ossa201 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Tak się zastanawiam, szukam i w sumie nic nie znalazłem. Mianowicie chodzi o to że poszukuje firmy która zajmuje się renderowaniem. Wiecie jak to jest, na domowym sprzęcie jedna klatka może się renderować ok godzine, więc nie widzi mi się renderowanie filmu z prędkością 1 sekunda filmu na dzień. Jak zły dział to przepraszam i prosze o pomoc.
Lis Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Jest kilka dirm za granicą : http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=renderfarm&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 W polsce jest sporo firm posiadających renderfarmy ale nie słyszałem żeby jakaś świadczyła usługi. Za mały popyt i rynek.
mirach Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 w google wpisz "render farm" + eventualnie renderer ktory potrzebujesz, troche firm ci wyjdzie, ale tak jak Lis pisze - zagranicznych. Ostatnio gdzies na forum widzialem rozmowe o polskiej render farmie, ale nic chyba z tego nie wyszlo.
piksar Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 w google wpisz "render farm" + eventualnie renderer ktory potrzebujesz, troche firm ci wyjdzie, ale tak jak Lis pisze - zagranicznych. Ostatnio gdzies na forum widzialem rozmowe o polskiej render farmie, ale nic chyba z tego nie wyszlo. a jak miało wyjść jak to 16-latek chciał zakładać farme. btw - masz już coś konkretnego do przeliczenia czy tak sobie gdybasz ? może wystarczy zoptymalizować to co masz i pójdzie na domowym/domowych - pamiętaj o net renderingu
pecet Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 ja widziałem polską, jakiś user z forum miał link w profilu...
streaker Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Ja mam 3.5 GHz prawie nie używane (sesje ehhhh.... ), to już będą 2 sekundy na dzień :)
chudy Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 chyba MarekG miał w opisie, że renderuje za kasiorkę ;]
Marek G Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 chudy ma racje - ja renderuje za $ posiadam 4x xeon quad core 5335 4gb ramu, jak cos to sie odezwij na GG.pozdr
biszkopte Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 w Gliwicach na 100% jest:D kumpel na niej renderował..jak coś to daj znać...wytargam adres:D
Blader Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Napewno da sie renderowac w polskich renderfarm'ach, Wystarczy poszukac, Ale domowy kompy tez sprostaja wymaganiom jak na nich dasz(16 GB Ram)(Karty Quadro (te najlepsze) :D oi procek jakis Xenon
piksar Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Ale domowy kompy tez sprostaja wymaganiom jak na nich dasz(16 GB Ram)(Karty Quadro (te najlepsze) :D oi procek jakis Xenon Karta nie liczy renderu
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 No jak nie ? zawsze liczy, to procesor nie liczy
uncle Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 No jak nie ? zawsze liczy, to procesor nie liczy to ram liczy...
streaker Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 Się nie znacie... To zasilacz liczy, w końcu dlaczego mówi się o "mocy" zasilaczy ?
uncle Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 tak naprawde to jednak monitor liczy, wkoncu to na nim sie pokazuja kolorowe plamki
SWRSC Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 nieprawda, nie znacie się. głośniki liczą, na 5.1 smiagają animki
ReflectVision Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 a ja licze na was ze skonczycie spamowac :D:D
Yaro16 Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 do 3d wszystko sie liczy: procesor i ram -do renderowania karta graficzna - do poruszania sie w viewportach monitor - do pokazywania rendera zasilacz - aby komp działał Wszystko sie liczy ale do renderowania proc i ram najbardziej sie liczy;p
kannu Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 serwus :) to kabel liczy. a jak ktoś nie wierzy, to odłaczcie kabel zasilający i sprobujcie cos policzyć. pozdrawiam i takie tam. 1
Sebastian Ozga Napisano 16 Sierpień 2007 Napisano 16 Sierpień 2007 kannu -> policz sobie w pamięci Generalnie najważniejszy przy renderingu jest procesor, duża pamięć jest potrzebna po to, aby nie musiał przy każdej klatce od początku buforować każdego obiektu (poly), tzn jeśli masz na tyle pamięci, żeby umieścić tam całą scenę, dodatkowa kość nie przyspieszy procesu.
kannu Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 no i który baran dał mi ujemną reputacje z tego watku ? z opisem "spam". bedzie odwaga sie przyznać ? 1
Rekomendowane odpowiedzi