Napisano 27 Styczeń 200916 l Porównaj różnicę w nachyleniach boków ram okien. w lewym jest ona znaczna, w prawym te linie są równoległe. Poza tym krawędzie swoje, a kreski od faktury ściany swoje. Sympatyczny ten potworek ;)
Napisano 1 Marzec 200916 l najbardziej podobają mi się Twoje environmenty i szkice ołówkiem :) widać że każdą techniką posługujesz się zupełnie inaczej, i jest to chyba niezłym plusem, ponieważ czego się nie dotkniesz, wprowadzasz coś "nowego" do swojej twórczości. Ja np. mam problem z pewną mechanicznością w tworzeniu: że jak nauczyłam się jak np cieniować ołówkiem, to potem ten sposób przekładam na inne media xD a tutaj obrazek każdej techniki jest opracowany jakby inaczej, a mimo wszystko widać w tym spójny charakter prac. Uważam że powinno się to cenić :)
Napisano 2 Marzec 200916 l Autor noiprox: masz rację, jak teraz patrzę - tam się perspektywa chyba całkiem posypała... raczej do tego nie wrócę, bo to był totalny speed, ale następnym razem muszę bardziej do perspektywy przysiąść. telthona: dzięki za miły komentarz, to chyba spora zasługa inspiracji (to takie ładne określenie ;) ). Nie mam jednego ulubionego stylu, podpatruję różnych autorów - i to co wyjdzie spod mojej łapki zależy czasem od tego czyje prace mnie najbardziej nakręciły ostatnio. Może kiedyś dobrnę do zupełnie swojego stylu.
Napisano 16 Marzec 200915 l Autor No to pora na mały update. Duch wojny z poprzedniego "challenge corner": (pierwotny szkic wyglądał trochę inaczej, i chyba doczeka się wersji skończonej) Behemot z jednej z poprzednich bitew na DA: I obecny CAB - postapokaliptyczny bohater: Komentarze mile widziane :)
Napisano 16 Marzec 200915 l Behemot - niszczy!!! świetny klimat, Duch Wojny przypomina mi trochę celtyckie drewniane posągi ze Slaina, no i skrzydłahusarii, na głowie wymiatają - także bardzo fajny :) W ogóle w toich pracach, szczególnie skicach i konceptach widzę wpływ Simon Bisleya ale może sie mylę ;) Pozdrawiam Edytowane 17 Marzec 200915 l przez Kubasa
Napisano 16 Marzec 200915 l Ciekawy styl sobie wyrabiasz. Taki troche ala Nubb, Jim Murray, ale bardziej surowy, chropowaty, zawadiacki. Swietne pracki.
Napisano 18 Marzec 200915 l Autor Kubasa: dzięki, z Bisleyem masz rację ;) leander: dzięki, motywujący komentarz :) Bisleya odkryłem jeszcze jako mały szkrab, potem był Murray, Nubb - nie wiem, czy uda mi się kiedyś wykaraskać z tych naleciałości :D Mam nadzieję, że to po prostu kwestia czasu i pracy...
Napisano 18 Marzec 200915 l Ogólnie podoba mi się ten styl. Tak jakby trochę komiksowy ale myślę, że jeśli wyeliminujesz kontury to może być jeszcze lepiej. No i kolor taki jeszcze za mało soczysty.
Napisano 19 Marzec 200915 l Autor serio: dzięki :) Czasami eliminuję kontur, ale czasami lubię go zostawić - zwłaszcza w pracach, w których nie celuję w duży realizm (czyli praktycznie... większość?). A z kolorem walczę :D
Napisano 19 Marzec 200915 l Behemot super...zarowno koncept jak i podanie mi sie bardzo podoba (tylko te zblurowane liscie na przodzie..:) ) reszta tez bardzo fajna...kontur zupelnie mi z kolei nie przeszkadza..mysle ze nadaje charakteru pracom..pzdr.
Napisano 19 Marzec 200915 l Autor maciekG: dzięki za komentarz :) (tak, wiem - liście... :D) Żeby pusto nie było - baaardzo szybki szkic sprzed kilku chwil:
Napisano 19 Marzec 200915 l Autor jakieś pół albumu "Cannibal Corpse" :D 15-20 minut, chociaż dokładnie nie liczyłem.
Napisano 20 Marzec 200915 l Ale to jest cziting! Jakbys sluchal jakiegos czilautu to by zajelo ze 2h ;P Szkic super :) Ogromne wrazenie robi taka luzna kreska
Napisano 30 Marzec 200915 l bardzo brawo, czekam z niecierpliwoscia na kolejny update XD najbardziej podobaja mi sie te arty a la Biz XD
Napisano 5 Listopad 200915 l Autor characterdesigns.com też się przydaje, jak się nie ma żywego modela ;) Dzięki!
Napisano 5 Listopad 200915 l anatomia trochę przemęczona, drętwa, w ostatniej już trochę pewniejsza krecha, za to "baaardzo szybki szkic" jest rewelacyjny, pewna krecha z charakterem, cudo! myślę że jakbyś te ćwiczenia potraktował podobnie, luźną krechą, bez zbytniego poprawiania, męczenia cieni itp to miałbyś z tego więcej radochy a i efekt byłby ciekawszy pozdrawiam
Napisano 6 Listopad 200915 l Autor Dzięki Varmer :) To prawda, że anatomia przemęczona. W dodatku pierwsze dwa zrobiłem niedawno, po dłuższej przerwie w rysowaniu - ręką mi po prostu zesztywniała, pierwsze kilka szkiców wyszło mi zupełnie beznadziejnie. Zamierzam kontynuować tematy około-anatomiczne, więc może będzie z czasem lepiej :)
Napisano 29 Grudzień 200915 l Autor Szkic do "arki" na challenge corner. EDIT: ciekawostka techniczna - zmieniłem tytuł pierwszego postu na "Teczka 2D: aspenboy [update: 29.12.2009]" i w wątku wyświetla się ok, ale na liście w dziale tytuł jest "Teczka 2D: aspenboy [update: 27.01.2009]"... dziwne. Edytowane 29 Grudzień 200915 l przez aspenboy
Napisano 29 Grudzień 200915 l Z tego co pamiętam, nie zmienia się tytułu pierwszego posta tylko tytuł wątku w zaawansowanych opcjach przy edycji posta number one... pozdro
Napisano 30 Grudzień 200915 l Szkic fajny:) Co do ciekawostki technicznej...wystarczy, że wyjdziesz do galerii 2d, naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku i możesz go spokojnie modyfikować;)
Napisano 30 Grudzień 200915 l Autor Dzięki :) naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku Hmm... prawy klawisz otwiera menu kontekstowe...
Napisano 5 Styczeń 201015 l fajna arka :) inspirowana troszkę filmem "Arka" który dostał Siggraph? :) troche to zielone tło jest za intensywne i spłaszcza przestrzeń.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Autor Kolory/kontrast doprowadzają mnie do szału - na każdym monitorze wygląda to inaczej, bo robiłem na laptopie. Chyba pora zainwestować w porządny monitor...
Napisano 10 Styczeń 201015 l Autor Cherubin - na CAB na digarcie. Nie skończyłem go zgodnie z pierwotnymi planami, ale nie mam niestety czasu, żeby to dociągnąć.
Napisano 24 Luty 201015 l Autor Co by nieco odkurzyć - zabawa na rozgrzewkę: Zacząłem z jakiegoś starego, nieskończonego obrazka, poprzekręcałem i pobawiłem się pędzlami, szukając jakichś przypadkowych, fajnych elementów. I to w sumie tak w nieskończoność można dłubać :)
Napisano 24 Luty 201015 l Super ta ostatnia, straasznie mi się podoba kolorystyka, praca jest taka malarska achh... :) pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 201014 l Autor Cóż... chyba dawno nic nie wrzucałem :) Ostatnio odkurzyłem tradycyjne pędzle. Niewiele pamiętam, dużo nie wychodzi tak jakbym chciał, ale za to fun o wiele większy :) (temat niezbyt oryginalny, ostatnio moda żywotrupna panuje - ale to taki wdzięczny temat... :D ) Wesołych!
Napisano 20 Grudzień 201014 l Fajna dziaduchna... byle nie wgramolił mi się taki na wigilię :P bo słowo wigilia mogło by nabrać nowego niekoniecznie pozytywnego znaczenia :) Pozdr.