Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Co do linka to nie mam pojęcia ale wygląda mi to na jakieś oszustwo. Jeśli kupować XSI to tylko do wersji 7 z donglem sprzętowym. Win 7 i wtedy posłuży ci jeszcze lata całe.

Pytanie o naszyjnik.

Rigowałem postacie ale niestety nie z ekwipunkiem który ma sobie latać. Natomiast pamiętam że był świetny kurs na ten temat niestety nie pamiętam kto był twórcą. Przekopię jutro linki i spróbuję znaleźć to.

• Odpowiedzi 501
  • Wyświetleń 145,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
dzieki, a czemu wersja 7? Czy tu chodzi o "sprzed ery autodesku", ktory potrafi zabugowac wszystko ;)

Te ostatnie wersje które wyszły od AVIDa z ICE były z kluczami sprzętowymi. Taki soft podziałał by jeszcze bardzo długo pod warunkiem że zostawił byś system z tego okresu.

Po Autodesku jest inne licencjonowanie softu, pewnie jakiś ich patent. Jak Softimage wygaśnie w ich ofercie to nie będziesz miał wsparcia żadnego i powiedzmy że zmienisz dysk twardy albo coś i nikt Ci tego nie postawi na nowo.

Ja np. nie miałem klucza sprzętowego bo miałem Fundation to była taka tańsza wersja za 2k dla freelancerów (okrojona z kilku rzeczy) Chciałem przenieść go na nowy komputer i gdyby to był jeszcze AVID to zrobili by to bezproblemowo a tak to Autodesk mi odmówił.

- - - Połączono posty - - -

Znalazłem te tutoriale które poruszały bardziej zaawansowane rzeczy. Tego było chyba kilka częsci.

http://mainaerolosdh.tk/softimage-xsi-advanced-rigging-character-setup-volume-3-based-on-3-5-0.html