Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

trolllj7.jpg

Taka nowa praca Troll rogal z WoWa. Moja postac :P

Ps. Jak wam sie podoba Avatar? :P

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie no zapowiada się pięknie :D tylko cos mi na łydkach nie pasuje :) i uszy jakies za dlugie troche :D

Avatar spoko, ale jakos nie lubie B&W :(

ps. pokaz siatke i trola od tyl :D

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

trollnl8.jpg

Dobra model prawie skończony (jeszcze trochę pasków dodam i kolców.

Co wy na to?

Napisano

Podoba mi sie :) teraz detal z ZB:P i text:)... i twarz mu trochę popraw bo wyglada na lekko 'opoznionego w rozwoju' trolla ;|:P

Napisano

Nie podoba mi sie jego twarz. Przypomina bardziej goblina, niz trolla.

Przymykania oka nie bedzie, jestem uzalezniony od WoWa ;)

Napisano

zapodaj mu jakieś zębiska, bo tak jakoś szczerbaty to bez wyrazu jest....

Napisano

No nieźle. Długość uszu jest proporcjonalna do długości rąk.

Napisano

no trollik fajny :) zapodaj mu coś na głowę bo tak biednie tam jest :) może jakieś zmarszczki albo cuś :)

ps. lewa rękawica jest dziurawa :D

Napisano
  • Autor

Nie planuje z-brusha jak juz to sculpt blenderowy ale i tak raczej bumpmapki beda

Napisano
  • Autor

trollzi3.jpg

Mecze tex

odpowiedzi na pytania:

Podoba mi sie :) teraz detal z ZB:P i text:)... i twarz mu trochę popraw bo wyglada na lekko 'opoznionego w rozwoju' trolla ;|:P-

No wlasnie nie przwiduje zbrusza ale to juz wiecie :p Opozniony w rozwoju? heh no tak wygladaja trolle sorry :D

zapodaj mu jakieś zębiska, bo tak jakoś szczerbaty to bez wyrazu jest.... -

w swoim czasie

Nie podoba mi sie jego twarz. Przypomina bardziej goblina, niz trolla.

Przymykania oka nie bedzie, jestem uzalezniony od WoWa ;)

Moze jak dojda wloski bedzie bardziej trollowaty :d

wypasiony, do zbrusha z nim :) i poka siatke :D

A to juz dla mnie zaszczyt :P Wzorowalem sie tworzac siatke na twoich base meshach Dzieki za uznanie :P Siatkę pokaza zaniedlugo :P Ale chyba samego ciala?

no trollik fajny :) zapodaj mu coś na głowę bo tak biednie tam jest :) może jakieś zmarszczki albo cuś :)

ps. lewa rękawica jest dziurawa :D

na glowe raczej fryzura bedzie :p no dziurawa byla ale nie jest jush :p

dołącze sie do postów o siatce. lud sie niecierpliwi :)

Wrzuce jak znajde czas

Napisano

No no bardzo fajny model zgadzam sie ze zarazie głowa wygląda trochę "łyso" trochę detalu by sie przydało. A jaką fryzurkę mu zrobisz??

Napisano

tylko nie rób tak jak było w Warcrafcie III (to przecież na jego bazie zrobiono WoW'a wręcz denerwuje mnie czasem jak ktoś nie wie nawet że jest coś takiego jak WarCraft III) czyli Irokeza xD :P a zęby to jakieś kły zrób :)

Napisano

Radek93 jeśli o mnie chodzi to chyba nie ma takich imbecyli co nie wiedzą co to jest Warcrat III i grają World of Warcraft... no sama nazwa gry wskazuje na jakiej bazie powstała :)

A co do modelu no to dawaj włosy ala Dejwid Haselhof (czy jak sie go tam pisze) :P będzie oryginalnie xD

Napisano

Takie te textury strasznie defaultowe. I to w blenderze wszystko ?

Napisano

nie wiem czy to cień na oku czy on się patrzy w bok, ale jeśli to jest tylko cień to dorób teksturę tak żeby się rzeczywiście tam patrzył bo to mu daje taki podstępny wyraz twarzy.

teksturom moim zdaniem brakuje zabrudzeń w logicznych miejscach, tak jakbyś bez namysłu tylko walnął jakieś dwa proceduralne materiały.

no i nie jestem pewna czy to metal czy skóra, jakoś należałoby to wyjaśnić.

Napisano

hmm...

Ogolnie fajowe...ale facjate naprawde bym zmienil :P

Jakis malo trolowaty jest.

Bedziesz dodawal jakies kly (tuski czy jak im lecialo :P )?

Nosek dziwny...albo za waski na koncu albo za szeroki na poczatku :P

troll-800x.jpg

Tak czy siak, ogolnie mi sie podoba :)

Napisano

Może te kły(albo ciosy jak u słonia) trochę krótsze i bardziej rozstawione na boki bo mu widok zasłaniają. No i jak byś mu trochę opuścił dolną wargę odsłaniając zęby i zmarszczył bardziej brwi to wyglądałby groźniej. Bardzo fajnie go wymodelowałeś Innos, a gdzie texturki w poprzednich postach pokazałeś częściowo otexturowanego trolla czekam na więcej.

Napisano

Moim skromnym zdaniem te kły to powinny wyrastać bardziej z górnej wargi. Na moje oko dziwnie się zwężają przez co wyglądają na troche chude i długie. Uszy jeżeli chodzi o wowowe trolle to są one troche grubsze przy głowie, a i nos przy oryginale chyba tak nie wisi :) I dlaczego rogue =] Ja uważam, że trolle to tylko shamani :) (Ale to już nie w sprawie twojego modelu:)) Ogólnie, super podoba mi się model :) Napewno nabierze on życia jak dodasz jakieś fajne włosy np jak na rysunku u góry :)

Napisano
  • Autor

Spokojnie jak dojda barwy bojowe to bedzie ok

Troll dla mnie to tylko hunter albo rogue :D

Napisano
  • Autor

Ludzie co z wami?Nikt nic nie napisal przez 4 godziny :d

trollnh2.png

Muszę jeszcze dopracować tę szmatę pod zbroją (za bardzo się wyróżnia) ale narazie nie mam czasu bo ... Idę spać :D

Napisano

wmiare ok, weź przywal jakies inne oświetlenie bo to takie dziwne :)

ps. po co do mnie pisales ? :>

Napisano

kły wyglądają jakby były osobnym obiektem a on je chciał połknąć, nie są do niego przymocowane

może gdyby już w środku buzi zaginały się w stronę policzków. teraz wygląda jakby były połączone ze sobą.

te elementy które chronią łokcie, w ten sposób będą bardzo niewygodne, lepiej przymocuj dwoma paskami tak żeby żaden pasek nie był dokładnie na zgięciu łokcia.

Napisano
  • Autor

trolleo5.png

No teraz juz chyba lepiej. Mam nadzieje ze sie podoba

Ornamenty robie w sculpie jakby co

Napisano

Psujesz go tym napaćkanym sculptem naprawdę lepej zrób porządne teksturki

Napisano
  • Autor

Sam model skończony... Nienawidze textur one mnie o mdłości przyprawiają... Szkoda że są trzeba je robic :D

Napisano

Hm, wg mnie, albo zostaw model w caly'u i szpanuj ładnym modelem + ładną topologią siatki. Albo bierz sie pozadnie za sculpt i textury (za ktorymi osobiscie tez nie przepadam) bo to co pokazales na ostatnim obrazku jest... hemm... no, paskudne (gram tollem roguem, wiec mam porownanie :D ) i wyglada bardzo oldschoolowo. A model bardzo ladny, pracuj, pracuj, bedzie z tego cosik dobrego.

Mirach

Napisano

Moim zdaniem trochę za ostre ma te zagłębienia przy przejściu z mięśnia barku na biceps, przez co wygląda to trochę jakby miał dwa przeguby. Ale ja tam się nie znam, może trolle tak mają :P

Napisano

Wywal ten sculpt:/, będzie lepiej wyglądał... :), tak pozatem to bardzo ładny model :)