Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Model tego autka zrobiłem już jakiś czas temu (kiedy jeszcze przyzwoitych printów nie było ;)), a renderki dopiero teraz.

mustang_01.jpg

mustang_02.jpg

Max i vray

****** UPDATE ******

Mniej więcej po roku pojawił się nowy render.

patrząc po komentarzach, raczej nieudany... ale nie usuwam, niech sobie zostanie ;)

mustang_scena_923x576.jpg

Wersja: 1500x1125

mustang_01.jpg

mustang_02.jpg

Edytowane przez hawrok

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gdzieniegdzie widać krzywizny i za miękkie chamfery, ale model i tak prezentuje się wyśmienicie.

Podobaja mi się uszczelki wokół szyb

Napisano

Według mnie model bardzo dobry:), jedynie co to wydaje mi się, że reflektory powinny się bardziej błyszczeć.

Napisano

to co wyżej z błędów, a tak to można by jeszcze popracować nad materiałami, szczególnie opon i lusterek, pokaż jakąś siatkę:)

Napisano

Witam

Wykonanie bardzo dobre. Bledy zostaly juz wyzej powiedziane. Chcialem sie natomiast zapytac ile model ma poly? Sam tez robie to wlasnie autko, tyle ze bedzie troche tuningowane :)

Napisano
  • Autor

dzięki za komenty wszystkim :)

ile model ma poly?
jakieś 155 000

fajny grain na szybach i lakierze. efekt zamierzony ?

Efekt jak najbardziej nie zamierzony :) Chyba za mało sampli w materiale ustawiłem, ale fajnie że sie komuś podoba

Siatki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5213001c1a5fe718.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f69832bd5baa66f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/863e63dbe1c76c24.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a3b58f09e031633.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8010a9ef7bdb397.html

Napisano

Piekne.Mógłbys pokazac studio i jak oswietlałes,a render u mnie ląduje na tapetke;d

Napisano

modelik spoko renderek też ok, ale nie robi ;)

z shaderami lamp mogłeś powalczyć troche, i jeszcze chyba zapomniałeś włączyć ms na tym znaczku z tyłu ;)

Napisano

pracka wypasik :)

Napisano
  • Autor

fajnie że się podoba :)

Studio wygląda tak:

cee1ba314bf6cdacm.jpg

oświetlone jest jednym dużym vray planem.

Napisano

Model, studio i wogole wszystko byloby spoko tylko mam zastrzezenia do zaokraglen blach przy rowkach - za malo ostre sa - wygladaja plastikowo/plastelinowo jakos tak, ale zauwazylem to tylko przy drzwiach na pierwszym renderze

No i podoba sie mi jak rozwiazales problem oswietlenia - po co uzywac 100 swiatel jak mozna 1 uzyskac w miare zadowalajacy efekt ;) Proponowalbym tez zebys przekrecil to swiatlo jeszczze pare stopni wzdluz osi Y

Napisano

Wreszcie ktoś z Polski ukoczył GT500.

Ale to nie jest Eleonore, jak domniemam?

Napisz coś o tym modelu. Wygląda jakoś tak współcześnie, a to auto ma 40 lat.

Nie jestem jakimś znawcom mustangów, ale to chyba model 2005, a nie GT500. :>

Ps: Ładniej wyglądałby w srebrnym lakierze.

Napisano

Bardzo ladne wykonanie, i model i materialyi studio ;) poza:

- lusterka (material - troche za malo plastikowy, raczej taki gumowy)

- za male chamfery

- troche za duze przerwy miedzy elemantami karoserii

- bierznik opon ( to chyba bump ?) mogles go wymodelwoac chyba ze sie myle

- no i z tylu znaczek chyba troche za bardzo kanciasty

Jeszcze raz gratuluje udanego dziela ;)

Napisano

Bardzo bardzo fajnie:) za sam model już masz u mnie plusy:D są małe wgniecenia na masce i zniekształcenia alejest i tak ok, fajny render, ale jest jeszcze noise na oknie które moglbys zredukowac w photoshopie. Troche dziwnie wyglądają tez opony jakby takie kanciaste brzegi miały... pokaż wireframe

Napisano
  • Autor

Dzieki za kometarze, wykorzystam uwagi przy następnych prackach :)

opony zrobiłem displacem, może dlatego to tak wygląda. Siatki są w pierwszym poście.

Napisano
  • Autor

Trochę odkopuje, bo się nowy render pojawił. Update w pierwszym poście...

Napisano

Model w studio, jak dla mnie, wygląda znacznie lepiej. Dziwna kompozycja z tym plenerem. Niebo, górki i trawa nie współgają za sobą, z autem zresztą też niebardzo...

Nio i bardziej widać niedopracowany model niż na tych renderach ze studia ;-)

Napisano

eh nowy render tragiczny, jak screen ze starej gry (nielicząc modelu) i jeszcze ten blur...

Napisano

tak jak wyżej, usuń zanim reszta się rozczaruje ;P bo render w studiu naprawdę jest dobry :)

Napisano

Zgodzę się z przedmówcami. Na Twoim miejscu nie odkopywałbym i nie mechacił ogólnego wrażenia po studyjnych renderach, które są o wiele lepsze od tego co teraz pokazałeś. W nowym renderze najbardziej drażnią szyby, zieleń i te góry- słowem cały env, a i światło nie za ciekawe.

Napisano
  • Autor

No coż, nie zawsze wychodzi... ;) Może wkońcu kiedyś uda mi się jakąś scenke zrobić w miare przyzwoitą, narazie takie nieśmiałe próby.

Fajnie że się renderek studyjny podoba, przynajmniej jakiś pozytyw... :)

Napisano

Witam

Zadam pytanie jako amator 3d. Ile trzeba cwiczyc, praktykowac na samym programie, żeby takie efekty zacząc osiągac? Bardzo mi się podoba furka ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności