Napisano 9 Sierpie艅 200717 l Licz臋 na pomoc do艣wiadczonych w pracy z tabletami firmy Wacom... 聽 Tak si臋 sk艂ada 偶e zakaupi艂em ostatnio graphire4 za 800z艂... 聽 Wszystko super pi臋knie, tylko po pierwszym narysowaniu kilku kresek, bardzo delikatnie, leciutko machaj膮c, wyklepa艂em prace i ku mojemu zdziwieniu mam rysy na tablecie... 聽 czy kto艣 mo偶e mi to wyja艣ni膰??? 聽 nie stosuje si艂y wobec narz臋dzia a to sie rysuje... 聽 czy to jest z艂y rysik przy pi贸rku??? 聽 czy co艣 innego... bo mnie tafia, 偶e da艂em tyle kasy a to jaka艣 lipa nie tablet... 聽 wko艅cu to mia艂 by膰 wychwalany Wacom... 聽 聽 help me!!!
Napisano 9 Sierpie艅 200717 l to normalka, przynajmniej tak mi podpowiada moje skromne do艣wiadczenie z tabletami Wacoma, to nie s膮 rysy kt贸re utrudniaj膮 prac臋, raczej "艣lady" po rysiku. Nie przejmowa艂 bym si臋 tym.
Napisano 9 Sierpie艅 200717 l Autor a czy wp艂ywa na to 偶e tablet sie szybciej niszczy... kiepawo to wygl膮da... :( 聽 te偶 tak mia艂e艣?
Napisano 9 Sierpie艅 200717 l Moj Volito po pierwszych dwoch godzinach maziania nie przypominal tego wyciagnietego z pudelka ;]. To normalne :)
Napisano 9 Sierpie艅 200717 l Autor no to po strachu... ufff... malo zawalu nie dosta艂em... bo zabuli艂em sporo jak za pierwszy tablet i takie zdziwko... 聽 dzi臋ki!!!
Napisano 9 Sierpie艅 200717 l Po to jest ta folia, 偶eby sie tablet nie niszczy艂. Zreszt膮 mo偶na j膮 wymieni膰. 聽 Z pozdrowieniami, Tw贸j ***** wiedz膮cy przyjaciel:)
Napisano 10 Sierpie艅 200717 l aaaaaaaaaaaa paznokie膰 mi sie z艂ama艂 :D 聽 by the way te偶 tak panikowa艂em w 1 dzie艅 :D
Napisano 10 Sierpie艅 200717 l Autor spoczko! sytuacja opanowania! To m贸j pierwszy tablet i cz艂ek nie wie jak z tym jest... 聽 kumpel ma Pentagram-a i nie robi 艣lad贸w... domy艣lam 偶e bierze si臋 to z tego 偶e Wacomy maj膮 pi贸rka bezprzewodowe... 聽 聽 A jak to jest z 偶ywotno艣ci膮 tablet贸w Wacoma??? 聽 Znaczy na ile lat starczy, bo zauwa偶y艂em 偶e niekt贸rzy to mieli ju偶 kilka... :]
Napisano 10 Sierpie艅 200717 l Jezeli bedziesz nim rzucal, stawial na nim piwo i pizze, to dlugo nie pozyje. 聽 Proste rownianie: dbasz o tablet + pielegnujesz go = dlugo pochodzi ;)
Napisano 10 Sierpie艅 200717 l Autor teraz kubek z kaw膮 trzymam w bezpiecznej odleg艂o艣ci od tabletu jednak mia艂em na mysli zm臋czenie materia艂u... 聽 jest to urz膮dzenie kt贸re wymaga specjalnego traktowania... 聽 zastanawiam si臋 jak mo偶na go piel臋gnowa膰... chyba tylko przez starcie kurzu, kt贸ry jest najwi臋kszym wrogiem elektroniki... :P 聽 czy mog臋 jeszcze co艣 zrobi膰 dla swojego tabletu???
Napisano 13 Sierpie艅 200717 l Jezeli bedziesz nim rzucal, stawial na nim piwo i pizze, to dlugo nie pozyje.聽 Proste rownianie: dbasz o tablet + pielegnujesz go = dlugo pochodzi ;) 聽 M贸j 3letni Intuos 偶yje ci膮gle mimo 偶e traktowany jest jako podstawka pod jad艂o i kaw臋, prze偶y艂 kilka upadk贸w i kota traktuj膮cego ten sprz臋t jako legowisko. 4letni graphire jeszcze lepiej bo dodatkowo przetrwa艂 u偶ytkowanie przez ma艂oletnie rodze艅stwo.
Napisano 13 Sierpie艅 200717 l podobno wacomy przy w miar臋 rozs膮dnym traktowaniu s膮 niezniszczalne, niekiedy tylko wk艂ad do pi贸rka trzeba wymieni膰.
Napisano 13 Sierpie艅 200717 l bo decha to tylko zbior magnesikow, nie ma co sie zniszczyc. serducho to piorko a te zawsze mozna dokupic.
Napisano 13 Sierpie艅 200717 l Moj sluzy jako podstawka pod wsyzstko, wlacznie z kubkami i kotem. Oczywiscie nie plywa i nie uprawia extremalnych sportow, jak np. spadanie z biurka. 聽 Zyje juz kilka dobrych lat i ma sie swietnie. Intuos3, nie ma chyba zadnej rysy. To kwestia materialu. 聽 Z tego co pamietam grafiry mialy plastikowa nakladke i faktycznie - gdy na nim pracowalem, to wyraznie bylo widac w ktorych miejscach najczesniej maziam ;) 聽 Nie przejmuj sie. Nie wplywa to zupelnie na prace, a tablet do tego jest przeznaczony, a nie do ogladania, jak diament.
Napisano 14 Sierpie艅 200717 l nie pami臋tacie jak to by艂o gdy dostali艣cie Tablet pierwszy raz w 偶yciu ? :) Sam mam tablet od niedawna i wiem co czuje autor postu :D :P :D *Biglebowsky- ma艂e rodze艅stwo o.O ja bym chyba w "Krzy偶ak贸w" z takim si臋 pobawi艂 :)
Napisano 14 Sierpie艅 200717 l Mo偶e Wacom ma dobre i z艂e lata. ;) Ja mam jaki艣 nastoletni tablet tej firmy wielko艣ci znaczka pocztowego i jest na nim tylko jedna rysa, a u偶ytkowany jest momentami bardzo ostro. Tylko ko艅c贸wk臋 pena trzeba by艂o 3 razy ju偶 wymienia膰. :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto