Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam problem... Kumpel za 3 dni ma urodziny i przyokazji będę u niego nocował z kompem ;] Połączymy się sięcią LAN i tu jest problem....

1. Jaką gierke kupić w którą będzie się fajnie grało we dwóch przez LANa ?

2. Czy jak komptery są już połączone to czy można przesyłać np. obrazy płyt... ?

pozdrawiam

• Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

serwus :)

jak kołączycie kompy w sieć, to na dowolnym swojim folderze prawym przyciskiem myszy wchodzisz w menu: udostepnianie i zabezpieczenia.

Tam zaznaczasz żeby udostepnić filder. Warto tez zaznaczyć możliwość modyfikowania plikow przez osobe ( bEdzie Ci mogłteż cos wgrać).

On wtedy wchodzi z pulpitu w "otoczenie sieciowe" i widzi Twoj dysk jako jakiś folder. Wtedy może sobie zwyczajnie kopiowac/wgrywac , jak z każdego innego swojego folderu.

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Posted

Uno: Musisz udostępnić w sieci odpowiednie dyski/foldery (pod prawym)

Due: w połączenia sieciowe musisz mieć połączenie lokalne: ppm->właściwości->protokół tcp/ip->właściwości i tam wpisujesz adresy ip dla komputerów (dla sieci lokalnych stosuje się 192.168.0.1; 192.168.0.2 itd - nie wiem czemu, ale tak gdzieś przeczytałem), maska podsieci uzupełni się automatycznie (255.255.255.0 - nie mam pojęcia co to jest :) )

Tre: Wchodzisz w moje miejsca sieciowe i z panelu zadań wybierasz dodaj miejsce sieciowe, tam masz takiego głupiego kreatorka, który pod koniec będzie chciał wykryć wszystkie komputery w sieci, czego z prawdopdobieństwem zmierzającym do pewności nie uda mu się zrobić, więc będzie musiał to zrobić recznie (//ip/nazwa udziału)

i woila! już możesz przesyłać pliki korzystając z moje miejsca sieciowe, opcjonalnie możesz wykonać krok quatro, po którym dyski sieciowe będą wyświetlane w moim komputerze

quatro: mój komputer -> mapuj dysk sieciowy

Posted

Aż się łezka w oku kręci na myśl o "zanoszeniu kompa do kumpla" ;) Oj męczyliśmy Diablo, męczyliśmy.

Sanderalek -> tak zawsze jest, że nic nie działa od razu jak powinno. Zamów pizzę.

Posted

Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi... ;)

Już kiedyś się łączyliśmy i po kilkunatu minutach to skimniłem i się udało a teraz chodzi też o pliki... ;]

a polecacie jeszcze jakies gierki sieciowe ? ;>

Posted

3ds max+vray oczywiscie render sieciowy :D

a tak serio to zalezy co kolega lubi za gry :) fajnie mozna popykac w rpgi jak i rowniez w fpp z ta roznica ze lepiej sie gra jak jest wiecej osob bo po pewnym czasie robi sie to nudne ;)

Milej zabawy w laczenie ;)

Posted

Call of duty 1 :p medal of honor, quake i te sprawy, a najlepiej zalatw od kogos xboxa 36 i cod 3 na duzym TV to jest jazda nawet na 2 osoby, jednak pomysl hindusa jest najlepszy, zapijcie ten problem i bedzie najlepiej, zaproscie jakies panny a nie urodziny spedzac przy kompie :p

Posted

Jeśli panny odpadają, to jak radzą poprzednicy, przynieś jakąś strzelanke i flache, wypijcie i zacznijcie grać, będzie ubaw po paszki :p Ewentualnie jakąś ścigałke lub nawet gta (1 i 2 miały w standardzie multi, a do reszty trzeba coś ssać z neta), też fajna zabawa :p

Ogólnie - miłej i udanej imprezy :)

Posted

w sumie to nie, bo gdybys był ciut starszy to ja juz myslałem w tym wieku o kobietach :-D to nie było by głupie jesli bedziesz z kumplami.

Posted

Co do picia.... Jestem nie pijący i brzyde się tego wodnistego świństwa.. ;]

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi już wszystko jest...

Będzie CoD 1, UO, CoD 2, Battelfield 2 i 1942 ;]

Posted
Co do picia.... Jestem nie pijący i brzyde się tego wodnistego świństwa.. ;]

Sanderalek; wypluj te słowa ;)

imho dobre gry wybraliście ja bym dorzucił ~Cs'a + Starcrafta

Posted

Albo zrezygnujcie z gier komputerowych, kupcie dużo napojów;) i zagrajcie w jakąś dobrą planszówkę. Na prądzie zaoszczędzicie, oczy zdrowsze no i żadnych nerwic z połączeniem w LANie ;)

A jak już wolicie komputer to polecam Generals albo Tiberium Wars.