Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witam zebranych tu forumowiczów, to moja pierwsza poważna próba wizualizacji exterioru, troche odmiany od wysypu autek (chociaż i tu nie zabrakło tego cudu techniki;), projekt domu NIE mój drzewka i krzaczek to AEC Extended reszta modeli moja (kwiatki też :D)

3dmax, vray, ps, po ok. 6h na render

domF.jpg

domR.jpg

domF2.jpg

podro

ps. już obrazki działają

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 5,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no więc ogólnie wyszło dobrze, przyczepił bym się do drzwi, które są zrobione z czekolady :P brak im jakichkolwiek refleksów, to samo drzwi garażu też takie bez płciowe a reszta fajnie :) najlepszy jest samochód :D

Napisano

ładnie, zwłaszcza drugie ujęcie

wydaje mi się że w wizualizacji domu nie powinno być tego typu auta, za bardzo odciąga wzrok od domu, i zbyt ostry kolor.

czy drzwi na balkon nie są za wysokie?

Napisano

Chyba te drzwi balkonowe są specjalnie tak do sufitu ;)

A na drzwiach faktycznie przydałoby się wiecej speculara przynajmniej ;) No i Ania ma racje co do samochodu. Zabardzo odciąga uwagę.

Ale praca ogólnie naprawde mi się podoba :) Gratulacje :D

Napisano

Nie pasuje mi skala kilku elementów, np.wysokość balustrad i szerokość drzwi wejściowych problematyczna ze względów funkcjonalnych i bezpieczeństwa. Na budowie(odbiorze) raczej nie przejdzie, no ale to jest vizka. Patrząc na drugie ujęcie, to chciałoby się tam posiedzieć, fajny "klimat".

Napisano

Ta alfa na plaskatej choinie leży i kwiczy. Ferrari kompletnie nie z tej bajki. Lakier do wymiany.

Napisano
  • Autor

dzięki za uwagi, domek robiony z planów więc raczej proporcje powinny być ok, drzwi na balkon też takie były, drzewka faktycznie zwalone, ferrari może odciąga wzrok ale czego ma być odrazu z innel bajki, ktoś miał wybór miedzy małym pałacykiem a ferrari to wybrał do drugie (z resztą też bym tak zrobił ;)

Napisano

to co w 3D jest ok, tło 2D wypada słabo. Brakuje głębi (planów, światłocienia, perspektywy - również powietrznej)

Trzeba jeszcze raz do PS i będzie bardzo fajna wizka.

PS. Gdybym miał taki samochód to nigdy nie trzymałbym go w takim garażu! :D

Napisano

Dach troche inaczej się robi. Te dachówy które dałeś na brzegach to są gąsiory i daje się je na szczycie dachu wielospadowego, te w tym miejscu wyglądają troche inaczej - są to "dachówki szczytowe"

rupp17.PNG

rupp14.PNG

Na styku dachu ze ścianą nie ma gąsiorów tylko jest obróbka blacharska zachdząca na ścianę, podobnie przy kominach - powinna zachodzić na kominy a u ciebie nie zachodzi

Materiał i kolor dachu troche mi nie leży.

Kominy jeżeli są wentylacyjnymi to mają otwory po bokach.

Pierwszy kadr dziwny, bo ani z poziomu człowieka ani z góry.

Krzaczki i kwiatki średnio-efektownie wyglądają. Ogólnie kolory dość mocne a najmocniejsze na ferrari które do tego domu w ogóle nie pasuje chociaż samo w sobie fajne.

Drugi widok żeby nie te dachówy to nawet niezły.

Ogólnie nieźle ale może być lepiej.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

siwy - dzięki za cenne rady, naprawde niewiedziałem co dać bo bokach dachu, i dałem to coś bo ładnie wygladało, teraz juz będe wiedział ;)

Napisano

Pracka super ja tam sie do niczego nie przyczepiam bo tak nie potrafie:-)

Mam pytanie o roslinnosc, napisales ze 'drzewka i krzaczek to AEC Extended ' to znaczy ze dorobione sa w ps, czy to jest jakis plugin??

Pozdro

Napisano

natarcie podjazdu jest dla terenówki a przy najmniej nie dla ferrara ;) . Troche trafnych uwag wyżej , ale sama wizka, na pewno nie do powstydzenia się ;)

Napisano

fajny domek, gratuluję

zmień tylko samochód żeby się nikt nie czepiał. po właścicielu takiego domu spodziewać się mozna bardziej skody albo forda niz ferrari.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.