Matys Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 A ja postaram sie zrobic cos takiego zobaczymy co z tego wyjdzie i na ile to da sie zrobic z ograniczeniami poly i textur :-) Edit:
KLICEK Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 najbardziej genialna lokacja w f2 :D :) normalnie az zainstaluje tacticsa :P bo 2jke mam od dawna :)
JmTm00 Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Haha, zaj...ym, morowo :D Czekamy na texturki zatem :D
Matys Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Napisano 24 Czerwiec 2007 na dobranoc :-) bo jutro do roboty :/ narazie robie na 1024/1024 na koncu przekonwertuje na mniejsza
Kuba Napisano 24 Czerwiec 2007 Napisano 24 Czerwiec 2007 Szatan! :D Ładna teksturka, aż miło pomyśleć, jak to będzie wyglądało na koniec.
Por@szek Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Bardzo ladnie. Podoba mi sie ;) Texte mozesz lekko sharpenem przeciagnac, bedzie ostrzejsza.
JmTm00 Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 Stary ale potencjał...juz widać ze bedzie dobrze!
ognisty Napisano 25 Czerwiec 2007 Napisano 25 Czerwiec 2007 łee myslałem że zostaniesz przy tych 'falloutowych' teksturkach :P no ale i tak gitara :)
Gość Marioza Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 u tu sie szykuje konkretna sytuacja, podba mi sie :)
Matys Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 na dzisiaj to tyle :/ zrypany jestem jak cholera, troche sie nameczylem z tymi texturkami ale w sumie calkiem przyjemnie zlecialo :-) ta prawa dolna czesc jak to mowia hand painted :D (jestem taki dumny )
Tony M. Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 gratki bardzo klimatowo, tak się tylko zastanawiam ile zostanie z tej pięknej tekstury jak ją przeskalujesz do 512? ale poki co respekt za dobór kolorków, klimat, i "falloutowy syf"
Matys Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 wlasnei robilem testy i w sumie niewielka roznica przynajmniej w maxie :-)
_haRRy Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Wygląda to imponująco, czekam na końcowy efekt.
Por@szek Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 W opcjach renderingu albo wylacz antyaliasing albo daj go na catmull-rom, bo straszny blur wychodzi na renderach. Textury tez przeciagnij sharpenem. Podobac sie i to bardzo.
SoAd Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Fajnie fajnie, a wez pokaz jak to wygląda z 512*512
mentat Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Zacny początek. Będą inne mapy poza diffuse ? Normalne, speculary ? Do porcji dobrych rad Por@szek'a dorzucę jeszcze jedną. Zmniejsz blur bitmapy.
Kuba Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 Reguły bitwy zakładają tylko color z alpha. Bardzo fajnie Ci idzie, Matys, lokacja prezentuje się elegancko.
Matys Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 ostanio niewiele czasu ale dzisiaj postaram sie to skonczyc, dzieki wszystkim za uwagi napewne je dzieisaj uwzglednie i zapostuje tak jak powinno byc :-)
SzU Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Bardzo ładnie to wygląda. Wyzwanie - jedni robią jedną sztukę sprzętu (komp), ty dużo sprzętu i jeszcze otoczenie :)
Matys Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 ...troche jestem zrypany i podpity tymi braxami wiec juz nic nie bede mowil O_o jutro sie dorobi reszte ...
Coin Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Świetnie to wygląda :D Troszkę szkoda że te pomarańczowe lampy w środku nie są minimalnie chociaż wyróżnione geometrią ale i tak cool.
Matys Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 Coin masz racje ale w sumie chcialme sprobowac swoich sil w texturowaniu, zrobic na maxa prosty model i skupic sie na texturce z czym mam najwieksze problemy a co chce dobrze opanowac :D jeszce nie wychodzi mi to najlepiej ale co tam tragicznie tez nie jest :)
Cruzh3r Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 bardzo fajnie a jeżeli ci zostało troche miejsca na teksturze to zrób coś aby ta ściana się nie powtarzała tak z tym wentylatorrem. bo widać że jedną teksturką wszysko.
_michal Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Bardzo ładnie wychodzi. Wypiekłbym jeszcze lightmapkę dla całej lokacji po skończeniu texturowania.
Matys Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 sorka za offtopa ale zastanawiaelm sie jak to jest z grami na komorki ? w sumie nie mam zieleonego pojecia o technologij czy czymkolwiek z tym zwiazanym, ma ktos moze jakies pomocne linki, artykuly na ten temat ?
Matys Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 hmm ...koniec :-) nie ma co super sie bawilem przy tym modelu :-) nie moge sie doczekac nastepnej bitwy :D
Kuba Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Gratuluję ukończenia, bardzo fajne pomieszczenie.
ledyr Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 no no nie sądziłe mze tyle z tej 512 wyciśniesz, gratuluje dobry łerk :D
Matys Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Napisano 1 Lipiec 2007 dzieki wszystkim, Ciesze sie ze pracka wam sie podoba, odrazu chce sie robic nastepne :-) thx again
ognisty Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 wyszlo cacy, mój głos masz Ty :P widać szarpen działa (:P)
SzU Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Bardzo fajnie wyszło, tymbardziej że dużo zrobiłeś elementów. Szkoda że nie miałem wczoraj neta, wachałbym się między tą pracą a Jonasza ale Twoja bardziej przypomina mi Fallouta :) Pokaż render z 1024x1024 please :) edit: o, jszcze można, masz mój głos :)
Por@szek Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 No widze ze ustawiles dobrze rendering, ustawiles na catmullrom czy jakeis inne ustawienei wziales? Wyszlo pierwsza klasa.
Matys Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 Por@szek od tera robie pracki wylacznie takie jakie sobie chce, pier.... wszystkie zasady "game arta".... ale mimo wszystko mam wielki szcunetk dla Ciebie i wszystkich ktozy na mnie glosowali za co chce wam serdecznie podziekowac. wygral lepszy wiec mi pozostaj sie schowac i pracowac nad soba co mam zamiar uczynic ,wiec do zobaczenie niebawem :-)
KLICEK Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Matys no i tak trzymaj :) najlepsze pracki tak powstaja :)
Por@szek Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Hehe niepotrzebnie sie denerwujesz, panuje demokracja wiec niestety nie zawsze najlepsze prace wygrywaja (patrzchociazby tegoroczny dominance war (2) po prostu wyniki sa zalosne). Moim zdaniem twoja byla najlepsza i to nie z jakichs osobistych pobudek, bo nigdy sie nimi nie kieruje a szczegolnie tutaj gdzie wiekszosci nawet nie znam. Imo mozesz czuc sie zwyciezca. Troche envi widzialem w swoim zyciu, pare nedznych envi tez zrobilem i to co finalnie przedstawiles bylo na naprawde wysokim poziomie. Jak juz napisalem : 1) wybrales bardzo fajny design - przy tak niskim polycouncie trzeba sie 3 razy zastanowic co sie bierze IMO jest lepiej wybrac prostszy model, ktory nie ma calej masy propsow, detali i nie wiem czego aby wykorzystac maxymalnie limity i pokazac to maxymalnie dobrze - zrobiles to najlepiej ze wszystkich 2)wykorzystales maxa z polycountu ktory dostales, zrobiles ladny czysty modelling, odwzorowales idealnie koncept a to jest bardzo istotne jak pracujesz na kontrakcie 3) madrze i sensownei rozlozyles uvw, dostosowales modelling pod texture, wszystko ladnie zaplanowane - przez co uzyskales zamierzony efekt bez marnowania czasu na poprawianie 4) zrobiles bardzo detaliczna texture, wyciskajac maxa z 512x512, ostra detaliczna textura to jest klucz do ladnego low poly 5) przedstawiles model w bardzo czysty przejzysty sposob, przez co nie bylo problemow z odbiorem Finalnie, uzyskales bardzo ladne kolory, ostra detaliczna texture o niskiej rozdzielczosci, przejrzysty modelling a wszystko przedstawione w czysty, schludny sposob latwy do odbioru. Jedyne czego mi brakowalo w tej pracy to wiekszej ilosci map, jak normal, specular, incandescence, ale w zwiazku ze limity bitwy byly jakie byly nie mogles tego zrobic. Osobiscie wrzocilbym reszte map poza bitwa i naprawde dal to do portwofolio bo jest to kawal solidnej roboty. Widzialem twoje postacie i szczerze ... sa slabe, ale enviro pociskasz jak narazie bardzo fajnie i jak chcesz wybierac droge w game art bym sie tego trzymal. Grunt to znalezc te czesc roboty ktora sie lubi wtedy wszystko idzie o wiele latwiej a widze ze masz spory potencja do envi. Tak trzymac.
Matys Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 ja sie nie denerwuje :-) tylko sie troszke nach... a niewazne. Problem w tym ze zawsze chcialem robic postacie, i to mnie kreci na maxa oczywiscie wiadomo ze postacie sa 10 razy trudniejsze od envro i dlatego efekty sa takie jakie sa :/ ale nie ma zamiaru sie zniechecac tylko robic to co sie zawsze chcialem robic :-) niedlugo biore urlop i bede chcial zrobic jakas pozadna pracke, postaram sie zalozyc wipa i moze cos z tego fajnego wyjdzie... Tak czy inaczej jeszcze raz wielkie dzieki za Twoje posty.
Jonasz_Real Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Nie wiem gdzie, mam to napisać...choć osobiście uważam, że dwie pracki powinny przejść do galeryj. Bezwględu na to czy ktos wygrał czy nie. Obie pracki zasługują na to. Tylko się nie chowaj z mojego powodu Matys. Ehh , nie potrzebnie brałem udziału ;)
Rekomendowane odpowiedzi