Napisano 19 Lipiec 200717 l http://www.swrk.vgh.pl prawa autorskie projektu: Skoczek & Wojdacki Architekci
Napisano 19 Lipiec 200717 l Mi sie podoba w sumie;) troche za "ostry" ten ludzik wklejony po lewej i trawka mogła by być lepsza no i drzewsko też:P dziwnie sie kończy ta ulica... ale na 1wszy rzut oka sie podoba hej
Napisano 19 Lipiec 200717 l Autor radzisz: nic nie jest wklejone patry: maxwell. 48h rendertime, sampling level 15+ :)
Napisano 19 Lipiec 200717 l ale wtopa hehe:P no to wyglądają bardzo realistycznie ,w przeciwieństwie do zieleni:PP staram sie czepiać;) pozdrawiam
Napisano 19 Lipiec 200717 l Ostatni obrazek mi nie działa. Masz syndrom zachodzącego słońca :) Kilka moich uwag: - Obrazki wyglądają jak makieta. Głównie przez blura i dość słabe materiały. Piszesz że używasz maxwella. wygląda to tak jakbyś nie używał layerów w materiałach. same proste shadery. Chociaż poprzednie prace były bardziej makietowe. - aberacja ładnie spasowała. - trawa dalej zbyt wysoka,gruba i za rzadka. - 48h no sporo. ale w końcu to maxwell. Ładniej niż poprzednie prace. czekam na więcej. Pozdrawiam
Napisano 19 Lipiec 200717 l Autor wszystkie rendery otwieraja sie normalnie. moze imageshack ma za duze obciazenie... direct link do 3: http://img480.imageshack.us/img480/3797/cam15ed21600x1200edxn3.jpg Lis: lubie dof majac swiadomosc jego przeskalowania.uzywam layers. wszyscy vrayowcy maja zboczenie na punkcie trawy :) jesli ktos zrobi cos wyzszego niz ich displace'owe, 2cm-owe, źdzbło trawy uwazaja to za nienaturalne :D thx za komenty Lisie.
Napisano 20 Lipiec 200717 l Mi sie podoba 2 i 3 wersja.Co do pierwszej to niepotrzebny tam dof jest pozdr0 Co do trawy to mi sie i tak podoba
Napisano 20 Lipiec 200717 l Spoko ;) jedyne co mi się żuciło w oczy to to że w samochodach na ulicy nie ma ludzi...
Napisano 20 Lipiec 200717 l Światło super, ale ten dof mógłby być bardziej delikatny albo w ogóle niepotrzebny. Wizki bardzo realistyczne. pozdro
Napisano 20 Lipiec 200717 l ładnie, ale pierwszy obrazek źle Ci wyszedł, samochody wygladaja jak zabawki
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor dzieki wszystkim za komenty rzeczywiscie mieliscie racje do trzeciego thumbnail'a byl podlinkowany drugi render. naprawilem to.
Napisano 20 Lipiec 200717 l Nice renders boss!! Pyt.: 1> 48h na jeden obrazek czy na wszystkie tyle poszło czasu? 2> drzewka to modele? 3> czy olac vray`a i zasiąśc do maxwella? ;P
Napisano 20 Lipiec 200717 l Autor 1. 48h na jeden 2. wszystko to modele 3. kazdy ma + i - .teraz to i tak wypas :) jeszcze rok temu plugin maxwella do maxa nie pokazywal podgladu materialow w mat editorze :) materialy musiales sobie wyobrazic jak wyjda na renderach :) a jeszcze nie tak dawno temu nie pokazywal tekstur w viewportach :) mapowanie na c(h)zuja :)))) teraz zostala tylko kwestia robienia niektorych materialow tylko i wylacznie w oddzielnym edytorze i duzo mniejszych niedogodnien... jak ci to nie przeszkadza to czemu nie... ale uprzedzam ze trzeba wogole przestawic swoje podejscie przesiadajac sie z vray'a
Napisano 21 Lipiec 200717 l na tym 3 renderze trawa wygląda jak by miała z 25cm, a tak w ogóle jak robisz trawe?
Napisano 23 Lipiec 200717 l drugi render bardzo mi się podoba, trzeci też fajny, trawa troche dziwna i samochody jeżdzą bez kierowców ;)