jeszcze raz , fajna pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 żeby zbliżyć do fotoreala: trawę mniej jaskrawą i mniej regularną-dywanową, najlepiej ją sfotomontażyć przynajmniej na pierwszym planie. drzewka kształty i kolory bardziej naturalne: mniej jaskrawe, trochę ciemniejsze. Te kształty drzewek sugerują że to są chyba drzewka bonzai, jakieś miniaturowe są. Szkło mogłoby bardziej odbijać i troche inny kolor mieć. Niebo mało naturalne (chyba że na karaibach, na plaży) myślę że powinno iść w inny odcień błękitu. Kolory na budynku są zbyt sterylne, brakuje delikatnego błękitu w zacienionych miejscach. To moje uwagi odnośnie pytania co zmienić żeby było bardziej fotoreal, ogólnie pracka wporządku: czytelna i przyjemna dla oka a to jest najważniejsze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 Vinc ;] , Ty do następej wizki mykaj :) , a Tobie Siwy dzięki :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 25 Maj 2007 Autor Share Napisano 25 Maj 2007 juz pisze dalej (klawiatura padla:)...wszystkich ujęć chce zrobić 7 + jakies detale, wstępnie dzięki za komentarze i porady, wszystko do serca wezme, a jak będzie wolny czas to poprawie;], mam nadzieje że kolejne lepsze bendą...programy standardowo...3...wiecie jakie...pozdrawiam...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 a gdzie światło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 26 Maj 2007 Share Napisano 26 Maj 2007 yy.. a kto ukradł słoneczko?? bo to wygląda jak by mega wielką świetlówką oświetlił :> pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 26 Maj 2007 Autor Share Napisano 26 Maj 2007 druga kamerka, za wiele zmian niemoglem zrobic bo juz render szedł...słoneczko jest hidden...;] http://img329.imageshack.us/my.php?image=cam7gc5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 całkiem ładne, chociaż dziwne, że nie widać słońca. troche mnie kolor nieba przeraża :P w czym roślinki robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 28 Maj 2007 Autor Share Napisano 28 Maj 2007 vol. 3 ...troche niebo wyniebiescilem...piszcie piszcie...;] http://img253.imageshack.us/my.php?image=cam2vj0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Zmniejsz saturacje GI, nie wiem czy wiesz ale jest taka opcja jak camara correction... Ogolnie nie podoba mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 kolejne ujęcie...poprawilem camere i saturation, nie mam zbyt czasu na testy...ale w nast projektach będe pamiętał o tym...tymczasem dzięki i czekam na więcej...;] http://img511.imageshack.us/my.php?image=c3ye8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 trawa ciągle jakas dywanowo-wykladzinowa, nie podobaja mi sie te zielone refleksy na "ramach" okien. budyneczek fajny i jako całość jest spoko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 fajnie przyłączam się do pytania o roslinki i jak zrobiłes trawke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 ;]...roślinki są częściowo z modeli wzięte, ale musiałem troche przy nich porzeźbić bo nie wyglądały zadowalająco...jak dla mnie (mały tuning), trawka to textura z displacem i bumpem ( ustawien nie podam bo na innym kompie pliki mam)...ciesze sie ze choc troszke sie podoba...bedziemy walczyć dalej...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjh Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Taka mała uwaga dot. balustrady. Bardziej bezpiecznym byłoby zastosowanie wypełnienia pełnego lub pionowych prętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Wygla to dosc makietowato :), moze taki wlasnie efekt chciales uzyskac, a jesli tak to jest ok, jesli nie to masz za bardzo nasycony render, niebo dalej za bardzo niebieskawozielone zamiast blekitne, trawe lepiel byloby wmontowac ze zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Taki mały dodateczek poglądowy...detalik taki ...;] http://img104.imageshack.us/my.php?image=62094291hj5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 nic nie piszecie...jak ktos kiedyś napisał...jak nie piszą to wszystko ok...hehe...w tym to z zielenią przesadziłem, nie pytajcie ile to liczyło...;] http://img167.imageshack.us/my.php?image=cam6hx1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 ostatnie bardzo fajne,zieleń mi się podoba bardzo;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Całkiem fajnie ale mógłbyś pokazać siatkę i dać rendera w większych rozmiarach (ok. chociaz 800 x 600) Drzewa troche przypominają mi klimat Far Cry nie wiem czemu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Dzięki dzięki...wszystkie renderki starałem się wstawiać w rozdzielczości przynajmniej 1600x...nie wiem gdzie taki mały znalazłeś...jak któryś się nie otwiera albo jest mały to wrzuce większy...tylko który...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Kolejne renderki, w sumie to ostatnie, może jakiegoś dorobie jeszcze...czas goni bardzo i nie zrobiłem tych ostatnich tak jak bym chciał...możecie jechać...hehe...;] http://img247.imageshack.us/my.php?image=cam4fv6.jpg http://img133.imageshack.us/my.php?image=cam5ng7.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonM Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 No te 3 ostatnie bardzo ładne są. Jedynie co to mógłbyś lekko zwiększyć hmmm nasycenie kolorów i kontrast tak mi się wydaje, żeby nabrało wyrazistości (patrz praca Lisa ze sky scraper'em Mozesz napisać ile czasu trwał render, jaką masz maszyne i jakie ustawienia zastosowałeś?:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 render...kilkanascie godzin...;]...cos koło 16 będzie, a komp to 2G ramu, i AMD x2 64...nie pamiętam więcej...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Jeszcze wam wrzuce..a co tam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 na niektorych renderach zapomniales trawniki ogrodzic jakims kawalkiem betonu... trawa zbyt plaska jak dla mnie poza tym mi sie bardzo podoba, drzewka super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi