Napisano 22 Sierpień 200717 l Efi Arazi School of Computer Science prezentuje ciekawą technikę skalowania zdjęc, pozwalającą na zachowanie proporcji skalując nieproporcjonalnie :). Warto zobaczyc. [link]
Napisano 22 Sierpień 200717 l Pokazywali to w tym roku na Siggraphie, ale przykłady nie były tak fajne
Napisano 22 Sierpień 200717 l SYmek napisał: Pokazywali to w tym roku na Siggraphie, ale przykłady nie były tak fajne normalne ze pokazywali bo nawet na filmiku to widać lol xD
Napisano 22 Sierpień 200717 l Cytat normalne ze pokazywali bo nawet na filmiku to widać lol xD Miałem na myśli te dwie panie.
Napisano 22 Sierpień 200717 l SYmek napisał: Miałem na myśli te dwie panie. ohh I see - chciał bym sie tym pobawic
Napisano 23 Sierpień 200717 l no ciekawe...... chętnie potestuje jak wyjdzie tylko zastanawia mnie jak szybki to będzie łazić na domowym kompie
Napisano 23 Sierpień 200717 l hindus napisał: SYmek napisał: Miałem na myśli te dwie panie. ohh I see - chciał bym sie tym pobawic Też bym się chciał z tymi dwoma paniami pobawić ;) PS. czy tylko mi nie chce działać filmik ?
Napisano 23 Sierpień 200717 l Cytat A więc efekty z filmów klasy Z są możliwe. :) Niezłe. ;) hehe, tak jeszcze pare lat i w jpg będzie można obrócić kamere żeby zobaczyć fotografa a w jego oku odbicie lecącego samolotu i przyjrzeć się kto siedzi przy oknie :) nic tylko czekać :D
Napisano 23 Sierpień 200717 l no fikołek nie przesadzaj, tak na prawdę to na razie raczej usuwamy informację z obrazu niż dodajem, a jak dodajemy to tylko szum i tło :D ale efekt naprawdę niezły.
Napisano 24 Sierpień 200717 l Wgniata w ziemie. Ale by mi sie to przydalo dla tepych klientow ktorzy nie rozumieja czym sa PROPORCJE i dajac mi zdjecie panoramiczne oczekuja ze zmieszcze je ladnie na cienkim, pionowym bannerze (nie obracajac zdjecia oczywiscie). Rewelka - a wycinanie postaci z tla powala :D Jakze przydatne jesli nie lubimy kogos z rodziny a mamy go na zdjeciu...
Napisano 30 Sierpień 200717 l Autor ciekawe info :> http://www.techcrunch.com/2007/08/28/adobe-hires-co-inventor-of-image-resizer-technology