Brolias Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 fajne.troche smieszne te oczy i mozdzek :D
kru Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 niezle niezle tylko te \"sluchawki\" od wewnetrznej strony strasza pusta plaszczyzna - chyba je tez zabudujesz? i nie rozumiem co jest na pierwszym renderze... chcesz zaslonic swoja prace taka maska?
ttaaddeekk Napisano 12 Grudzień 2003 Autor Napisano 12 Grudzień 2003 no bo myśle o animacji w której ta maska odpadnie
Batou Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Wydaje mi się, że ciekawiej by było jakby ta maska ładnie się rozkładała pokazując wnętrze, no ale jak uważasz :P. A model bardzo fajny. Nie podoba mi się jedynie materiał mózgu. Jest mało przekonywujący. Czekam na więcej (detali). [soczek]
ttaaddeekk Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Napisano 13 Grudzień 2003 z tym rozkładanie to lux pomysł ps. fajne przerobiony avart
l_lewandowski Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Witam! Fajnie wyglada! Ciekawie to sobie wymysliles! Moze tylko pokombinuj z budowa tej maseczki, bo z profilu wyglada jak rasowy robo-hunter, a z przodu jak opiekunka do dziecka... Great job! Powodzenia! PS. Zakladam ze modelujesz surface tools? :P Pozdrawiam!
Mateusz Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Fajowy robocik, czekam na wiecej, czekam na animke... :)
SiD Napisano 14 Grudzień 2003 Napisano 14 Grudzień 2003 Robi spore wrazenie szczególnie tak jak jest okazany hmmmm całkiem niezle , brawo brawo :D
ttaaddeekk Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 _lewandowski robo-hunter ? surface-tool? robir to poly modeling i meshsmoothe na to, o to chodzi?
ttaaddeekk Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Napisano 20 Grudzień 2003 nareszcie urlop narazie coś takiego wyskrobałem (Max payne 2 nie daje żyć)
Christian Noir Stein Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Bardzo dobre - moja chcieć więcej takie detali:) EDIT : nie zauważyłem GIFa - no jak na razie CUDO i zapowiada się coraz lepiej.
Pablo Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 no qrde...niezly mechanizm tego skladania :)) tak trzymac..czekam na kolejne rendery i animacje :P pozdr
Dr. eA Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Musze przyznac ze zadko ktora praca robi na mnie takie wrazenie. A to dzieki gif\'owi. Naprawde swietna robo-ta. Oby tak dalej.
Fafex Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Świetny pomysł z tym rozkładaniem maski. Dodaj takie efekty także przy reszcie modelu i szykuje sie nam wspaniała praca. Gratuluje i czekam na reszte :)
ttaaddeekk Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 maxpayna przeszedłem tak wiec główka prawie skończona
Fafex Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Pięknie: :) Tylko jeszcze tak mi jakoś trochę pusto wokół tego \"mózgu\". Mogłbyś tam dodać jakieś elektrody czy coś i takie malutkie błyskawice przebiegające pomiędzy samym mózgiem a tymi elektrodami. I ta tekstura jeszcze taka jakaś trochę dziwna, ale ogólnie bardzo ładnie :)
Mateusz Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 piękne... czekam na wiecej, troszke dziwna ta texturka mózgu Pozdrawiam
Christian Noir Stein Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Ale ten robot to zapewne mało inteligentna bestia :) Zrób mu może większy mózg na miarę Homo Sapiens Sapiens :)
kru Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 mi sie podoba tak jak jest zarowno jesli chodzi o roazmiar jak i o texture - nie wszystko przeciez musi byc doslowne - to juz licencja połetika jest nie ???? :P
pawel Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 To ja sie do czegos przyczepie:) wszystko git! ale teksura na galkach:( to jest wzieta z jakiegos tutka jak zrobic oczko w szopie, czy jakos tak, bo pamietam ten przeklejony blik. Tyle pracy wlozyles w to! to jescze tylko oczko zrob:) i pytanko o tekture na ktora wszyscy narzekaja:) mi sie podoba :) raytrace - shading -metal z dentem na bumpie, falloffem (frensel) na diffuse i moze noisem na diffusion? tak na piewrszy zut oka.. ;) Wesolych Swiat i renderfarmy pod choinka:)
ttaaddeekk Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 no to mnie paweł z tym okiem przejrzałeś
Mateusz Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 no ładnie... czekam wiec na nową texturke dla oczka :P
MC-Maxim Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 SUPER !!!!! Jestem pod wrazeniem :) Zmienil bym tylko texturke oka na jakies bardziej groźne albo neutralne, bo teraz ten robocik wyglada jakby sie bał :)
ttaaddeekk Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Napisano 22 Grudzień 2003 które lepsze a i mam pytanko jak zrobić realistyczny materiał oka [boje się]
pawel Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Mi sie te husky podobaja:) na http://www.antropus.com/english/home1.htm sa 2 tutki odnosnie oczu... jeden juz na 100% znasz;) drugi jest pod maye robiony, ale mi duzo dal:)
kru Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 te niebieskie sa niezle zrob mu oko warstwa po warstwie(teczowka, zrenica, siatkowka etc) a nie jako gale.
MC-Maxim Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Dla mnie pierwsze oczy o wiele lepsze :)
Fafex Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 A mi się bardziej posoba pierwsze. Takie bardziej nienaturalne. Pasuje do tego robota :)
darkelf Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 1 lepsze - bardziej apsuje do tego bialego koloru :)... i ten robocik takie wrazenie chyba ma stwarzac, bojacego sie chochlika ;)...
darkelf Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 acha, nnie napisalem ze mi sie podoba :D...
ttaaddeekk Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Napisano 24 Grudzień 2003 troche zmieniłem (nie macie jakiś pomysłów na tą texturke mózgu) fafex zamiast elktrod dałem sprężynki
Fafex Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 No świetnie!! Sprężynki też są fajne. Teraz ten mózg przynajmniej nie lewituje gdzieś w powietrzu. Ładnie :) A jeśli chodzi o teksturke mózgu to podobało bi mi się coś na kształt kuli plazmowej (jeśli wiesz o co mi chodzi).
javor Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 a jeśli niewiesz o co chodzi z kulą plazmową to masz foto :) mam taką w domu :) tylko nie bardzo rozumiem jek można zrobić taką teksturę :| ale jeśli coś wymotasz najlepiej animowanego to by było ekstra !! no i ogólnie to bardzo ładnie ci ten robo wychodzi [piwo]
Fafex Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Javor: Właśnie o to mi chodziło, tylko nie chciało mi się zdjęć szukać :)
Anonymous Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 hi dawno tu nie zaglądałem z tym muzgiem to zobacze trudno bedzie coś takiego zrobić a i zaczołem robić reszte robocika
Gość User190 Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 Niom, ciekawy pomysł i niezłe wykonanie.. bardzo fajnie wygląda robocik!! Oby tak dalej!! :)
Archangel Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 no no jedna z najlepszych prac teraz na forum...oby tak dalej !!
Anonymous Napisano 31 Grudzień 2003 Napisano 31 Grudzień 2003 Jak dla mnie to ten robot jest świetny:O Dobrze, że bybrałeś niebieskie oczy:D
ttaaddeekk Napisano 31 Grudzień 2003 Autor Napisano 31 Grudzień 2003 kombinuje i kombinuje i nie wiem jak zrobić taki muzg
ttaaddeekk Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 na taki z iskrami :), tak plazma [lol2] piszcie co sądzicie, albo wogóle coś piszcie :) A I GŁOWA JEGO TO NIE JEGO GŁOWA :)
Fafex Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 No no. Świetnie!! Kombinuj dalej z tym muzgiem.
shampan Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 wow... pracka wymiata, jestes bogiem :] Jedno co moznaby zmienic to wybielic bialka oczu bo czerwone jakos nie pasuja Moze jakas dluzsza animacje bys zrobil kiedys? Bo szkoda takiego modelu na jakis jeden statyczny obrazek.
ttaaddeekk Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 no szampan zgadłeś:D bedzie animka (jak dobrze pujdzie)(właściwie ta postać od samego początku ma swoje przeznaczenie) oczy wybiele a i muzg plazmowy zrobiłem, ale tylko tak żeby sobie udowodnić bo sie renderuje tyle co wszystkie zamieszczone obrazki na forum razem wzięte w sumie to tylko obiekt ale zaanimowłem go i w ogóle tylko textury zostały i videopost :),ale to już walił PS. jako ciekawostke dodam że miała to być postać low-poly :) [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox] [spox]
Rekomendowane odpowiedzi