ortheza Napisano 29 Październik 2007 Autor Share Napisano 29 Październik 2007 kurczak znowu sie opuscilem i wylecialem z 1-szej strony :) nastepny portrecik, technika zblizona do żydka wyżej. ale bardzj szorstko tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 fajnie fajnie sie robi, jezeli masz szkic na odzdzielnej wczesniejszej warstwie jak podejrzewam to troche ja bardziej ukryj, albo podmaluj na nowej, fajna babeczka tak apropo :D aha no i nie boj sie uzywac blyskow, swiatelek(ale z umiarem)no najprostszy przyklad http://fc04.deviantart.com/fs17/f/2007/181/6/2/Viktoria_III_by_zemotion.jpg http://fc04.deviantart.com/images/i/2002/18/3/d/Magnifilite.jpg np na ustach(idz w jasniejszy czerwrien miejscami nie koniecznie biel to musi byc by podkreslic swiecace wargi) w oczach lekki blysk jesli nie za mocny to tez dobrze zrobi ;) czekam na dalsze babeczki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 nalozenie szkica zrobilem specjalnie, dla testu bardziej. dzieki za wskazowki.:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 no tak, wprawdzie daleko mi do tymko ale tez speobowalem machnac bruce'a troche mi pojechaly proporce i penie inne rzecyz tez ale to "tylko" kolejne cwiczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 taki sobie godzinny speed :] wykonczenie w trakcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 ostatnie bardzo mi lezy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 noo ostro cwiczysz i bardzo dobrze :) moze pokombinuj z jakims artem gdzie narzucisz mocne swiatlo(moze z zielenią i blekitem?) bedzie troche zywiej a i dobrze ci zrobi takie cos ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 i chyba final: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 ta ostatnia praca jest świetna, przełamałeś ten okropnie nudny brąz ;p mogłeś trochę z tłem zaszaleć, może jakiś zarys jaskini :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Heyo Łukaszu, Widzę, że ostro sobie ostatnio poczynasz ;), pajęczak super. Ładna kolorystyka, mógłbyś nieco jeszcze posiedzieć nad symetrią oczu pajączka ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 specjalnie zrobilem asymetryczne, lustrzanka u ptoworasów nie jest konieczna imho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Listopad 2007 Autor Share Napisano 3 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pbx Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Fajowe prace. Najbardziej w ostatniej podoba mi się faktura drzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 maly tuning :] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 pajączek ciekawy, fajny klimacik taki mroczny, zimny. Drzewko też niczego sobie, gościu siedzący na korzeniu przypomina mi trochę golluma (nie wiedzieć czemu). Drzewko rzeczywiście ma ciekawą fakturę kory. Podziwiam i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 nO No ostatnio dużo lepiej to tu wygląda, pajączek rewelka i drzewo też good, kolory przede wszystkim ;] dobrze że zróżnicowałeś bo fakt ten brąz był trochę mdły, tu jak najbardziej dobra droga. Pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 nom doprawdy o wiele lepiej od poprzedniej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 11 Listopad 2007 Autor Share Napisano 11 Listopad 2007 final, dalem go tez jako "finished" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Za b.rozmyty ten finał przez tą mgłę, zbyt zblurowany się obrazek zrobił. Poprzednia wersja do mnie b. trafiała. Oczywiście kompozycja w finale dużo lepsza, ale zaginął trochę detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Listopad 2007 Autor Share Napisano 14 Listopad 2007 moze faktycznie zbyt rozmyte, ale detale sie popsuly po pomniejszeniu. ponizej szkic sceny do MiniB exorcysta. nie wiem czy dam rade pociganac to w bitwie, na wszelki wypadek tutaj daje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 troche torturowaty styl zaczyna ci sie rodzic;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 14 Listopad 2007 Share Napisano 14 Listopad 2007 Tortuheza? ;) ta ostatnia to jedna z ciekawszych twoich pracek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 dzieki :-] postaram sie o wiecej takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 To ja mam jakis styl?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 ano masz :-) da sie poznac ze twoja pracka to twoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Listopad 2007 Autor Share Napisano 21 Listopad 2007 kurde znowu wylecialm z 1-szej strony :-D poniewaz w miniB nie wypalilo to updejcik do exorcyzmu daje tutaj: eksperymentuje z lewa strona, dodalem tez na dalekim planie pare chatek. rozwazem tez jakas ciane na 1-szym planie po lwewj zamiast tego plota.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 21 Listopad 2007 Share Napisano 21 Listopad 2007 dobrze rozważasz z tymi cieniami na pierwszym planie, ten płot taki jakiś lipny, albo mniejszy albo jakieś ciała/czaszki/zgliszcza można by tam dać ;] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Listopad 2007 Autor Share Napisano 21 Listopad 2007 nie bedie tego plota :] nie boj nic mi tez sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Listopad 2007 Autor Share Napisano 21 Listopad 2007 wywalilem płotek, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 dla odpoczynku mala wprawka ołówkowa :] (niestety na skanie nie wszytko wyszlo, ) mr hipek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Bez płotka lepiej....przyjemniaczek Hipcio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Listopad 2007 Autor Share Napisano 25 Listopad 2007 ciag dalszy walki z egzorcysta, tym razme troszke pomeczylem demona. poszerzylem tez kadr troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undercover Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 bardzo spoko tylko jedno mnie razi mianowcie sprawa demona który wychodzi z ciała i pokazany jest z profilu podczas gdy opętany człowieczek leży pod innym kątem jednoczesnie zdaje sobie sprawę że przerabianie tego to byłoby sporo pracy ale to tylko taka mała uwaga, Można by jeszczze troche doszlifować lewą rękę leżącego bo nie do końca widać co tam się dzieje z nią a tak ogólnie to podoba mi sie - fajne te rdzawe mgły wychodzące razem z potworkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OMAM Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 ortheza pracki coraz fajniejsze, to tak na wstępie. Co do egzorcysty to podczas wykańczania pracy troszeczkę demon ci się obrócił i teraz niema takiej fajnej interakcji między potworem a egzorcystą jaka była na szkicu. Natomiast postać leżąca mogła by być między walczącymi a dla mnie leży troszeczkę z boku i do tego łapie się w pierwszym planie, moim skromnym zdaniem psuje to kompozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Listopad 2007 Autor Share Napisano 25 Listopad 2007 obie postacie gezorcysty i delikwenta na glebie nie byly ruszane od szkicu. jescze bede nad nimi pracowal, napewno uwzglednie wasze sugestie :] prosze o wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 moim skromnym - jest dużo lepiej. Zrobiło się bardziej przestrzennie. Coś nie tak jest z ramionami tego leżącego (szczególnie z jego lewym - prawa strona obrazka) - jakieś połamane są z deka. Noga po prawej bardzo fajnie. Zarysowałbym jeszcze demonowi (jakimś ciemniejszym, niekonkretnie zaznaczonym odcieniem) bryłę pleców, albo chociaż kark ... to wszystko przechodzące w dym, tak jak tutaj. Tłum potraktowałbym bardziej ekspresyjnie (ten po lewej stronie pracy). Na razie stoją jak na apelu, a powinni być przerażeni. Rozpostarte ręce, i poza jakby chcieli się cofnąć, napierają na innych, którzy chcą zobaczyć więcej - coś w tym stylu Jest lepiej niż poprzednio na pewno! EDIT - Dopiero teraz zauważyłem brak kręconego rogu - na plus jest - bardziej czyta się ucieczkę, wessanie demona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2007 pastelowe szkice do CC, wytragalemjakie stare pudelko :) wiekszosci kolorkow nie bylo tylko jakies brazy i fiolety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Hih, :D Miło widzieć inną materię. :) Szkice sympatyczne, dobrze, że "szukasz konstrukcji", ale niech coś z tego wynika. Troszkę za bardzo impresyjnie, jak na początek. Zbyt wiele niepotrzebnych kreseczek. Powinieneś budować formę z rozmysłem i wolniej. Zapewniam, że efekty będą znacznie lepsze. Wychodzą przyzwyczajenia z tabletu, hi hi :D Ostatni najlepszy :) Działaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 trudno mowic o przyzywczajeniach z tabletu, pastelami sie bawilem dlugo przedtem nim wogole cos na kompie mazalem :] ale fakt mailem dluga przerwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Lacedemon uważaj bo ci tu konkurencja kiełkuje :) BTW prace bardzo ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Nie ma co uważać, tylko się cieszyć. Miło patrzeć na dobre prace, zwłaszcza w tym temacie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Lace czemu to ja ci tak zawsze potakuje?? :P Ale zgadzam sie z twoją opinią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 szkic ze starej fotografii :] tym razem wegiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 ładnie pokombinowałeś z brushami, najbardziej mi się podoba krawędź tego budynku po lewj skrajnie, można by trochę przygasić te żółcie, szczególnie od strony światła, no i chyba coś nie tak z perspektywą na bliższych planach, łamie się w stosunku do kościółka i bramy. Dobrze dobrałeś kolor tego cienia na dachu kościoła ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 dzieki za komenta, planuje z tego zrobic finala wiec wskasowki bardzo mile widziane :-) a pnizej szybki szkic z dyńki znowu w tych nudnych brazach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2007 pora konczyc stare sprawy :-) agezorcysta w akcji. juz chyba bliskie konca wiec prosze wszytkich o jakies uwagi. bo sam juz stracilem obiektywnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2007 Expryment z ustaiweniem łapki demona, niestety anatomia łapki do smieci sie nadaje. Chodzilo mi raczej o spawdzenie innego ukladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Warto by było ją dopracować bo wyszła super do przodu, to na plus, ożna by ją przesunąć jeszcze lekko w prawo i z tym tłem, domki miały klimat skansenowy i ludzi możesz też powstawiać tylko takich spanikowanych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi