Napisano 8 Sierpień 200717 l Witam ;) Niedawno zacząłem modelować takie o to autko. Jest to mój dopiero drugi pojazd. Proszę o komentarze i pomoc bo bez niej może być kiepsko. Pozdrawiam Nvidia ;) Główna referka http://www.varnavto.com/hqwp/widescreen/2006_dodge_viper_srt10_coupe_1.jpg (Przód/maska nie skończone!) Wiem rowek krzywy / naprawi sie ;) Shot at 2007-08-08 Shot at 2007-08-08 Shot at 2007-08-08
Napisano 8 Sierpień 200717 l Witam To ja Ci trochę pomarudzę:) Krzywą masz linię maski przy przejściu w zderzak. I pewnie będe się czepiał dalej bo modelujesz Viper'a, a ja mam lekkie skrzywienie na punkcie tego samochodu ;) Generalnie bardzo fajnie wychodzi ale na oficjalnej stronce Dodge'a model 2008 wygląda tak: http://www.dodge.com/en/2008/viper/gallery/ Różnice niewielkie a jednak wloty inne na masce. Czekam na postępy i kibicuję. BTW Logo na nowym modelu Viper'a jest inne :)
Napisano 8 Sierpień 200717 l Autor Ale ja modeluje wersje 2006 podajżę a ona jest taka jak podałem w linku. Poza tym w BP wloty itd zgadzają mi sie do referki.../ No chyba ,że ty tak po prostu podałeś wersje 2008 w każdym razie dzięki za uwagi / jutro poprawie i będę robił dalej. ;)
Napisano 8 Sierpień 200717 l Sorry mój błąd. Model 2008 jest poprawioną wersją 2006. Po prostu 2006 poknocił mi się z concept carem Viper'a jaki kiedyś był prezentowany.
Napisano 15 Sierpień 200717 l poka siate!!!! co do modelu to modelowałeś z printów czy na oko, bo wydaje się troche za wąski - ale to tylko moje odczycie A i czekam na up
Napisano 16 Sierpień 200717 l Autor Dziękuje za komentarze, aż się zdziwiłem ,że tak wiele pozytywnych. Niestety postępy malutkie bo miałem czterodniową przerwę w modelowaniu. Dzisiaj starałem sie poprawić krzywizny oraz dopracować zgodność z oryginałem bo był spory odstęp od niego przy zderzaku. Teraz mam z nim małe problemy a właściwie z chamferem ale jakoś chyba sobie poradzę. Wrzucam to tylko po to żeby nie było ,że sie obijam ;)
Napisano 16 Sierpień 200717 l łączenie lampy ze zderzakiem na lewo jest krzywe + z maskom, reszta w miare z tych fotek co podałeś :]
Napisano 16 Sierpień 200717 l Autor Mógłbyś zaznaczyć? Proszę... Aaa o to chodziło bo mnie trochę te na lewo zmyliło ok. Już poprawiam.
Napisano 17 Sierpień 200717 l Fajne autko, ciesze się ze wreszcie znalazło amatora ostatnie wskazówki są bardzo celne qba tez dobrze prawił działaj i nie zepsuj go bo się będziemy gniewać jako ze to moja osobista sympatia jasne ?
Napisano 17 Sierpień 200717 l Autor Osterman: Dzięki za te uwagi mam nadzieję ,że poprawiłem błędy. damusTO: Aż sie przestraszyłem, wolę go nie zepsuć ;) Shot at 2007-08-17 Tyle zrobiłem / siatki na razie nie daje bo sie co chwilkę zmienia a drugi powód to to że brzydka jest ;P
Napisano 17 Sierpień 200717 l Troszeczkę krzywo tak jak AGmakonts pisze, ale ogólnie jest fajnie :) Poka no tą siatkę w końcu :D
Napisano 17 Sierpień 200717 l Witam Model bardzo fajny ma parę błędów ale to spoko. Może jak byś pokazał siatkę to bardziej byśmy ci pomogli. Pozdro
Napisano 17 Sierpień 200717 l NO jest juz prosciej ale jak dla mnie to malo - rob szybciej ;P Siatka by sie przydala - kazdy by mogl zweryfikowac conieco i pomoc...!
Napisano 24 Sierpień 200717 l Autor Wiem ,że strasznie powoli robię, ale mam mało czasu na modelowanie i staram sie jak mogę, dlatego też tak wolno ,lecz wole dawać małe postępy w pracy gdyż wtedy możecie zaznaczać błędy na bieżąco a jak bym dał duży updata, to potem miałbym duży problem z poprawieniem tego wszystkiego. No i to moje 2 autko dopiero więc liczę na wyrozumiałość :) --------- Sporo (imo ;) rzeczy poprawiłem w przednim zderzaku oraz masce i powoli zaczynam robić bok auta. Brzydka siatka wiem :( ale gęsta z założenia miała być :) Jeszcze trochę ją wyprostuje i poprawie.
Napisano 24 Sierpień 200717 l Na razie model prawidłowy z jednym chyba wyjątkiem, czy ta zaznaczona powierzchnia nie jest za bardzo wysunięta do przodu.
Napisano 24 Sierpień 200717 l robiąc taką gęstą siatkę sam sobie utrudniasz;) ciężko wtedy idealnie prostować. ale walcz. jest na dobrej drodze;)
Napisano 24 Sierpień 200717 l Autor Oki krawędź poprawie / chociaż jest tylko troszkę za ostra. Xiz0r: A jest źle czy jak bo walczyć to będę :)
Napisano 25 Sierpień 200717 l Just look at this http://dodge.jbcarpages.com/Viper/Wallpapers/Paper5/2003%20Viper%20SRT-10%20Red%20front%20left4%201024.jpg
Napisano 25 Sierpień 200717 l Autor DamusTO: mam tą fotkę na dysku a o co chodzi? Jeśli o tą dziurę na światło to b. dużo zależy od perspektywy.
Napisano 25 Sierpień 200717 l o mój ulubiony samochód :) powodzenia ziom; jak narazie model chyba jak najbardziej poprawny
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Autor Powoli zabieram się za bok autka chociaż z przodu jeszcze chamfera jednego muszę poprawić. Mam nadzieję że między innymi o niego Damusowi'TO chodziło ;) Ale wiem że na jego standardy to i tka ten model słabiutki jest :( No powoli ale na szczęście do przodu :) Do poprawki http://img102.imageshack.us/img102/89/doporawkilt6.jpg
Napisano 1 Wrzesień 200717 l do oryginalu nie porownywalem, ale wydaje mi sie ze dobrze. przypomina Vipera, i to bardzo ;) + za wybor modelu. szkoda tylko ze ta siatka taka pogmatwana...
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Dla Damusa to wsztstko jest slabe chocbys nie wiem co... ;P Wyglada to poprawnie choc pomiedzy nadkolem a maska jeszcze delikatnie bym obczail :) Starasz sie widze i moze z tego wyjsc naprawde super bryka - ale gdzie tam do detali ;) teraz to jest przyjemna robota - detale dobijaja... Walcz a bedzie gicior :)
Napisano 2 Wrzesień 200717 l Autor Podłubałem dzisiaj jeszcze chwilkę , ale nie wiele :) Błędy staram sie poprawiać, lecz mimo wszystko proszę i z góry dziękuje za ich zaznaczanie.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor Trochę dorobiłem. Mam kłopoty z tyłkiem ale jakoś idzie. Mam nadzieję ,że ujdzie w tłumie.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Tył Viper'a zawsze był kłopotliwy ;) Zaczyna fajnie wyglądać tylko czy ten dach nie jest za wysoki? A może mi się zdaje. EDIT: http://www.autoviaggiando.com/archivio/2007/01/11-salone-di-detroit-dodge-viper-srt10-2008/large-dodge-viper-02.jpg Czy ta szyba z tyłu nie powinna tak wyglądać jak na zdjęciu? U Ciebie strasznie ostro się schodzi.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor Dirk. Tak masz rację z ta szyba ale widzisz nie połączyłem modelów bo dałem mirror i dlatego ;) Homa: Hehe to sie ciesze.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Znawcą nie jestem, ale jak na moje oko, wyszło Ci to nieźle :) Wrzuć jeszcze siatkę, chętnie obejrzę.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Ładnie, ale polecam modyfikator symmetry. Przez to dach wygląda jakby sie zapadał do wnętrza.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l jakos tak nie rowno te krawedzie:/ BTW nie lepiej by bylo robic starego srt10?
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor M4rcus: Jak chodzi o rowki to wina AA i Perspektywy przy takim tle i oświetleniu. Później może wrzucę screen z maxa (jeśli o te krawędzie chodzi) Filip: Dzięki :)
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Autor Taki mi się ( mniej więcej ) widzi scena na szybkiego w ps'ie co myślicie ?
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Baaardzo fajny klimacik. Podabają mi sie scenki w hangarach, halach i wszelkich pomieszczeniach z kupą żelastwa w środku... Jestem za, he he ;-) (choć ten samolocik w tle to już chyba przesada ;-P). Nio... proporcje i perspektywe dobrze musisz uchwycić jeszcze. Pozdr!
Napisano 1 Grudzień 200717 l Autor Chciałem dać jakiegoś większego updat’a ale postanowiłem ,że się przypomnę wcześniej. Jeśli ktoś napotka w necie referencje tego viper'a (szczególnie tył) to bym bardzo prosił o linka, bo mam małe problemy i bez dobrych fotek ciężko się pracuje. Zmian jak powiedziałem wielkich nie ma, małe poprawki i kilka nowych nieskończonych elementów. Staram się jak mogę :) Teraz będzie trochę wolnego czasu to popracuje na autem :] PS: Sroki za ciemne rendery (różnica monitorów CRT / LCD Bonus: Testowałem czasy nowego proca a co tam ;)