Napisano 23 Czerwiec 200717 l jag sie macie ? :) Lato w pełni, ptaszki dra ryje, wakacje ;) duzo czasu z ktorym geeki graficzne nie maja co robic ;))))) to co nowa bitwa ? :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l ptaszki dra ryje :D:D:d padłem :d ja proponuje temat zrobic jakies popiersie (bust) postaci (filmowej czy koiksowej czy czego kolwiek)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l jak będzie jakiś niski limit (powedzmy do 512 text, do 2k model) to chętnie wystartuję, na nic więcej nie mam niestety czasu :( pozdro!
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor dawno nie było zadnego envaior menciku co wy na to ? chcialbym aby bitwa była na mega minimalnych limitach ciut wiekszych od tych jakie były na "gry komorkowe" myslalem cos o 500triskach i 512 texturce co wy na to ? jakies pomieszczenie ? nie musi byc cos wielkiego, moze byc nawet domek, baza ala c&c czy nie wiem cos takiego z environka ;) Wiecie zeby modelik + tikszczer mozna było walnac w kilka godzinek :) edit: hehe Ziomus no ;)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l czesc, chetnie bym zawalczyl w jakies bitwie wiec jesli cos planujecie prawdopodobnie bede sie w to bawil :-) tylko blagam dajcie cos high poly! nie 500 bo to bedzie za nudne sprowadzimy wszystko do speedow :/ wydaje mi sie ze cala zabawa polega na tym zeby ludzie prowadzili wipy w ktorych cos bedzie sie dziac, beda rady, uwagi itp. jesli temat bedzie dosc wyzywajacy to wydaje mi sie ze nawet Ci bardziej zawansowani uzytkownicy wezma w takiej bitwie udzial, a to wplynie na popularnows. co o tym myslicie ? Edit: a i wydaje mi sie ze temat powinien byc zwiazany z jakimis najnowszymi tytuami gier na ktore wszyscy czekajak jak starcraft2 czy warhammer onlin, itp.
Napisano 23 Czerwiec 200717 l matys mnie sie wydaje ze bedzie tak jak mowisz ale 99% ludzi nie skonczy modeli, ja jestem za wymaganiami jak na komorki czyli malo tri male tex :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor nie no chlopaki musimy zrobic cos dla wszystkich, nawet dla tych ktorzy na codzien nie maja wiekszego pojecia o gamearcie :) dlatego proponuje male limiciki i male texturki :) Ja osobiscie byłbym za otwartym tematem, chcesz robic samochodzik robisz samochodzik itp :) edit: bardzo podoba mi sie pomysl z bustem i rzeczami z nowych gierek, ale zeby to przetransformowac na stara szkole :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l w sumie racja z tym otwartym tematem: Masz limit na poly, masz limit na tex, rób co chcesz byle miłe było :] ...hm ale czy koniecznie enviro? ja jestem za limitem jakoś max. 1k +512 diff ...a jak juz ma być hardcore to bez normalek :D:D Btw. nie stońcie od lowpoly to cholernie cwiczy wyobraznie :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l nie moze byc otwarty temat bo ciezko bedzie oceniac, zakladając optymistyczną wersje ze skonczą przynajmniej 2 osoby :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Jak coś to ja się pisze... ale limit 1k txt 512 a temat bym uscislil moze nie w 100% ale chociaż jakis ogolny. np. technika, albo przyroda, ew. anatomia cos w tym stylu :). Pozdro! Kiedy start?
Napisano 23 Czerwiec 200717 l popieram enviro, wlasnie sobie dzisiaj myslalem ze nigdy tego nie robilem :] i bez limitow plzz
Napisano 23 Czerwiec 200717 l samochodzik? wchodzę :D ale bez limitów to bezsensu bo wszyscy bedą walić poly na lewo i na prawo, ja jestem za limitem 1k i texami 512*
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor zmiescicie sie z autkiem w 500 trisow ? niechcialbym wiekszych polycountow, na poczatek zrobmy taki, a pozniej pomyslismy Po 2gie trzeba troche zmienic zasady minibitwy, ale nad tym akurat caly czas mysle ;]
Napisano 23 Czerwiec 200717 l zaproponowal bym moze jakas druzynke...nie wiem ..cos jak druzyna pierscienia, jakis oddzial zolnierzykow albo ekipa na budowie ..tak by potem ktos to wszystko posklejal do kupy i zrobil jakis teamowy zestaw ...moze nie na teraz pomysl ale moe na pszyszlosc :) pozdr
Napisano 23 Czerwiec 200717 l ej no bez przesady myślałem że mowa o 5000 :P z 500 trisow to ja moge jedynie koło zrobić ;/
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Limit powinien być niski, w przedziale 500-1000. Jedna tekstura maks 512, bez normali i specularów. Temat powinien być choć w pewnym stopniu ograniczający, gdyż dowolne rzeczy można robić i pokazywać poza bitwą, a ta powinna służyć porównaniu umiejętności i pomysłowości. No i najważniejsze - termin początku i końca z góry określony, bez możliwości przedłużania. Fajnie by było, gdyby minibitwy znów się rozkręciły. A jeszcze fajniej, gdyby zakładający temat nie był najczęściej w nim postującym, żeby każdy miał możliwość otrzymania choć kilku sensownych ocen i rad.
Napisano 23 Czerwiec 200717 l wlasnie o to chodzi ! zeby bitwa byla popularna ale to tylko i wylacznie zalezy od nas, jesli sie angazujemy to fajnie by bylo nawzajem sobie piscac i oceniac a z regoly ostatnie bitwy polegaly na tym ze kazdy sam sobie i na tym sie konczylo a nie na tym to polega. odnosnie tematu i ograniczen to jestem za jaknajbardziej otwarta konwecja zeby nikogo nie odstarszac! zrobil bym to na zasadzie na maxa otwartego tematu jak jest np na Cg talku gdzie w hardcore modeling chalange macie np starwarsy pod co mozna podciagnac dokladnie wszystko ! jesli ktos chce zrobic low poly do komorki to szacunek dla niego ale jesli ktos lubi wyzwania i chce sie zmiezyc z jakims trudnym technicznie modelem nawet jesli mial by go nie skonczyc to czemu mu zabraniac ? to sa tylko sugestije nie chce tu nic sugerowac :D pewnie i tak wezme udzial niewazne co mialo by to byc :-)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor nie nie konczymy z sondami ;) wkraczamy w rzady dyktatury, z sond nic nie wychodzi ;]
Napisano 23 Czerwiec 200717 l No to może sonda - zrezygnować z sond czy nie? :D A na poważnie - również myślę, że temat powinien być narzucony, bez wcześniejszego głosowania.
Napisano 23 Czerwiec 200717 l ja proponuje żeby trisów było tak nie za dużo nie za mało, tekstury odpowiednio wielkie, temat jakiś fajny i termin żeby każdy zdążył - normalnie byloby cudownie xD a tak bardziej poważnie to wpadłem w dziure, WoWem zwaną ;/ ale myśle że jak jednak wystartuje jakas minibitwa, to cokolwiek by to nie było postaram sie to zrobic :) ja proponuje temat: defensive structure :) (od drewnianej wiezy z kolcami począwszy przez jakieś zapory na betonowym buknrze z KaEmami skończywszy :))
Napisano 23 Czerwiec 200717 l nie nie konczymy z sondami ;) wkraczamy w rzady dyktatury, z sond nic nie wychodzi ;]No, to dawaj Klicek ten wóz i będzie wszystko jasne. :) Ale limit trochę większy niż 1k bym proponował. 5k też za dużo, więc może by pogodzić jednych i drugich - 2,5k? Tex do 1024 imo. Razem ze specularami, bumpami czy co tam jeszcze jest. Będzie ciekawsze, a nie musi być obowiązkowe. :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor Prosze jak dajecie propozycje tematow to tak jak do globalnej bitwy, czyli zeby mozna było podciagnac kazdy model pod temat. Limity narzucone : 1k, 512x512 mysle ze jest to odpowiednio wymagajacy limit od gameartowaca !
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Urządzenie dzięki, któremu można przenieść się z punktu A do punktu B. Tyyyyle tematów, a może i więcej. ;)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Wlasnie RA dobrze gada trzeba przeciez isc z duchem czasu :D No chyba ze bitwa 'Komórka Art'...
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Właśnie, nie wieżę, że ambicje szanownie nam postujących sięgają maksymalnie komórek. ;)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Boże 1k tylko - toż to jedna ładna sfera (dla mnie), odpadam ale podpowiadam - pojazd
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Mi się podobuje 1k tri na 512. A można jechać normalem i specem do tego?:) Czy classic diffuse tylko??? Temat co łaska..
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Ej panowie....wydziergać hiperdetal na 50k to nawet małpa (przy odrobinie samozaparcia) potrafi...chyba własnie o to chodzi zeby robić coś z niczego...1k +512x512 diff w zupełności wystarcza....tylko czy od razu samochód? Myśle ze pomysł na "jednostke zmechanizowaną" byłby wystarczająco szeroki...samochodowcy by sobie kulali samochodziki, statkowcy stateczki, a jak by ktoś chciał wystrugać envira na kółkach to tez by dało rade ;)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Ale jak dotąd mowa była o maksymalnie 5k. ;) Klicek, daj temat, bo zaraz zaczniemy się wyzywać. :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Ja mam jeszcze za mały postcount zeby wyzywac modów :P ...a co do polycountu to 1k juz ujdzie...
Napisano 23 Czerwiec 200717 l eh te wasze limity, niewiem czy dam radę :( ostatni jaki robiłem hardcore lp to był na 1,5k. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9eec6f26012bc6e2.html
Napisano 23 Czerwiec 200717 l z tym małym polikątem to między innymi po to żeby jak najwięcej ludzi ukończyło... a jeśli komuś nie pasuje ze bedzie 1k to niech sobie wyobrazi ze włąśnie robi model Level of Details z pojazdu który w 1stopniu detalu ma powiedzmy 40K hehe....
Napisano 23 Czerwiec 200717 l No ale mając limit na 2,5k możesz zrobić model nawet na 50 poly, byle był ciekawy.
Napisano 23 Czerwiec 200717 l a jak masz 2500zł na wydanie to możesz wydać tylko 50zł, byleby na cos ciekawego :P imho nikt o zdrowych zmysłach nie będzie się tak ograniczał :) logika zawsze podpowiada ze wiecej poly=wiecej detalu=wieksze szanse na zwyciestwo=szpan :) bądz co bądz jednak, 2k tri to magiczny limit, dzięki któremu więcej osób kończyło
Napisano 23 Czerwiec 200717 l E tam, dodawać poly jest łatwiej niż odejmować, to jak w rysunku, łatwiej przyciemniać niż rozjaśniać. :)
Napisano 23 Czerwiec 200717 l logika zawsze podpowiada ze wiecej poly=wiecej detalu=wieksze szanse na zwyciestwo=szpan :) Dziwną masz logikę stary :/...ale to juz nie mój problem :] Powinniśmy rozwijać sie w kazdej dziedzinie, nie wiem czy wiesz ale czasem "odejmowanie jest dodawaniem" :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l przy polucouncie 1k te 50 poli bedą wyglądać tak samo :) a pozatym dyktator Klicek już zadecydował chyba,,, może zrób tak zrób pojazd 2,5K z czego 1,5 to interior i silnik a do bitwy zapodaj model 1K z ciemnymi szybkami i sprawa rozwiazana.... ty bedziesz miał swoje 2,5 a my kolejnego uczestnika bitwy
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor No bardzo bym chcial wybrac temat zeby to wam sie podobał, ale kolejny raz widze ze nie mozemy sie dogadac i wybrac wspolnie jeden temat, dlatego pomyslalem sobie ... po co robic dlugie minibitwy w ktorych ludzie koncza całe 2 modele i nie ma z czego wybierac ? :) Sa wakacje mysle ze mamy wiecej czasu, dlatego ja proponuje zeby kazdy was był usatysfakcjonowany bitwy trwajace tydzien czasu, kto bedzie miał skonczyc skonczy, kto nie trudno bedzie nastepna :) bez zadnego przedluzania i gadania wiecej czasu co wy na to ? Temat tej bitwy chcialbym aby był jakis prosty element otoczenia, samochod tez jest takim, moze cos posapokaliptycznego ? czekajac na fallouta 3(yyyyy na afterfala ) ? :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Z tym nieprzesuwalnym terminem to popieram, bo moim zdaniem przesuniecie terminu zabiło 'duzą' bitwę. czyli kompromis to by byl postapokaliptyczny samochód :D
Napisano 23 Czerwiec 200717 l oOoo widzisz :D F3 to teraz trendi temat :D i pewnie jako ze kazdy chciałby zamoczyć w tej produkcji swoje paluszki, każdy da "swoją wizję" otoczenia tudziez czegokolwiek co kojarzyłoby sie z F3 :D ? to jak? temat: "mój fallout" :>?
Napisano 23 Czerwiec 200717 l Autor no spoko wlasnie cos w ten deseń to moze byc dobre :) "moje otoczenie z fallouta" - limit 1k tris textura 512, nie musicie sie ograniczac do chodnika, Bro zrobil swietny zamek z 100 trisow i textury 128 wiec mozna by nawet cos wiecej zrobic z tego :D RA nie martw sie za tydzien samochody wyscigowe :P, a teraz mozesz zrobic samochod powypadkowy ! :D