nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Witam!! W bitwie wybieramy jeden temat z dwoch tematow zaprezentownych ponizej: 1. "Miejsce w którym żyje" -interpretacja dowolna, moze to byc budowla ktora kojazy ci sie z twoim miejscem zamieszkania moze byc to twoj pokoj...a moze mieszkasz w samochodzie... ;) 2. "Sławna osoba" -polega na zrobieniu osoby znanej polskiej lub zagranicznej,moze byc tez postac z filmu/ksiazki, mozna tez zrobic karykature, do wyboru do koloru ;) ........................................................................ LIMITY: -brak, ale w granicach rozsadku czyli"game artowych" (z załozeniem ze robimy gameart a nie polymonster czyli trzymamy sie pewnych zasad i nie walimy np na biurko 1000 tri ) TERMIN: nie ustalono :) NAGRODY: KLICEK? :D REGULAMIN (PRZECZYTAJ): - gdy skończymy nasza BITWE, dodajemy miniaturkę z napisem koniec, w pierwszym poście. Bez miniaturki uznaje ze praca w wątku jest nieskończona. np. tak jak tutaj: - Końcową pracę, jeżeli chcecie żeby model był pokazany z więcej niż jednego ujęcia dodajcie obraz o szerokości 800x i wysokość dowolna, czyli możecie upchać ile chcecie np. 800x4000 i ja to wrzucam w sondę. Na obrazku musi sie znaleźć : - biuti rendery/ screeny z viuportu ze wszystkim - smooth shaded model - siatka - flat textury Tak jak tutaj (kliknij w miniaturkę żeby powiększyć obraz): Starajcie sie tak przygotowywać swoje prace, inaczej wrzucam jakikolwiek screen z brzegu :P POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 moze roszerzyc moj pokoj do jeszcze "moj samochod" ? aha temat nie podlega dyskusji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nielot -szczerze to nie wiem, co do jeszcze tego mojego pokoju , bo napsialem posta ale juz nie ma wątku :D, Bro -heh nie pomyslame o tym tzn o tym za kazdy przechodizl na pocżatku prze robinie swojego pokoju, mnie akurat nigdy taki pomysla nie przyszedł do głowy, nie to ze sie upieralem przy tym ale wydawalo mi sie to fajne , odwzorowac swoj pokoj w konwencji game artowej czyli dosłownie tak aby byl jak zywcem wyjety z jakiejs gry, na forum tez jakos nigdy nie rzucily mi sie tego typu prace dobrze by bylo jednak ustalic jakis limit dla organiki, jesli nie tri to w texturach bo moze byc nie wyróba , ale czy akurat jakis dratyczny będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ja się nie znam na gamearcie ale może spróbuje ale ile ten pokój może miec tri w sumie bo brak limitu to wiadomo czym się może skonczyć textura jakie wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nie wiemmisiepokoj podoba jak o temat ale mozna go roszerzyc do moj(lub rodzicow) samochod:) a jesli chodzi o limity dla organiki to piszta jakie bo ja sie nie znam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Spoko - ja juz w swoim zyciu przerabialem swoj pokoj wiec raczej nie wezme udzialu w tej bitwie - ale bede z wami :) Osobiscie wolalbym cos z enviro na swiezym powietrzu :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ok czyli poszerzymy do tego o czym wczesniej Bro pisal :) tylko cos ty tam pisal :D Bro--> moglbys jeszcze raz napisal jak ten temat brzmial/wygladal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 pikSar - wyadje mi sie ze podawanie limitu nie ma snesu bo kazdy ma inny pokoj i rozne rzezy w nim, chodzi o to zeby to bylo nie super okragloutkie wymuskane, pochamferowne itp a po porstu lowpoly tak jak w grach, finalnie caly klimat ma tem nadac textura czy to tradycjna czy to z normalami, tu w sumie nie chodzi o wizke, tylko tjw moj pokuj ale zywcem wyjety z gry z wszelkimi tego typu konsekwencjami i zaletami, nielot a to wrzuc ten wózek tez, niechaj bedzie jakies urozmaicenie choc z wozkiem to tak jak z organiką jakies limity czy cóś ? ale fajnie byloby zobaczyc cudze pokoje : D, a i pracy w sumie przy tym jest dosc sporo, cos tu bylo wspominane o skilu, tak wiec wydaje mi sie bylby to akuratne do jego przetestowania, podniesienia lub nie daj B. obnizenia ;) czy tez wyłonienia nowych ukrytych wymiataczy w tej dziedzinie : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 "Miejsce w którym żyje" ale jak uwazacie ze to zbyt ogolne to spoko moze zostac sam pokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 jako nagrode gre od City interactive Code Honor ? :) nic lepszego narazie nie dam rady skolowac :) ale wprzyszlosci ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nie no ja mysle ze bioshock albo airborn będzie bardziej motywujące ;) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ta tylko komu to pujdzie ;O , nadal nie wiem czemu temat "slawna osoba" jest przerabiany jeszcze raz :/ no ale nic ja zrobie swoj pokoik :-) tylko aparat na refki by sie przydal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 o! za airborna bym powalczył :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Klicek--> hahahaha ta gra w "kaszanka zone" byla w cda :D a ty tak naserio ? :Dczy se jajaca robisz;) bo ja myslalem o "dolączenie do wątku prac zwycięskich!" :D Bro--> okto rozszerzamy do twojej wizji :D bo jak ktos bedziechcial zrobic pokoj to i tak zrobi atak bedzie wiekszy wybor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Nielot przepraszam :D mam jeszcze na stosie "Ankh" i "Redneck kentaqi" :) jak cos to piszscie ktora chcecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 u Ciebie stos a mojej nagrody ani widu ani słychu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 pikSar jeszcze chwilowo mnie nie stac, ale za niedlugo moze sie to zmieni wiec w nastepnej cos sie wykombinuje :D, albo czekajcie napisze tu i tam maila :P btw. pikSar chodzi Ci o nagrody w duzej bitwie ? hmm niestety chwilowo cos z cdprojektem jest ciezko, ale na 100 % wszystkie dojda wiec jeszcze troszke cierpliwosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Ja moge zafundować plakat Call of Juarez z oryginalnymi autografami twórców gry jako nagrodę :) Ale pod warunkiem, że wygra ktoś z Wrocławia, bo nie będę go wysyłał :P Ja robię swój pokój, ale trochę nietypowo - z resztą zobaczycie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 no zdaje sie z Matysem jest nas juz trzech czyli niezle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 1nS no no w techlandzie pracujesz ? :D wow :) bede musial do ciebie zagadac niedlugo... ja moge zafundowac kopie(oryginalu niedam) autografu KLICKA :D BITWA JEST OTWARTA MOZNA ZAKLADAC TEMATY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 A tam pracuje od razu :P Jutro wam napiszę czy uda się załatwić np. koszulkę "Warhound" dla zwycięzcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nielot zrób ogonek przy "ę" w temacie bo jeszcze ktoś zrozumie to dosłownie i jak zobaczy Wasze pokoje pomyśli, że tu sami megalomani :) Może dla porównania wrzucajcie też fotki jako referencje, żeby nie było podejrzeń o przekręty. Zwłaszcza że w grę wchodzą wartościowe nagrody :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 1nS - za ten plakat to chętnie bym się w to pobawil :) Nielot - muszę z Toba pogadac na gg;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Witam, malutkie pytanie do ksiedza prowadzącego ;): czy pod temat "sławna osoba" podchodzi sławna osoba lecz fikcyjna?:) jak bohater ksiazki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 kirian--> mozna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ta bitwa to lekka "wolna amerykanka" :P ja bym proponował jednak ustalić jakieś limity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 ta bitwa to lekka "wolna amerykanka" :P ja bym proponował jednak ustalić jakieś limity. Tym bardziej, że kategorie różnią się bardzo. Każdy dobrze wie, że 90% tego działu robi świetne postacie i dla nich jest kategoria "sławna osoba", a ta druga kategoria jest chyba po to, żeby brało w konkursie więcej osób... Dziwię się, że temat wyboru zniknął tak szybko i że wybór został dokonany chyba przez 2-3 osoby... Co do nagrody to będzie wiadomo może dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 panowie nie gadajcie tylko ROBCIE bo od gadania model sie nie wymodeluja a textury nie namaluja, jak wam tematy nie odpowiadaja to nie musicie startowac proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Pytanie w kwestii formalnej :D Ci którzy robią swoją kanciapę używają dowolnej ilości tekstur w rozsądnej game-artowej rozdzielczośći? Tzn jeden przedmiot=jedna tekstura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 mysle ze tak mozesz robic ale oczywiscie tez w rozsadnych rozmiarach aby np dyskietka nie miala 512x512 :) o ile ktos wogole posiada jeszce dyskietki w domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 No pewnie, chodziło mi o mapki rzędu 128 i 256 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 no ładnie ominąłem początek minibitwy, na dodatek z budynkami. może wezme udział jeszcze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 spoko - to dopiero 3 dzien a wstepnie uzgodnilismy ze bedzie to dluuuga bitwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 ach jak fajnie widac tłumy biorących udział w tej minibitwie po prawie cało wakcyjnych debatach ,narzekaniach i burzliwych wątkach nad jej brakiem : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 HA ja juz wrocilem do domciu do kiedy trwa mniej więcej bitwa? bo nie wiem czy sie opłaca startować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 chyba nie ma konca ustalownego :P w kazdym razie cos mi obilo o oczy ze ma z miesiac trwac takze dajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 A ja tak z ciekawosci chcialem zapytac o frekwencje tej bitwy - z tego co pamietam bylo "...nascie" chetnych a widze 6 uczestnikow z tego 3 osoby cos robia :) Nikt nie chce wygrac autografu klicka ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Eee... Tak może się wtrytynię w pół zdania, ale... czy ta minibitwa jest jeszcze aktualna? Bo coś widzę, że całe to subforum zarasta pajęczyną xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 żarło żarło i zdechło :) może jeszcze kiedyś powalczmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 może jeszcze kiedyś powalczmy. Przydałoby się. Bo tak jakoś cicho i nudno... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 proponuje skasować aktualną bitwę i rozpocząć cos co wymaga użycia wyobraźni i sprytu. jakiś mocny temat, który wydaje się być banalny, a jest o czym myśleć :) narazie nie mam propozycji, ale pomyslę o tym. chetnie zasponsoruję jakąś nagrodę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 teraz? jak sie rozpoczyna DW? NIkt nie bedize mial czasu na nic!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 1nS - miałes załatwić nagrode na poprzednią/aktualną i chyba się nie udało... Odnośnie tematu, jestem za ...pojazdem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1nS Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 1nS - miałes załatwić nagrode na poprzednią/aktualną i chyba się nie udało... Odnośnie tematu, jestem za ...pojazdem :P temat mial byc wymyslony przez dajacych nagrode, a jak zaproponowalem wspolprace z wami to temat nagle byl wymyslony i bitwa sie rozpoczela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkkA Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Niekasować tej minibitwy za miesiąc może wystartuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony M. Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 w maju będę miał więcej czasu więc spokojnie można na mnie liczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Jak cos to macie ma obecnosc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi