Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Sprawa ma się tak, że wraz z trzema kumplami poszukuje jakiegoś mieszkania do wynajęcia we Wrocławiu. 2 pokojowe, umeblowane...gdzieś tak do 1200 zeta. Szukaliśmy już w różnych miejscach....ale albo nieaktualne albo coś tam. Jest pare ciekawych ofert...ale czas ucieka i czym dłuzej to trwa tym ciężej znaleźć coś ciekawego. Pomyslałem więc, że uderze tutaj. Może macie jakieś kontakty, albo jakieś stronki jeszcze z jakimiś ofertami.

Z góry dzięki za wszelkie info.

Pozdro

CzAki

• Odpowiedzi 49
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

serwus :)

a jakie okolice/dzielnica Was najbardzije interesuje ?

pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

W zasadzie to jest obojętne. Wiadomo, że najlepsze by było gdzieś w okolicach centrum niż na obrzeżach, ale to sie wiąże z kosztami.

Napisano

yyyyyyyyy a więc tak ;] 1200zł.....hmmm a to z opłatami już? :P bo jak tak to może być cieżko. przynajmniej w śródmieściu. o centrum to możecie zapomnieć :P

co do stron to polecam http://www.bank.stancji.pl w sumie oferty pojawiające się tutaj to zbiór większości ofert jakie możecie znaleźć w necie.

Napisano
Nie bierz mieszkania w okolicach Traugutta - codziennie fajne epitety lataja o zabijaniu ;]

Do spozywczego kanalami ;p

Napisano
Nie bierz mieszkania w okolicach Traugutta - codziennie fajne epitety lataja o zabijaniu ;]

chlopie jakie epitety :D

moze bo "nie swój" :D ja tam zadnych epitetow nie slysze, kiedys to mozna sie bylo bac wejsc do "trojkata" ale teraz juz nie :)

Napisano

Myślę,że mogę Tobie pomóc.Mieszkanie ok. 58m(kwadratowych ;])

Dotychczas wynajmowało je 4 studentów.Koszt to 800zł. miesięcznie.2 pokoje + łazienka + mała kuchnia.TV + internet. Mieszkanie mieści się w bloku na ul.Gajowickiej,czyli blisko centrum :)

Napisano

dlatego pytałem w jakim rejonie, ponieważ wrocek jest mocno rozciągniety.

JA np. kiedyś pracując w Virtualu, jezdziłem w jednąstrone 2 godziny :D .

I dlateog właśnie jest istotne, czy chcesz studiować (centrum) czy np. praqcować na bielanach. To jakby inne miasta :).

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

w 2 godziny to ja bym zajechal dwa razy ze swojej miesciny, ktora jest oddalona 55 km od wrocka:D

Napisano
w 2 godziny to ja bym zajechal dwa razy ze swojej miesciny, ktora jest oddalona 55 km od wrocka:D

pierw musialbys wyjechac z wrocka :D co latwe nie jest zwlasza kolo godziny 18:00 w piatek :D

Napisano
  • Autor
Myślę,że mogę Tobie pomóc.Mieszkanie ok. 58m(kwadratowych ;])

Dotychczas wynajmowało je 4 studentów.Koszt to 800zł. miesięcznie.2 pokoje + łazienka + mała kuchnia.TV + internet. Mieszkanie mieści się w bloku na ul.Gajowickiej,czyli blisko centrum :)

Możesz podać jakieś szczegóły? Napisz na priv...albo na gg (7290391). To twoje czy znasz kogoś kto chce wynając? Sama oferta mi pasuje ;]

Napisano

nie noo to niezła miejscówka jest :D i za taką cene :D a co oprócz tych 800zł trzeba płacić? bo w cuda aż tak mocno nie wierze :P

Napisano

POdłączam się do tematu - od wczoraj jesstem studentem wwsis i przydałoby się znaleźć jakieś lokum.

CzAk1 - nie potrzebujecie kogoś do składki na opłaty?

U mnie w zasadzie chodzi tyloko o to żeby było połączenie z netem, reszte gratów sobie skombinuje. Jak macie znajomych studentów z wolnym kątem to dajcie znać.

Napisano

Po prostu szukam kogoś aby tylko utrzymał to mieszkanie...trudno jechać na dwa fronty ... :)

też jestem studentem WWSIS :D:D:D:D:D oczywiście kierunek infa -->> specjalizacja grafa ,a jakby inaczej :P

Nie pisz posta pod postem! / knysha

Napisano
ostatnio przeciąłem wrocław z północy na południe w tylko trzy godziny :)

Witamy w piekle :D.

Bogu dzieki, ze teraz bede mieszkal na Podwalu, a konkretnie pl. Orlat Lwowskich - na uczelnie 15min spacerkiem :D

Napisano

też jestem studentem WWSIS :D:D:D:D:D oczywiście kierunek infa -->> specjalizacja grafa ,a jakby inaczej :P

Ja też, ja tez :D

Napisano

ja też, ja też miałem być studentem WWSIS, ale jakoś sie zaplatałem i zostałem studentem polibudy i już żałuję :(

też szukam mieszkania :D

Napisano

Na polibudzie byłem i też się zawiodłem...cóż...rok stracony..ale nie ma tego złego co by się w 3d nie odrobiło :P

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za wszystkie linki. Wszyscy macie u mnie po pkt. reputacji ;)

Napisano

Knysia to gdzie ty studiujesz? ;]

co do akademików polibudy to to jedna wielka impreza jest :P no dobra jedna wielka popijawa przez cały rok :P jeżeli masz najmniejsze problemy z koncentracją, łatwo się rozpraszasz toooo mieszkając w akademiku pewnie dość szybko wylecisz :P

Napisano

widze że sporo osób we wrocku mieszka. Brać graficzna nam sie powieksza :)

ktoś jeszcze siedzi we wrocku ?

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano
DSWE, ul Strzegomska :]

heheheh pracuje po sąsiedzku :P na Fabrycznej ;]

Napisano

a ktos ma jakiegos penthausa do wynajecia w okolicach strzegomskiej? nie musi byc z basenem, jakos to przezyje:/

Napisano
  • Autor

Będzie trzeba w przyszłości pomyślec o takim mega Wrocławskim zlocie ;)

Napisano

Hej jako ze też wybieram sie na studia stacjonarne we wrocku związku z czym także szukam tam mieszkania. Jeśli ktoś szuka współlokatorów (chodzi mi o +2 osoby) bo ma mieszkanie 2 pokojowe, albo ma jakiekolwiek namiary na jakiekolwiek mieszkanie to prosiłbym (błagał :P) na pm.

Pozdro dla ludzi z wwsis, tak tak ja też :D

Napisano

kolega ma do wynajęcia dwupokojowe z wyposażoną kuchnią za 1100+opłaty

na ulicy Mińskiej w nowym bloku

wiecej detali jak ktoś chce to od jutra PM

Napisano

To ja tez tu, chyba można :) . Szukam pokoju w jakimś mieszkaniu studenckim najlepiej ;) tak żeby do rynku szło sie piechotą max około 30 min. Z góry dzięki za wszelkie informacje na PM.

pozdrawiam

Robert

Napisano

ależ Wam sie Wrocek spodobał - proponuje jak się zacznie szkółka spotkanie w Pracoffni (nasz zlotowa knajpka)

Napisano

ja jestem za :)

pikSar: z tym mieszkaniem to sie do jutra odezwę do ciebie, właśnie wybywam ustalić parę rzeczy :)

Napisano
ależ Wam sie Wrocek spodobał

bo wrocek fajny jest :) niestety mi jednak nie będzie dane tam pomieszkać. z pewnych powodów zarobkowo-uczelnianych już za kilka dni będę mieszkańcem Katowic. ale na zloty wrocławskie będę wpadał

pozdrawiam ekipe twierdzy wrocław;)

Napisano

pfff to z nickiem na plecach będę chodził po uczelni ...trzeba się jakoś znaleźć nie ?? :D:D

Napisano

Cornelius Scipio - Trzeba trzeba :P

Ja się zaczynam zastanawiać nad akademikiem, co o tym myślicie? Mam nadzieje, ze nie będzie problemu z zaocznymi = akademik.

Jutro obdzwonie i będzie all jasne.

Napisano

U mnie z akademikiem okazało się, że muszę czekać do połowy września, aby okazało się ile miejsc się ostanie... Więc czas na poszukiwanie jakiegoś taniego miejsca w pokoju itp

:X-em[2]: - znalazłeś już coś?

Napisano

heh, widze ze nie jestem sam.

Szukam rowniez 2 pokoji, gdzie kolwiek - za ile kolwiek, wazne by we wrocku.

Jestem mila i bardzo wporzadku osoba, niektorzy juz sie o tym z max3d przekonali :P 2 pokoje potrzebuje przynajmniej na rok.

Jak ktos cos tam wie - prosze o kontakt: [email protected]

pozdr! i rowniez powodzenia w szukaniach dla wszystkich

Napisano

No ja mam problem, bo na uczelnie wybieram sie wspólnie z voyager'em i (niby) 2 innymi osobami które nie dają znaku życia. Wiec nawet nie mogę porozmawiać z właścicielem mieszkania które zaproponował pikSar :/

Ale jeśli byś był zainteresowany, to można by sie zastanowić nad wzięciem tego na 3 lub 4 jeśli by sie znalazła kolejna osoba :)

Napisano

Co powiecie na wspólne poszukiwania:)?

Chętnie pomieszkałbym z kimś "z jednego fachu"

Btw, ja tez wwsis (jesli się wczesniej nie doczytałes)

Napisano

Wiem wiem :P

Ok można pogadać moje gg masz w profilu (czy gdzieś tam :P) jak coś to pisz bez wahania.

Napisano

To forum, to prawie jak rodzina :) Ja jestem za wspólnym poszukiwaniem.

Ardeni - da sie załatwić akademik dla studentów WWSIS? (sorka, za głupie pytanie, ale ja sie na tym kompletnie nie znam :P)

pikSar - co w ogłoszeniu które podałeś oznacza "Cena 1000 zł + opłaty (czynsz ok 250 zł + liczniki)"? Bo sie tak głowimy, i nie wiemy jak to jest naliczane

Napisano

jak rodzina to rodzina :)

voyager - jesli chciałbys akademik to zadzwoniłem i powiedziano mi zebym czekał do połowy października az bedzie wiadomo kto sie oddecydował..., wal na gg

Napisano

Odkopuje temat - Poszukiwane jest mieszkanie 2 pokojowe (4 osoby= ja, :X-em[2]:, Voyager, Nieuser) w mieście Wrocław, standard obojętny, byle net był ;)

EDYCJA:

mój 969 post :D :D :D :P

Napisano

WIem wiem, grzeszę odkopując poraz 3ci to samo, przedstawię sytuacje:

Miałem praktycznie załatwiony pokoik we Wrocławiu, ale dzisiaj pewna osoba miała wypadek samochodowy, przez co nagle wszystkie plany się posypały...

Zostałem bez mieszkania, a rok akademicki tóż tóż.. (tak tak wiem, wiele osób ma to samo...)

Akademik odpada;( (próbowałem)

Jeśli znacie kogoś szukającego osoby do pokoju, ewentualnie mająca jakiś wolny kąt to proszę o kontakt, bardzo ważne :(

(wystarczyłoby nawet coś tymczasowego, podejrzewam ze za miesiac bedzie łatwiej coś znaleźć - mam taką nadzieje)

Namiary na mnie:

0785269548 (kom)

Proszę każdą osobę która ma jakieś info o przynajmniej smsa (z neta można za free wysłać, więc to żaden koszt)

Wielkie dzięki za każdą ewentualną pomoc.

I żeby nie było - cały czas czegoś szukam, nie siedzę i czekam :0

Pozdrawiam