pecet Napisano 13 Wrzesień 2007 Napisano 13 Wrzesień 2007 witam zebranych tu forumowiczów, to moja pierwsza poważna próba wizualizacji exterioru, troche odmiany od wysypu autek (chociaż i tu nie zabrakło tego cudu techniki;), projekt domu NIE mój drzewka i krzaczek to AEC Extended reszta modeli moja (kwiatki też :D) 3dmax, vray, ps, po ok. 6h na render podro ps. już obrazki działają
carlosss Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 no więc ogólnie wyszło dobrze, przyczepił bym się do drzwi, które są zrobione z czekolady :P brak im jakichkolwiek refleksów, to samo drzwi garażu też takie bez płciowe a reszta fajnie :) najlepszy jest samochód :D
Ania Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 ładnie, zwłaszcza drugie ujęcie wydaje mi się że w wizualizacji domu nie powinno być tego typu auta, za bardzo odciąga wzrok od domu, i zbyt ostry kolor. czy drzwi na balkon nie są za wysokie?
Gość obo Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Chyba te drzwi balkonowe są specjalnie tak do sufitu ;) A na drzwiach faktycznie przydałoby się wiecej speculara przynajmniej ;) No i Ania ma racje co do samochodu. Zabardzo odciąga uwagę. Ale praca ogólnie naprawde mi się podoba :) Gratulacje :D
peteRlo Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Nie pasuje mi skala kilku elementów, np.wysokość balustrad i szerokość drzwi wejściowych problematyczna ze względów funkcjonalnych i bezpieczeństwa. Na budowie(odbiorze) raczej nie przejdzie, no ale to jest vizka. Patrząc na drugie ujęcie, to chciałoby się tam posiedzieć, fajny "klimat".
Hynol Napisano 14 Wrzesień 2007 Napisano 14 Wrzesień 2007 Ta alfa na plaskatej choinie leży i kwiczy. Ferrari kompletnie nie z tej bajki. Lakier do wymiany.
pecet Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 dzięki za uwagi, domek robiony z planów więc raczej proporcje powinny być ok, drzwi na balkon też takie były, drzewka faktycznie zwalone, ferrari może odciąga wzrok ale czego ma być odrazu z innel bajki, ktoś miał wybór miedzy małym pałacykiem a ferrari to wybrał do drugie (z resztą też bym tak zrobił ;)
purple Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 samochód trochę zmatowić powinieneś...reszta jest naprawdę cacy:)
banana.split Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 to co w 3D jest ok, tło 2D wypada słabo. Brakuje głębi (planów, światłocienia, perspektywy - również powietrznej) Trzeba jeszcze raz do PS i będzie bardzo fajna wizka. PS. Gdybym miał taki samochód to nigdy nie trzymałbym go w takim garażu! :D
Orangegraphics Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 proporcje są chyba ok, to przez te drzwi balkonowe barierka sie wydaje za mała. ładnie bardzo;) pozdrawiam
siwy Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Dach troche inaczej się robi. Te dachówy które dałeś na brzegach to są gąsiory i daje się je na szczycie dachu wielospadowego, te w tym miejscu wyglądają troche inaczej - są to "dachówki szczytowe" Na styku dachu ze ścianą nie ma gąsiorów tylko jest obróbka blacharska zachdząca na ścianę, podobnie przy kominach - powinna zachodzić na kominy a u ciebie nie zachodzi Materiał i kolor dachu troche mi nie leży. Kominy jeżeli są wentylacyjnymi to mają otwory po bokach. Pierwszy kadr dziwny, bo ani z poziomu człowieka ani z góry. Krzaczki i kwiatki średnio-efektownie wyglądają. Ogólnie kolory dość mocne a najmocniejsze na ferrari które do tego domu w ogóle nie pasuje chociaż samo w sobie fajne. Drugi widok żeby nie te dachówy to nawet niezły. Ogólnie nieźle ale może być lepiej. pozdrawiam
pecet Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 siwy - dzięki za cenne rady, naprawde niewiedziałem co dać bo bokach dachu, i dałem to coś bo ładnie wygladało, teraz juz będe wiedział ;)
ti-tech Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Pracka super ja tam sie do niczego nie przyczepiam bo tak nie potrafie:-) Mam pytanie o roslinnosc, napisales ze 'drzewka i krzaczek to AEC Extended ' to znaczy ze dorobione sa w ps, czy to jest jakis plugin?? Pozdro
Jim mee Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 natarcie podjazdu jest dla terenówki a przy najmniej nie dla ferrara ;) . Troche trafnych uwag wyżej , ale sama wizka, na pewno nie do powstydzenia się ;)
remanent Napisano 30 Wrzesień 2007 Napisano 30 Wrzesień 2007 fajny domek, gratuluję zmień tylko samochód żeby się nikt nie czepiał. po właścicielu takiego domu spodziewać się mozna bardziej skody albo forda niz ferrari.
Rekomendowane odpowiedzi