hawrok Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 (edytowane) Witam, Model tego autka zrobiłem już jakiś czas temu (kiedy jeszcze przyzwoitych printów nie było ;)), a renderki dopiero teraz. Max i vray ****** UPDATE ****** Mniej więcej po roku pojawił się nowy render. patrząc po komentarzach, raczej nieudany... ale nie usuwam, niech sobie zostanie ;) Wersja: 1500x1125 Edytowane 4 Czerwiec 2008 przez hawrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Gdzieniegdzie widać krzywizny i za miękkie chamfery, ale model i tak prezentuje się wyśmienicie. Podobaja mi się uszczelki wokół szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Według mnie model bardzo dobry:), jedynie co to wydaje mi się, że reflektory powinny się bardziej błyszczeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 to co wyżej z błędów, a tak to można by jeszcze popracować nad materiałami, szczególnie opon i lusterek, pokaż jakąś siatkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Witam Wykonanie bardzo dobre. Bledy zostaly juz wyzej powiedziane. Chcialem sie natomiast zapytac ile model ma poly? Sam tez robie to wlasnie autko, tyle ze bedzie troche tuningowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 fajny grain na szybach i lakierze. efekt zamierzony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 28 Maj 2007 Autor Share Napisano 28 Maj 2007 dzięki za komenty wszystkim :) ile model ma poly?jakieś 155 000 fajny grain na szybach i lakierze. efekt zamierzony ?Efekt jak najbardziej nie zamierzony :) Chyba za mało sampli w materiale ustawiłem, ale fajnie że sie komuś podoba Siatki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5213001c1a5fe718.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f69832bd5baa66f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/863e63dbe1c76c24.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a3b58f09e031633.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8010a9ef7bdb397.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 dzięki za siatki bardzo ładne i równe jedyny problem to rowki zrobiłeś je za duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyLord Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Jak dla mnie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 Piekne.Mógłbys pokazac studio i jak oswietlałes,a render u mnie ląduje na tapetke;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Maj 2007 Share Napisano 28 Maj 2007 modelik spoko renderek też ok, ale nie robi ;) z shaderami lamp mogłeś powalczyć troche, i jeszcze chyba zapomniałeś włączyć ms na tym znaczku z tyłu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 bardzo bardzo ładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 i like it very much Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 przylaczam sie do prosby abys pokazal studio. praca super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość spokojny Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 pracka wypasik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 30 Maj 2007 Autor Share Napisano 30 Maj 2007 fajnie że się podoba :) Studio wygląda tak: oświetlone jest jednym dużym vray planem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Model, studio i wogole wszystko byloby spoko tylko mam zastrzezenia do zaokraglen blach przy rowkach - za malo ostre sa - wygladaja plastikowo/plastelinowo jakos tak, ale zauwazylem to tylko przy drzwiach na pierwszym renderze No i podoba sie mi jak rozwiazales problem oswietlenia - po co uzywac 100 swiatel jak mozna 1 uzyskac w miare zadowalajacy efekt ;) Proponowalbym tez zebys przekrecil to swiatlo jeszczze pare stopni wzdluz osi Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_Perzyna Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Wreszcie ktoś z Polski ukoczył GT500. Ale to nie jest Eleonore, jak domniemam? Napisz coś o tym modelu. Wygląda jakoś tak współcześnie, a to auto ma 40 lat. Nie jestem jakimś znawcom mustangów, ale to chyba model 2005, a nie GT500. :> Ps: Ładniej wyglądałby w srebrnym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 Heh, zarówno współczesna wersja jak i ta pierwotna mają w nazwie GT500. Ja robiłem model z '05 roku. http://www.svt.ford.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Studio jest fajne samochod tez niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Bardzo ladne wykonanie, i model i materialyi studio ;) poza: - lusterka (material - troche za malo plastikowy, raczej taki gumowy) - za male chamfery - troche za duze przerwy miedzy elemantami karoserii - bierznik opon ( to chyba bump ?) mogles go wymodelwoac chyba ze sie myle - no i z tylu znaczek chyba troche za bardzo kanciasty Jeszcze raz gratuluje udanego dziela ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 lusterka zgoda..cała reszta to uwazam czyste czepialstwo..bardzo ładnie. no moze istotnie przednie reflektory za ciemne..o odblaskach mówie.. jeszcze raz gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Bardzo bardzo fajnie:) za sam model już masz u mnie plusy:D są małe wgniecenia na masce i zniekształcenia alejest i tak ok, fajny render, ale jest jeszcze noise na oknie które moglbys zredukowac w photoshopie. Troche dziwnie wyglądają tez opony jakby takie kanciaste brzegi miały... pokaż wireframe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Dzieki za kometarze, wykorzystam uwagi przy następnych prackach :) opony zrobiłem displacem, może dlatego to tak wygląda. Siatki są w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Trochę odkopuje, bo się nowy render pojawił. Update w pierwszym poście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Model w studio, jak dla mnie, wygląda znacznie lepiej. Dziwna kompozycja z tym plenerem. Niebo, górki i trawa nie współgają za sobą, z autem zresztą też niebardzo... Nio i bardziej widać niedopracowany model niż na tych renderach ze studia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Niestety nowa wersja wygląda jak plastik z plasteliny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 eh nowy render tragiczny, jak screen ze starej gry (nielicząc modelu) i jeszcze ten blur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 tak jak wyżej, usuń zanim reszta się rozczaruje ;P bo render w studiu naprawdę jest dobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgodzę się z przedmówcami. Na Twoim miejscu nie odkopywałbym i nie mechacił ogólnego wrażenia po studyjnych renderach, które są o wiele lepsze od tego co teraz pokazałeś. W nowym renderze najbardziej drażnią szyby, zieleń i te góry- słowem cały env, a i światło nie za ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 takie o jescze gorsze w sumie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2008 No coż, nie zawsze wychodzi... ;) Może wkońcu kiedyś uda mi się jakąś scenke zrobić w miare przyzwoitą, narazie takie nieśmiałe próby. Fajnie że się renderek studyjny podoba, przynajmniej jakiś pozytyw... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzio Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 a czy przypadkiem gt 500 nie mam wlotu na masce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2008 a czy przypadkiem gt 500 nie mam wlotu na masce? Są różne wersje, ja robiłem tą: http://www.rsportscars.com/ford/2007-ford-mustang-gt/gallery/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzio Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Są różne wersje, ja robiłem tą: http://www.rsportscars.com/ford/2007-ford-mustang-gt/gallery/ czyli robiłes GT :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francez Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam Zadam pytanie jako amator 3d. Ile trzeba cwiczyc, praktykowac na samym programie, żeby takie efekty zacząc osiągac? Bardzo mi się podoba furka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi