klikus1984 Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Witam ! Mam male pytanko, na pewno zdarzylo wam sie nieraz wspolpracowac z klientem na odleglosc. Prawdopodobnie najlepszym wtedy sposobem na przedstawienie wynikow pracy jest proste wyslanie jej przez e-mail. :) tylko co wtedy, gdy praca jest prawie skonczona ? czy isnieje mozliwosc, zeby ja dobrze zabezpieczyc przed niepozadanym wykorzystaniem przez zleceniodawce, jakie wy macie sposoby ? Ja umieszczalem bialy napis w psie z opacity 10% czy cos takiego, ale nie wiem, czy to wystarczy. bardzo prosze o rady. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Totalny brak zaufania nie pomoże. Chroni Cię ustawa o prawach autorskich, w razie czego, masz pliki źródłowe, a oni tylko render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 możesz też umieścić ze dwa poziome czarne paski z dziarskimi napisami "wszelkie prawa zastrzezone" :p to dosyć skutecznie zabezpiecza, bo ktoś musiałby się namęczyć, żeby to wymazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 haha, tego rozwiazania to bym sie wstydzil troszke... bardzo powiedzmy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 w foto sklepie można np podpisy elektroniczne dodawać do obrazków. a tak naprawde chyb najprostsze są watermarki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Albo wysyłaj renderki w skali szarości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 skala szarosci trosze uniemozliwia postrzeganie pewnych barw :D zostane przy watermarkach, dzieki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 wpadło mi jeszcze jedno rozwiązanie do głowy. Mianowicie można zrobić pdf z obrazka, który chcesz pokazać klientowi i go zabezpieczyć przed edytowaniem hasłem. W tem sposób nie będziesz musiał dawać watermarków, które w jakiś tam stopniu zamazują obraz, a render będzie zabezpieczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Print screen i po zabezpieczeniu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Jest jeszcze jedno zabezpieczenie: zrobienie z obrazka execa. To robi Infran view. co prawda da się to obejsć, ale nie jest to takie hop siup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 M@TI właśnie to chyba zabezpiecza też przed print screenem, ale nie jestem pewien w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 najprosciej jezeli ejst to statyczna scena pokazujesz calosc w malej rozdziałce ...a detale pokazujesz na powiekszeniach! chyba najbardziej sprawiedliwe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 najlepszy sposob to własnie mała rozdziałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 zaciekawil mnie bardzo ten program, ktory robi plik exe, chyba poszperam w sieci i poszukam podobnych rozwiazan. :) calosc w slabej rozdzielczosci + detale w powiekszeniu, to rowniez dobra opcja, dziekuje jeszcze raz za pomoc. pozdro poszperalem w sieci i znalazlem cos takiego http://www.wnsoft.com/ zabezpiecza przed Print Screen i mozna poustawiac duzo fajnych fcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 no świetny program :) przynajmniej nie trzeba się martwić :D edit:a jednak lipa, drugi raz kliknięcie print screen... http://img110.imageshack.us/my.php?image=lipame7.jpg wystarczy tylko ramkę przesunąć w dół i już mamy po robocie :] edit: teraz ustawiłem że po ruszeniu myszką prezentacja się wyłącza więc przeniesienie tabelki na dół jest już niemożliwe :) ale fakt faktem że program jest niedopracowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2007 szkoda ze wczeniej nie przeczytalem tego posta :P wyslalem pracke, coz pozostaje wierzyc w bezgraniczna ludzka uczciwosc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 nie cackaj się, dawaj watermarki i ne reaguj na pyskowanie klienta o kolorach. i nie daj sie nabrac na teksty tyupu: "to ja poprosze dwie prace, na kazdej watermark gdzie indziej, bym mógł porównac kolor wszędzie". Zrobi montaz w szopie i będzie po watermarkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Co to są te watermarki? bo jeszcze nie słyszałem o takim zabezpieczeniu pracy, może jakiś przykład? :P z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Znak wodny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi