General Straw Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 No wlasnie, co jest grane. Bez tych dwoch rzeczy to nie wyobrazam sobie wyexportowania czegokolwiek z Z3. Sa jakies plany kiedy oni to planuja wydac? Nie jestem w temacie niestety.
Nezumi Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Jak przeczytalem wczoraj - "pracuja nad tym". Oczywiscie ze plany sa i te pluginy beda. Poki co jednak polecam skakanie pomiedzy Z3 i Z2... Niestety.
General Straw Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 Czyli narazie Z2 do pracy a Z3 do zabawy.
zeet Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Można zrobić normal mapkę w Zb 3 metoda troche partyzancka ale działa :) link do tutoriala: http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=46231&highlight=normal+map
General Straw Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 No nic, trzeba bedzie poczekac na Zmappera. Faktycznie metoda partyzancka.
Destroyer Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 pracują i pracują tylko żeby nie pracowali tyle co nad Z3 :D
Levus Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 Muszą w końcu wypuścić bo się rzesza grafików zacznie buntować!:D Też czekam jak na szpilkach aż wypuszczą zmappera (i zapp2:D) "Metoda partyzancka" którą zaproponowałeś zeet działa i jest zawsze jakimś rozwiązaniem, lecz według mnie nadaje się raczej do detailowania obiektów płaskich, tak jak to autor tutoriala pokazuje, właśnie np. do ortamentów, płaskich bumpów, nierówności, z bryłami organicznymi już chyba gorzej to wychodzi, przynajmniej tak mi to wyglądało z tego co przetestowalem... Pozostaje chyba tylko export obj do z2 i palenie normalek tam:/ Lub w innym zewnętrzym sofcie.. A czy z3 do zabawy, na pewno jest wydajniejszy niż z2, choćby przy maskowaniu na veryveryhigh-poly lub oczywiście samym sculptowaniu. Po prostu działa szybciej...
Rekomendowane odpowiedzi