Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Licz臋 na pomoc do艣wiadczonych w pracy z tabletami firmy Wacom...

Tak si臋 sk艂ada 偶e zakaupi艂em ostatnio graphire4 za 800z艂...

Wszystko super pi臋knie,

tylko po pierwszym narysowaniu kilku kresek, bardzo delikatnie, leciutko machaj膮c, wyklepa艂em prace i ku mojemu zdziwieniu mam rysy na tablecie...

czy kto艣 mo偶e mi to wyja艣ni膰???

nie stosuje si艂y wobec narz臋dzia a to sie rysuje...

czy to jest z艂y rysik przy pi贸rku???

czy co艣 innego... bo mnie tafia, 偶e da艂em tyle kasy a to jaka艣 lipa nie tablet...

wko艅cu to mia艂 by膰 wychwalany Wacom...

help me!!!

• Odpowiedzi 20
  • Wy艣wietle艅 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to normalka, przynajmniej tak mi podpowiada moje skromne do艣wiadczenie z tabletami Wacoma, to nie s膮 rysy kt贸re utrudniaj膮 prac臋, raczej "艣lady" po rysiku. Nie przejmowa艂 bym si臋 tym.

Napisano
  • Autor

a czy wp艂ywa na to 偶e tablet sie szybciej niszczy... kiepawo to wygl膮da... :(

te偶 tak mia艂e艣?

Napisano

Moj Volito po pierwszych dwoch godzinach maziania nie przypominal tego wyciagnietego z pudelka ;].

To normalne :)

Napisano
  • Autor

no to po strachu... ufff... malo zawalu nie dosta艂em... bo zabuli艂em sporo jak za pierwszy tablet i takie zdziwko...

dzi臋ki!!!

Napisano

Po to jest ta folia, 偶eby sie tablet nie niszczy艂. Zreszt膮 mo偶na j膮 wymieni膰.

Z pozdrowieniami, Tw贸j ***** wiedz膮cy przyjaciel:)

Napisano

normalka, u偶ywasz maziaj膮c to i ryski si臋 poka偶膮, u mnie to samo

Napisano

aaaaaaaaaaaa paznokie膰 mi sie z艂ama艂 :D

by the way te偶 tak panikowa艂em w 1 dzie艅 :D

Napisano
  • Autor

spoczko! sytuacja opanowania! To m贸j pierwszy tablet i cz艂ek nie wie jak z tym jest...

kumpel ma Pentagram-a i nie robi 艣lad贸w... domy艣lam 偶e bierze si臋 to z tego 偶e Wacomy maj膮 pi贸rka bezprzewodowe...

A jak to jest z 偶ywotno艣ci膮 tablet贸w Wacoma???

Znaczy na ile lat starczy, bo zauwa偶y艂em 偶e niekt贸rzy to mieli ju偶 kilka... :]

Napisano

Jezeli bedziesz nim rzucal, stawial na nim piwo i pizze, to dlugo nie pozyje.

Proste rownianie: dbasz o tablet + pielegnujesz go = dlugo pochodzi ;)

Napisano
  • Autor

teraz kubek z kaw膮 trzymam w bezpiecznej odleg艂o艣ci od tabletu jednak mia艂em na mysli zm臋czenie materia艂u...

jest to urz膮dzenie kt贸re wymaga specjalnego traktowania...

zastanawiam si臋 jak mo偶na go piel臋gnowa膰... chyba tylko przez starcie kurzu, kt贸ry jest najwi臋kszym wrogiem elektroniki... :P

czy mog臋 jeszcze co艣 zrobi膰 dla swojego tabletu???

Napisano
Jezeli bedziesz nim rzucal, stawial na nim piwo i pizze, to dlugo nie pozyje.

Proste rownianie: dbasz o tablet + pielegnujesz go = dlugo pochodzi ;)

M贸j 3letni Intuos 偶yje ci膮gle mimo 偶e traktowany jest jako podstawka pod jad艂o i kaw臋, prze偶y艂 kilka upadk贸w i kota traktuj膮cego ten sprz臋t jako legowisko.

4letni graphire jeszcze lepiej bo dodatkowo przetrwa艂 u偶ytkowanie przez ma艂oletnie rodze艅stwo.

Napisano

podobno wacomy przy w miar臋 rozs膮dnym traktowaniu s膮 niezniszczalne, niekiedy tylko wk艂ad do pi贸rka trzeba wymieni膰.

Napisano

Moj sluzy jako podstawka pod wsyzstko, wlacznie z kubkami i kotem. Oczywiscie nie plywa i nie uprawia extremalnych sportow, jak np. spadanie z biurka.

Zyje juz kilka dobrych lat i ma sie swietnie. Intuos3, nie ma chyba zadnej rysy. To kwestia materialu.

Z tego co pamietam grafiry mialy plastikowa nakladke i faktycznie - gdy na nim pracowalem, to wyraznie bylo widac w ktorych miejscach najczesniej maziam ;)

Nie przejmuj sie. Nie wplywa to zupelnie na prace, a tablet do tego jest przeznaczony, a nie do ogladania, jak diament.

Napisano

nie pami臋tacie jak to by艂o gdy dostali艣cie Tablet pierwszy raz w 偶yciu ? :)

Sam mam tablet od niedawna i wiem co czuje autor postu :D :P :D

*Biglebowsky- ma艂e rodze艅stwo o.O ja bym chyba w "Krzy偶ak贸w" z takim si臋 pobawi艂 :)

Napisano

Mo偶e Wacom ma dobre i z艂e lata. ;)

Ja mam jaki艣 nastoletni tablet tej firmy wielko艣ci znaczka pocztowego i jest na nim tylko jedna rysa, a u偶ytkowany jest momentami bardzo ostro. Tylko ko艅c贸wk臋 pena trzeba by艂o 3 razy ju偶 wymienia膰. :)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci