Destroyer Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 chce kupić dwa monitorki LCD najlepiej 22' :) nie znam sie na tym ale chyba każdy będzie lepszy do mojej aktualnej padaki wybór nie jest zbyt wielki ale możecie coś doradzić?
Leru Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 2x22' za 2200zł? 0 złośliwości ale powodzenia ;)
mirach Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Hm, patrząc na allegro to 22 calówki zaczynają się od 900zł, więc coś tam da się znaleść, o jakości wypowiadać się nie bede, sam siedze na 17calowym CRT który już dawno prosi się o wymiane :) więc tak jak w twoim przypadku kązdy LCD by się nadał :)
Master Kiełbaster Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 musisz jechać do sklepu gdzie handlują takim złomem (na allegro znajdziesz sporo "salonów") i u nich się popytać. jak dobrze pójdzie to z tych 2200 może jeszcze trochę zostać :P
Bruneq Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 tiaaa...ostatnio widzialem w artdomie belinee 21" za 850 pln....teraz to nei takie straszne ceny
polka dot Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 sony sdm e96d. 2 x 19" x 1000pln = 2000pln. automatyczne rozstrajanie wbudowane i bardzo poręczny schowek na długopis oraz przestrzeń na żółte karteczki, tzw. "stickery". gorąco polecam1!!!
Traitor Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Kup dwa Benq'19 z matryca MVA, i bedziesz zadowolony. Kupowanie na sile 22ki w cenie 1000zl to chyba niezbyt dobry pomysl. Monitor moze i znajdzie sie w takiej cenie, ale za to bedziesz mial matryce z tzw efektem gradientu i kątami widocznosci wolajacymi o pomste do nieba.
Destroyer Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 dzięki za rady a co powiecie na takie coś :) link GATEWAY 21', matryca S-PVA i ma USB i pivot zawsze chciałem to mieć :P dobre to? mi się wydaje że tak
floo Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 No niezły bajer, ale czy nie za dużo tego jest w nim, a jak tam z gwarancją co do bad pixela??? Jak pomyśle że 3lata temu za 17 dałem 1350zl to mi słabo...hehe chcesz monitory ustawić na zakładkę??? z tego co ja wiem to najlepsze są LG, choć nie wiem jak jest naprawdę...
KaeMS Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 W Komputroniku masz IYAME 22'' za 1200 zl sztuka. Naprawdę polecam. Co prawda 2*1200 to 2400 ale jak dodasz rabat to mozesz sie zamknac w 2200.
Destroyer Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 floo lepiej mieć 30 funkcji i korzystać z 3 niż mieć 2 i potrzebować trzeciej :P hehe chcesz monitory ustawić na zakładkę??? jak na zakładkę? KaeMS na allegro najtańsze IYAME-y po trochę ponad tysiak chodzą z 3 letnią gwarancją tyle że z matrycą TN i bez USB i pivota :P chyba tego GATEWAY kupię tylko jeszcze o gwarancje zapytam ale chyba i tak nic lepszego za tą kasę nie da rady znaleźć
floo Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 jeden za drugim... znaczy się chcesz podpiąć po tego samego kompa czy pod drugiego?
Destroyer Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 jeden za drugim to po co drugi skoro pierwszy go zasłoni :D tak do tego samego kompa :) ale jeden obok drugiego :P na jednym CRT 22' się już nie mieszczę :) fajnie będzie się rozwalić na dwóch :) cheers!
krzysioo Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Ten Gateway sam w sobie to świetny monitor, ale o ile się orientuję, to są to odrzuty z USA sprowadzane przez jakiegoś prywaciarza. Pochodzą ze zwrotów, z drobnymi wadami, powystawowe itp. Jak masz farta, możliwość wyboru odpowiedniego egzemplarza albo po prostu nie przeszkadzają Ci ewentualne mankamenty, to będziesz miał dobry monitor za małą kasę. Loteria.
floo Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 fiołek napisz w tym wątku jakie wrażenia??? może jakaś fotka po zakupie i jak oceniasz monitory... :) moja 17 kosztowała dużo a teraz już 22 za tą cenę... ;) czekam...
Destroyer Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Napisano 14 Wrzesień 2007 mam już te monity i mam mieszane uczucia co do plusów kąt wiczenia bardzo dobry prawie pod każdym wygląda oki gdzieś tak od 150 stopni na białem tle sobi się troszkę żółty kolory też dobre, lepsze od mojego CRT Viewsonic22' i Hyundai 17 tylko ok 7 kg poprzedni CRT 36! minusy -to są chyba stojaki z salonów lub zwroty w jednym miałem urwane logo gateway i nigdzie go nie było, zaginęło w akcji :D -góra 1-2 pixele drżą -w moire interferace test strasznie smuży gmeranie w opcjach zmienia tylko sposób smużenia -nie sią idealnie doskonale, jednolicie podświtlone delikatnie ciemniejsze na bokach/rogach i może delikatnie pożółkłe -podczas ruchu jak przenoszenie ikon itd nie ma ostrości rozmywa się czcionki są też trochę nie ostre sam nie wiem czy się ich pozbyć czy zatrzymać od mojego starego CRT 22' lepsze napewno :P jakieś rady jak je testować czy coś o i są podpięte przez VGA a nie DVI ma to znaczenie?? upgarada informacji podpiąłem monitor do kompa brata pod zintegrowaną kartę grafiki i nic nie smuży nic nie drży i działa lepiej więc się pytam WTF! God damned :P używam przejściówki z DVI na VGA może tu leży przyczyna moich zakłóceń? god damned jak przeniosłem drugi monitor to ten pierwszy też już nie smuży, nie są ze sobą kompatybilne jeden zakłuca drugi :) ale dziwolągi :P to teraz już tylko brak loga i nie idealne podświetlanie zostało z listy zażaleń :)
avant.garde Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 używam przejściówki z DVI na VGA może tu leży przyczyna moich zakłóceń? Bardzo możliwe. to teraz już tylko brak loga i nie idealne podświetlanie zostało z listy zażaleń Jeżeli podświetlenie nie jest rażąco nieprawidłowe, to wszystko w normie. Więszkość LCD boryka się z tym problemem - ale jest to zauważalne zazwyczaj przy dokładnych oględzinach.
Predator Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 hej bedzieszmogl jeszcze cos konkretnego powiedziec na temat tych monitorow moze jakis tescik ?
Destroyer Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Napisano 15 Wrzesień 2007 avant.garde rażąco nie, wygląda raczej jak kolor bleading z czarnej ramki monitora :P mój brat tego nie widzi, albo udaje :) Predator a co chciałbyś jeszcze wiedzieć? jakie tesy jak je przeprowadzić etc.
1084 Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Składam teraz kompa dziewczynie i szukaliśmy jakiejś 22". Też chciałem kupić tego Gateway z allegro ale w końcu zdecydowałem się na HP w2207 za 1299pln i nie żałujemy - porządna TN'ka. Lekkie poświaty przy górnej i dolnej krawędzi i kąty nie te co PVA czy S-IPS ale za tą cenę jest to idealny wybór - Pivot, 2xUSB, powłoka typu glare na matrycy, parę trybów wyświetlania, świetny desing. Jakby ktoś się zastanawiał to polecam. PS. Jest tak gigantyczny że nie wyobrażam sobie pracy na dwóch takich :D Sam używam 19"(SMVA) + 17"(TN)
Destroyer Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Napisano 30 Wrzesień 2007 mówiąc w skrócie chciałem zwrócić te monitory, ale sprzedawca mówił że natąpiła jakaś pomyłka (yeah right) że nie dostałem nówek, i jeśli chcę to wymienią na nowe i dodał jak z tago kabaretu " Będzie Pan zadowoooolony ;)" ostatecznie zgodziłem się na wymianę i po tygoniu dostałem nowe tym razem w pudełkach gateway-a a nie jak przedtem w szarych kartonach z naklejką Gateway i monitorki działają bardzo dobrze nie ma do czego się przyczepić nic nie smużą, nie ma badpixeli czy czegoś takiego, żadnych rys, przebarwień itd. podpiąłem je kablami DVI i obraz super wypas, czyli ku mojemu zakoczeniu jednak jestem "zadowoloooony" :D no i ta przestrzeń robocza 3360x1050
D4D4L Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Sry za za Angielskom stronke ale ja na takim czymś jade ... http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?LG-L226WT za 2.2k zł powinieneś się zmieścić :)
Destroyer Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 D4D4L hehe już ciutkę po czasie ;P
Destroyer Napisano 12 Październik 2007 Autor Napisano 12 Październik 2007 spox :) może komuś się przyda bo ja planuję zminę monita za jakieś 3 latka jak mi gwarancja się skończy a wtedy to pewnie będę się rozglądał za 24' OLED czy innym wynalazkiem :) a co do tej stronki to nie wiem czy w polsce te monitorki znalazły się po przeliczeniu funtów na złotówki pewnie byłoby trochę drożej jak jak to zwykle bywa w polsce a do tego w angli podobno elektronika jest tańsz nisz u nas :( [za to w kazachstanie podobno droższa jest :D] cheers!
Rekomendowane odpowiedzi