Napisano 3 Lipiec 200717 l Witam wszytskich, Przyłaczę się do bitwy, dawno chciałem zmodelować popiersie pana na załaczonym obrazku:) Szkoda, że tylko 1k można zainwestować... Model postaram się skonczyć doc zwartku, potem neistety wybywam na weekend:) Pozdrawiam
Napisano 3 Lipiec 200717 l Autor no i troche siaty, wymaga jeszcze dopracowania. narazie widzimy 1100 trojkątów. PS. czy postument musi wliczać się w polycount??
Napisano 3 Lipiec 200717 l noo ładny model i pan na załączonym obrazku również super powodzenia życze!
Napisano 3 Lipiec 200717 l bym go troche z tylu uproscil na rzecz podstawki!:)) ale model i tak bardzo ladny!
Napisano 3 Lipiec 200717 l Autor więc robimy dobre low poly, czy model który wygląda dobrze tlyko z jednej strony? troche lipnie moim zdaniem
Napisano 3 Lipiec 200717 l więc robimy dobre low poly, czy model który wygląda dobrze tlyko z jednej strony? troche lipnie moim zdaniem juz nie przesadzaj, te 4 poly bys gdzes znalazl bez ruszania bryly!
Napisano 3 Lipiec 200717 l no no no to widze ze silna sie szykuje konkurecja :D super ze bierze udzial w bitwie :-)
Napisano 4 Lipiec 200717 l Witam!! kurde swietny model, szkoda ze nie masz juz trojkatow na ta podstawke :)
Napisano 4 Lipiec 200717 l Autor Dzięki:) dobra wyskubałem z bólem serca te 10 trójkątów na podstawke...:)
Napisano 4 Lipiec 200717 l Autor wrzucam high poly dla C&C. Zbrusha nie chce mi sie już ruszać.., podorzucam jeszcze trochę obiektów w maxie.
Napisano 4 Lipiec 200717 l Nono, robota bardzo dobra! Domyślam się, że textury też nie skaszanisz:p Miłego malowania!
Napisano 4 Lipiec 200717 l Autor bez Zbrusha nie ma postaci:) 2 godziny projektowałem normalke... ale efekt jest w miare zadowalający. Na screenie normalka ma 1024x1024 po lewej HP
Napisano 4 Lipiec 200717 l A w czym paliłeś normal? super - czy tylko ja jeszce nie umiem zbrusha czy ktos jeszce ? :) Tylko Ty Bro:p
Napisano 4 Lipiec 200717 l póki co super :D Bro nie martw sie znam jednego grafika, który też nie umie ale on w sumie robi 2 miesiąc w 3D wiec może dlatego :D EDIT: sorry Bro mój kumpel jak sie okazało obejrzał videotutki Klicka i już tez umie :D:D
Napisano 4 Lipiec 200717 l Witam!! model suuuper :) Bro--> ja, ja, ja, nie umiem w zibraszu modelowac :) ledyr--> lol
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor Widze ze nie tlyko ja lubię sobie do późna posiedzieć:) zaczynam texturke, musze ją kurcze jutro skonczyc:\ PS. Ja też nie znam nikogo nie używajacego Zbrusha;P
Napisano 5 Lipiec 200717 l Wyglada mi na ZB2.5 dlatego takie rozmyte faldki? Podoba mi sie przedewszystkim poza, przefajna. super - czy tylko ja jeszce nie umiem zbrusha czy ktos jeszce ? :) Tylko Ty :) Ale prawda jest ze do envi nie musisz ... chyba ze robisz rzezbe w parku :) Albo kore drzewa haha
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor w ZB3 normalke robiłem, o co chodzi z tymi fałdkami? Zaczynam texturować:
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor dzieki;) hehehe, tak odemnie:D nadal nie łapie o co chodziło, może mi wytłumaczysz łaskawie? :>
Napisano 5 Lipiec 200717 l Kurde-bele, oby tak dalej, wyciśnij z tego texa jeszcze jak możesz! Ze specem będzie superextrawypas:p Już wiem co mi przypomina! Golluma!
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor No dobra, na dzisiaj tyle. Nie dokonczyłem ręki i jeszcze kilka rzeczy należałoby poporawiac... może uda się coś jeszcze pomieszać w sobote:) textury itd wrzuce potem
Napisano 5 Lipiec 200717 l Super, podoba mi się. Może jedynie skóra trochę jaśniejsza - jak na miniaturce?Chociaż tak jak jest też pasuje.
Napisano 6 Lipiec 200717 l Model fajny, texta okej, prezentacja lezy. Zmien tlo, zmien swiatlo daj ciekawszy kat kamery.
Napisano 7 Lipiec 200717 l super do porzodu idziesz. wszystko ładne. Oczy trochę mi nie pasują. frankenstein to bardziej takie małe zapadłe oczka z wielkim płaskim łukiem brwiowym.
Napisano 7 Lipiec 200717 l Autor No to wrzucam finala, model niestety nie jest w pełni skończony, ale nie mam już czasu. Nie wiem czy dobrze go przedstawiam:] Niestety nie znam się na oświetleniu i prezentacji :D, dlatego zrobiłem jeszcze 360-tke turnaround.avi i za sugestią Crush3r'a: - niestety jakość dużo gorsza...
Napisano 7 Lipiec 200717 l no z tym turn aroundem super, widać jak ładnie zdają egzamin wszystkie mapki. Daj to na jakiegoś youtuba. to będzie łatwiej przyswajalne dla głosującej gawiedzi:)
Napisano 7 Lipiec 200717 l Zwykle nie jestem na tyle wygadany by komentować prace (no dobra, leń ze mnie :D) ,no ale teraz musze :D Bardzo ładny powrót na forum :D Genialna praca, ale to wiesz ;) Nie wiem czemu pisze... Może to z faktu tej samej profesji w game arcie (tylko w moim przypadku troszke mniej komercyjnie :P), może co innego.. Otóż pamiętam jak się zarejestrowałem tutaj, jeszcze jako dzieciak nie znający pojęcia poly... Walentynki 2003.. Trwała wtedy jedna z pierwszych bitew :D "Ogień wojny" bodajże.. Twój temat był pierwszym do którego zajrzałem i najbardziej utkwił mi w pamięci :D Do dziś pamiętam tą pierwszą twarz cyborga i te naramienniki przycinające łeb... Aż nie chce sie wierzyć, że to już ponad 4 lata, ale ale jakiś tam postęp zrobiłeś... Nie no, żart :D Z resztą co będę słodził, jak reszta forum mnie wyręcza :) No dobra, rozpisałem się, powspominałem troszkę, łezkę uroniłem i... ..Wracam skąd przybyłem :D Pozdr
Napisano 7 Lipiec 200717 l Autor Kurcze mi tez się łezka w oku zakręciła:D Tak było, wtedy max3D.pl wyglądał inaczej, było tu co najwyżej kilkadziesiąt aktywnych osób, ambitne projekty, dobre wsparcie, miła atmosfera:) Tutaj zaczęła sie zabawa z 3D, kto by pomyślał do czego to nas doprowadzi:D Kurcze całe moje życie zaczęło sie potem obracać wokół grafiki i tak już pewnie zostanie:) eh...:) thx Chris!
Napisano 7 Lipiec 200717 l no panowie jak dla mnie to nic od tamtego czasu sie nie zmienilo :-) dla mnie nadal jest zaje... kwestja tego ze wiekszosc ludzie znika z tego forum :/ a szkoda bo dla wielu to forum jest nadal czyms wiecej niz miejsce gdzie moga pokazywac swoje pracki. Ja poznalem Tu ludzi ktorzy sa poprostu niesamowici i corazczesciej dochodze do wniosku ze tak juz poprstu jest :D wszyscy graficy to zajefane ziomki o czym mialem okazje sie min przekonalem na spotaniu w warszawie :-)
Napisano 7 Lipiec 200717 l Matys dokladnie :D Blood - bo myslelismy ze sie zgrywasz :D i bralismy Cie za kogos innego :D hehehehehe
Napisano 7 Lipiec 200717 l Autor Matys -> No Ty też jesteś zajefajny ziomek:D Trzeba to spotkanie powtórzyć by the way... Dla mnie jakoś ciasno i duszno sie tu zrobiło, zrezygnowałem z forum kiedy codziennie zaczęło powstawać kilka nowych threadów o modelowaniu samochodu, czy 'moja pierwsza głowa w 3d' :) Postaram sie częściej wpadać:D Klicek - WTF ?:D dlaczego tak:D Myslałeś że w dowodzie mam napisane 'Blooddragon' ;P
Napisano 8 Lipiec 200717 l Blooddragon, kawal dobrej roboty. Zdecydowanie najlepiej wykonany model, oczywiscie w moim skromnym przekonaniu. Podobaja mi sie teksturki, rzezba z Zbrusha i jak to poskladales w calosc w bardzo krotkim czasie. Ubolewam jedynie:) nad podstawka, szkoda, ze Franek troche sie z nia gryzie, brakuje detalu. Ogolnie 5 plus. Moj glos na ciebie. I nie spoznij sie do roboty:) DI
Napisano 10 Lipiec 200717 l Blood...a Ty pamietasz Thanatosa? ;D kurnaa to byl hit :P nigdy sie nie doczekalem, zebys zrobil texture do konca :P a teraz ;> prosze bardzo, uwijasz sie w pare dni:D good luck w robocie :P i paimetaj...NOBO!