Napisano 21 Sierpień 200717 l pracke robie w modo, napisze tyle zainteresowały mnie exotic'i i wyszukałem egzotyczną nazwe i wymodelowałem koenigsegg'a ( wipie wersja bez wlotów w bumperze przednim) :P podwozie: Nadwozie (przód) Tyłeczek exotic'a: Renderek Hi res widescreen: Modelik ma około 14k poly bez ms'a PS: A tera wasza opinia, jeżeli się nie podoba to jechać ostro !!!
Napisano 21 Sierpień 200717 l Zajebis... znaczy bardzo ładnie :D ale z tył mi ten środek jakos nie pasuje. Sam nie wiem czemu ;/
Napisano 21 Sierpień 200717 l Rewelacja. Idzie Ci super. Bardzo ciekawi mnie finalny render z modo. Przy okazji: w której wersji modo pracujesz ?
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor co do modo to mam problemy z renderami... nie znam się ale może cuś wyjdzie co do wersji modo to 203.
Napisano 21 Sierpień 200717 l Hmmm... jak dlamnie to krzywo :/ no ale jak nikt tego nie widzi to może ja mam coś z oczami *_* (puźno już) / a tak pozatym to fajnie :]
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor tak tak jest w paru miejscach krzywo ale reszta jest już zrobiona i czeka tylko na ostatnie materiały, na które się naczeka
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor co długo to nie w modo siedze około 4 miesięcy tylko że z bardzo dużymi przerwami... przy programie siedziałem ok 2 misiecy... a w grafice od wtedy jak się zarejestrowałem tutej... Edit mam dość duzy problem bo zduplikowały mi się 2 meshe i nie wiem jak je pozmieniać...
Napisano 23 Sierpień 200717 l ej a torrent nie przeszkadza Ci w pracy? bo widziałem że masz włączonego
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor torrent mi nie przeszkadza. mam 1,5 gb ramu i narazie wystarcza, za niedługo modernizacja kompa i będzie 2 gb na dh więc przyspieszny na renderach i przy malowaniu w modo. EDIT: z problem se prawie poradziłem (w maxie) i za niedługo będzie update
Napisano 28 Sierpień 200717 l Autor no to up - sorry za tak długą przerwe ale fotosik i inne hostery zdjęć nie działały (pewnie przez firewalla) mat reflective z materiałem matowym: scenke zamierzam wymodelować do tego bo modo chyba nie obsługuje hdri :/ jeżeli ktoś by miał coś co by mi pomogło w renderze to proszę bardzo o pomoc PS: materiał przed obróbką w szopie EDIT: reszta w znaczeniu blacharka
Napisano 28 Sierpień 200717 l scenke zamierzam wymodelować do tego bo modo chyba nie obsługuje hdri :/ Modo obsługuje Hdri- dodajesz je w Environment jako Image Map
Napisano 28 Sierpień 200717 l Autor dzieki zeet o tym to ja ni widział, bo jestem początkujący i dopiero co "przeszedłem z raczkowania do chodzenia na nogach, a do biegania jeszcze daleko" :P jeszcze jedno pytanko gdzie znaleźć fajne hdri za free ??
Napisano 28 Sierpień 200717 l sporo niezgodności, głównie wloty, proporcje i ten kant na boku, zresztą dariusz Ci już pozaznaczał
Napisano 28 Sierpień 200717 l No materiał bardzo słaby jak narazie. co do HDRI to jak chcesz to podbij do mnie,dam Ci bardzo fajnego pdf'a gdzie jest opisane jak sobie w modo to wszystko ustawić i jeszcze przydatne triki do tego :)
Napisano 28 Sierpień 200717 l Autor co do ostrego kantu to go nie zmienie, przód nadkole poprawione, fakt szyba u góry nie zmieniona nic jeszcze jedno, ta krawędź pod tą główną (czerwono) jest na oryginale, wloty to dopiero początek, na bp nicniepasuje z tad te błędy... EDIT wysokości od "głównej lini pojazdu" nie będe zmieniał za dużo roboty