Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam zebranych tu forumowiczów, to moja pierwsza poważna próba wizualizacji exterioru, troche odmiany od wysypu autek (chociaż i tu nie zabrakło tego cudu techniki;), projekt domu NIE mój drzewka i krzaczek to AEC Extended reszta modeli moja (kwiatki też :D)

3dmax, vray, ps, po ok. 6h na render

domF.jpg

domR.jpg

domF2.jpg

podro

ps. już obrazki działają

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no więc ogólnie wyszło dobrze, przyczepił bym się do drzwi, które są zrobione z czekolady :P brak im jakichkolwiek refleksów, to samo drzwi garażu też takie bez płciowe a reszta fajnie :) najlepszy jest samochód :D

Napisano

ładnie, zwłaszcza drugie ujęcie

wydaje mi się że w wizualizacji domu nie powinno być tego typu auta, za bardzo odciąga wzrok od domu, i zbyt ostry kolor.

czy drzwi na balkon nie są za wysokie?

Napisano

Chyba te drzwi balkonowe są specjalnie tak do sufitu ;)

A na drzwiach faktycznie przydałoby się wiecej speculara przynajmniej ;) No i Ania ma racje co do samochodu. Zabardzo odciąga uwagę.

Ale praca ogólnie naprawde mi się podoba :) Gratulacje :D

Napisano

Nie pasuje mi skala kilku elementów, np.wysokość balustrad i szerokość drzwi wejściowych problematyczna ze względów funkcjonalnych i bezpieczeństwa. Na budowie(odbiorze) raczej nie przejdzie, no ale to jest vizka. Patrząc na drugie ujęcie, to chciałoby się tam posiedzieć, fajny "klimat".

Napisano

dzięki za uwagi, domek robiony z planów więc raczej proporcje powinny być ok, drzwi na balkon też takie były, drzewka faktycznie zwalone, ferrari może odciąga wzrok ale czego ma być odrazu z innel bajki, ktoś miał wybór miedzy małym pałacykiem a ferrari to wybrał do drugie (z resztą też bym tak zrobił ;)

Napisano

to co w 3D jest ok, tło 2D wypada słabo. Brakuje głębi (planów, światłocienia, perspektywy - również powietrznej)

Trzeba jeszcze raz do PS i będzie bardzo fajna wizka.

PS. Gdybym miał taki samochód to nigdy nie trzymałbym go w takim garażu! :D

Napisano

Dach troche inaczej się robi. Te dachówy które dałeś na brzegach to są gąsiory i daje się je na szczycie dachu wielospadowego, te w tym miejscu wyglądają troche inaczej - są to "dachówki szczytowe"

rupp17.PNG

rupp14.PNG

Na styku dachu ze ścianą nie ma gąsiorów tylko jest obróbka blacharska zachdząca na ścianę, podobnie przy kominach - powinna zachodzić na kominy a u ciebie nie zachodzi

Materiał i kolor dachu troche mi nie leży.

Kominy jeżeli są wentylacyjnymi to mają otwory po bokach.

Pierwszy kadr dziwny, bo ani z poziomu człowieka ani z góry.

Krzaczki i kwiatki średnio-efektownie wyglądają. Ogólnie kolory dość mocne a najmocniejsze na ferrari które do tego domu w ogóle nie pasuje chociaż samo w sobie fajne.

Drugi widok żeby nie te dachówy to nawet niezły.

Ogólnie nieźle ale może być lepiej.

pozdrawiam

Napisano

siwy - dzięki za cenne rady, naprawde niewiedziałem co dać bo bokach dachu, i dałem to coś bo ładnie wygladało, teraz juz będe wiedział ;)

Napisano

Pracka super ja tam sie do niczego nie przyczepiam bo tak nie potrafie:-)

Mam pytanie o roslinnosc, napisales ze 'drzewka i krzaczek to AEC Extended ' to znaczy ze dorobione sa w ps, czy to jest jakis plugin??

Pozdro

Napisano

natarcie podjazdu jest dla terenówki a przy najmniej nie dla ferrara ;) . Troche trafnych uwag wyżej , ale sama wizka, na pewno nie do powstydzenia się ;)

Napisano

fajny domek, gratuluję

zmień tylko samochód żeby się nikt nie czepiał. po właścicielu takiego domu spodziewać się mozna bardziej skody albo forda niz ferrari.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności