Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ;) Niedawno zacząłem modelować takie o to autko. Jest to mój dopiero drugi pojazd. Proszę o komentarze i pomoc bo bez niej może być kiepsko.

Pozdrawiam Nvidia ;)

Główna referka http://www.varnavto.com/hqwp/widescreen/2006_dodge_viper_srt10_coupe_1.jpg

(Przód/maska nie skończone!) Wiem rowek krzywy / naprawi sie ;)

naforumyz2.jpg

Shot at 2007-08-08

naforum2gt2.jpg

Shot at 2007-08-08

naforum3vz2.jpg

Shot at 2007-08-08

• Odpowiedzi 179
  • Wyświetleń 20,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam

To ja Ci trochę pomarudzę:) Krzywą masz linię maski przy przejściu w zderzak. I pewnie będe się czepiał dalej bo modelujesz Viper'a, a ja mam lekkie skrzywienie na punkcie tego samochodu ;) Generalnie bardzo fajnie wychodzi ale na oficjalnej stronce Dodge'a model 2008 wygląda tak:

http://www.dodge.com/en/2008/viper/gallery/

Różnice niewielkie a jednak wloty inne na masce.

Czekam na postępy i kibicuję.

BTW

Logo na nowym modelu Viper'a jest inne :)

Napisano
  • Autor

Ale ja modeluje wersje 2006 podajżę a ona jest taka jak podałem w linku. Poza tym w BP wloty itd zgadzają mi sie do referki.../ No chyba ,że ty tak po prostu podałeś wersje 2008 w każdym razie dzięki za uwagi / jutro poprawie i będę robił dalej. ;)

Napisano

Sorry mój błąd. Model 2008 jest poprawioną wersją 2006. Po prostu 2006 poknocił mi się z concept carem Viper'a jaki kiedyś był prezentowany.

Napisano

poka siate!!!!

co do modelu to modelowałeś z printów czy na oko, bo wydaje się troche za wąski - ale to tylko moje odczycie

A i czekam na up

Napisano
  • Autor

Dziękuje za komentarze, aż się zdziwiłem ,że tak wiele pozytywnych. Niestety postępy malutkie bo miałem czterodniową przerwę w modelowaniu. Dzisiaj starałem sie poprawić krzywizny oraz dopracować zgodność z oryginałem bo był spory odstęp od niego przy zderzaku. Teraz mam z nim małe problemy a właściwie z chamferem ale jakoś chyba sobie poradzę. Wrzucam to tylko po to żeby nie było ,że sie obijam ;)

minupdata2cg9.jpg

miniupdatawt1.jpg

miniupdata3oq7.jpg

Napisano

łączenie lampy ze zderzakiem na lewo jest krzywe + z maskom, reszta w miare z tych fotek co podałeś

miniupdatawt1rb8.th.jpg :]

Napisano
  • Autor

Mógłbyś zaznaczyć? Proszę...

Aaa o to chodziło bo mnie trochę te na lewo zmyliło ok. Już poprawiam.

Napisano

Fajne autko, ciesze się ze wreszcie znalazło amatora ostatnie wskazówki są bardzo celne qba tez dobrze prawił działaj i nie zepsuj go bo się będziemy gniewać jako ze to moja osobista sympatia jasne ?

Napisano
  • Autor

Osterman: Dzięki za te uwagi mam nadzieję ,że poprawiłem błędy.

damusTO: Aż sie przestraszyłem, wolę go nie zepsuć ;)

poprawioneqm8.jpg

poprawki2vf6.jpg

Shot at 2007-08-17

Tyle zrobiłem / siatki na razie nie daje bo sie co chwilkę zmienia a drugi powód to to że brzydka jest ;P

Napisano

Troszeczkę krzywo tak jak AGmakonts pisze, ale ogólnie jest fajnie :)

Poka no tą siatkę w końcu :D

Napisano

Witam

Model bardzo fajny ma parę błędów ale to spoko. Może jak byś pokazał siatkę to bardziej byśmy ci pomogli.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Wiem ,że strasznie powoli robię, ale mam mało czasu na modelowanie i staram sie jak mogę, dlatego też tak wolno ,lecz wole dawać małe postępy w pracy gdyż wtedy możecie zaznaczać błędy na bieżąco a jak bym dał duży updata, to potem miałbym duży problem z poprawieniem tego wszystkiego. No i to moje 2 autko dopiero więc liczę na wyrozumiałość :)

---------

Sporo (imo ;) rzeczy poprawiłem w przednim zderzaku oraz masce i powoli zaczynam robić bok auta.

odfrontugl6.jpg

lt2ok0.jpg

leftpe7.jpg

narureub7.jpg

siatencjapf0.jpg

Brzydka siatka wiem :( ale gęsta z założenia miała być :) Jeszcze trochę ją wyprostuje i poprawie.

Napisano

Na razie model prawidłowy z jednym chyba wyjątkiem, czy ta zaznaczona powierzchnia nie jest za bardzo wysunięta do przodu.

leftpe7jb4.jpg

Napisano

Wiem to szczegół, ale tak krawędz jest chyba jeszcze za ostra.

37860256ck8.jpg

Napisano
  • Autor

Oki krawędź poprawie / chociaż jest tylko troszkę za ostra.

Xiz0r: A jest źle czy jak bo walczyć to będę :)

Napisano
  • Autor

DamusTO: mam tą fotkę na dysku a o co chodzi? Jeśli o tą dziurę na światło to b. dużo zależy od perspektywy.

Napisano

o mój ulubiony samochód :) powodzenia ziom; jak narazie model chyba jak najbardziej poprawny

Napisano
  • Autor

Powoli zabieram się za bok autka chociaż z przodu jeszcze chamfera jednego muszę poprawić. Mam nadzieję że między innymi o niego Damusowi'TO chodziło ;) Ale wiem że na jego standardy to i tka ten model słabiutki jest :(

No powoli ale na szczęście do przodu :)

Do poprawki http://img102.imageshack.us/img102/89/doporawkilt6.jpg

zbokuvb3.jpg

topfe8.jpg

lewaps8.jpg

Napisano

do oryginalu nie porownywalem, ale wydaje mi sie ze dobrze. przypomina Vipera, i to bardzo ;) + za wybor modelu. szkoda tylko ze ta siatka taka pogmatwana...

Napisano

Dla Damusa to wsztstko jest slabe chocbys nie wiem co... ;P Wyglada to poprawnie choc pomiedzy nadkolem a maska jeszcze delikatnie bym obczail :) Starasz sie widze i moze z tego wyjsc naprawde super bryka - ale gdzie tam do detali ;) teraz to jest przyjemna robota - detale dobijaja... Walcz a bedzie gicior :)

Napisano
  • Autor

Podłubałem dzisiaj jeszcze chwilkę , ale nie wiele :) Błędy staram sie poprawiać, lecz mimo wszystko proszę i z góry dziękuje za ich zaznaczanie.

powoligx0.jpg

poeolieq1.jpg

froncikqa7.jpg

Napisano
  • Autor

Trochę dorobiłem. Mam kłopoty z tyłkiem ale jakoś idzie. Mam nadzieję ,że ujdzie w tłumie.

574042f778bf3d24.jpg

3056a3c179f595ed.jpg

d16b51b81144b04a.jpg

Napisano
  • Autor

Dirk. Tak masz rację z ta szyba ale widzisz nie połączyłem modelów bo dałem mirror i dlatego ;)

Homa: Hehe to sie ciesze.

Napisano

Znawcą nie jestem, ale jak na moje oko, wyszło Ci to nieźle :) Wrzuć jeszcze siatkę, chętnie obejrzę.

Napisano

Ładnie, ale polecam modyfikator symmetry. Przez to dach wygląda jakby sie zapadał do wnętrza.

Napisano

jakos tak nie rowno te krawedzie:/

BTW

nie lepiej by bylo robic starego srt10?

Napisano
  • Autor

M4rcus: Jak chodzi o rowki to wina AA i Perspektywy przy takim tle i oświetleniu. Później może wrzucę screen z maxa (jeśli o te krawędzie chodzi)

Filip: Dzięki :)

Napisano
  • Autor

Taki mi się ( mniej więcej ) widzi scena na szybkiego w ps'ie co myślicie ?

conceptry2.jpg

Napisano

Baaardzo fajny klimacik. Podabają mi sie scenki w hangarach, halach i wszelkich pomieszczeniach z kupą żelastwa w środku... Jestem za, he he ;-)

(choć ten samolocik w tle to już chyba przesada ;-P).

Nio... proporcje i perspektywe dobrze musisz uchwycić jeszcze.

Pozdr!

Napisano
  • Autor

Chciałem dać jakiegoś większego updat’a ale postanowiłem ,że się przypomnę wcześniej. Jeśli ktoś napotka w necie referencje tego viper'a (szczególnie tył) to bym bardzo prosił o linka, bo mam małe problemy i bez dobrych fotek ciężko się pracuje. Zmian jak powiedziałem wielkich nie ma, małe poprawki i kilka nowych nieskończonych elementów. Staram się jak mogę :) Teraz będzie trochę wolnego czasu to popracuje na autem :]

59811cb06fe8f802.jpg

ce16057fb5900c64.jpg

c8015367ffa4e0d6.jpg

PS: Sroki za ciemne rendery (różnica monitorów CRT / LCD

Bonus: Testowałem czasy nowego proca a co tam ;)

84f799ba5984776c.jpg