Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Porównaj różnicę w nachyleniach boków ram okien. w lewym jest ona znaczna, w prawym te linie są równoległe. Poza tym krawędzie swoje, a kreski od faktury ściany swoje.

Sympatyczny ten potworek ;)

• Odpowiedzi 85
  • Wyświetleń 18,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

najbardziej podobają mi się Twoje environmenty i szkice ołówkiem :) widać że każdą techniką posługujesz się zupełnie inaczej, i jest to chyba niezłym plusem, ponieważ czego się nie dotkniesz, wprowadzasz coś "nowego" do swojej twórczości. Ja np. mam problem z pewną mechanicznością w tworzeniu: że jak nauczyłam się jak np cieniować ołówkiem, to potem ten sposób przekładam na inne media xD

a tutaj obrazek każdej techniki jest opracowany jakby inaczej, a mimo wszystko widać w tym spójny charakter prac. Uważam że powinno się to cenić :)

Napisano
  • Autor

noiprox: masz rację, jak teraz patrzę - tam się perspektywa chyba całkiem posypała... raczej do tego nie wrócę, bo to był totalny speed, ale następnym razem muszę bardziej do perspektywy przysiąść.

telthona: dzięki za miły komentarz, to chyba spora zasługa inspiracji (to takie ładne określenie ;) ). Nie mam jednego ulubionego stylu, podpatruję różnych autorów - i to co wyjdzie spod mojej łapki zależy czasem od tego czyje prace mnie najbardziej nakręciły ostatnio. Może kiedyś dobrnę do zupełnie swojego stylu.

Napisano
  • Autor

No to pora na mały update.

Duch wojny z poprzedniego "challenge corner":

aspenboyfinalsmall.jpg

(pierwotny szkic wyglądał trochę inaczej, i chyba doczeka się wersji skończonej)

Behemot z jednej z poprzednich bitew na DA:

behemot.jpg

I obecny CAB - postapokaliptyczny bohater:

cab4622.jpg

Komentarze mile widziane :)

Napisano

Behemot - niszczy!!! świetny klimat, Duch Wojny przypomina mi trochę celtyckie drewniane posągi ze Slaina, no i skrzydłahusarii, na głowie wymiatają - także bardzo fajny :)

W ogóle w toich pracach, szczególnie skicach i konceptach widzę wpływ Simon Bisleya ale może sie mylę ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Kubasa

Napisano

Ciekawy styl sobie wyrabiasz. Taki troche ala Nubb, Jim Murray, ale bardziej surowy, chropowaty, zawadiacki. Swietne pracki.

Napisano
  • Autor

Kubasa: dzięki, z Bisleyem masz rację ;)

leander: dzięki, motywujący komentarz :) Bisleya odkryłem jeszcze jako mały szkrab, potem był Murray, Nubb - nie wiem, czy uda mi się kiedyś wykaraskać z tych naleciałości :D Mam nadzieję, że to po prostu kwestia czasu i pracy...

Napisano

Ogólnie podoba mi się ten styl. Tak jakby trochę komiksowy ale myślę, że jeśli wyeliminujesz kontury to może być jeszcze lepiej. No i kolor taki jeszcze za mało soczysty.

Napisano
  • Autor

serio: dzięki :) Czasami eliminuję kontur, ale czasami lubię go zostawić - zwłaszcza w pracach, w których nie celuję w duży realizm (czyli praktycznie... większość?). A z kolorem walczę :D

Napisano

Behemot super...zarowno koncept jak i podanie mi sie bardzo podoba (tylko te zblurowane liscie na przodzie..:) )

reszta tez bardzo fajna...kontur zupelnie mi z kolei nie przeszkadza..mysle ze nadaje charakteru pracom..pzdr.

Napisano
  • Autor

maciekG: dzięki za komentarz :) (tak, wiem - liście... :D)

Żeby pusto nie było - baaardzo szybki szkic sprzed kilku chwil:

clown19032009.jpg

Napisano
  • Autor

jakieś pół albumu "Cannibal Corpse" :D 15-20 minut, chociaż dokładnie nie liczyłem.

Napisano

Ale to jest cziting! Jakbys sluchal jakiegos czilautu to by zajelo ze 2h ;P Szkic super :) Ogromne wrazenie robi taka luzna kreska

Napisano

bardzo brawo, czekam z niecierpliwoscia na kolejny update XD najbardziej podobaja mi sie te arty a la Biz XD

Napisano

anatomia trochę przemęczona, drętwa, w ostatniej już trochę pewniejsza krecha, za to "baaardzo szybki szkic" jest rewelacyjny, pewna krecha z charakterem, cudo!

myślę że jakbyś te ćwiczenia potraktował podobnie, luźną krechą, bez zbytniego poprawiania, męczenia cieni itp to miałbyś z tego więcej radochy a i efekt byłby ciekawszy

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki Varmer :) To prawda, że anatomia przemęczona. W dodatku pierwsze dwa zrobiłem niedawno, po dłuższej przerwie w rysowaniu - ręką mi po prostu zesztywniała, pierwsze kilka szkiców wyszło mi zupełnie beznadziejnie. Zamierzam kontynuować tematy około-anatomiczne, więc może będzie z czasem lepiej :)

Napisano
  • Autor

sketch02.jpg

Szkic do "arki" na challenge corner.

EDIT: ciekawostka techniczna - zmieniłem tytuł pierwszego postu na "Teczka 2D: aspenboy [update: 29.12.2009]" i w wątku wyświetla się ok, ale na liście w dziale tytuł jest "Teczka 2D: aspenboy [update: 27.01.2009]"... dziwne.

Edytowane przez aspenboy

Napisano

Z tego co pamiętam, nie zmienia się tytułu pierwszego posta tylko tytuł wątku w zaawansowanych opcjach przy edycji posta number one... pozdro

Napisano

Szkic fajny:) Co do ciekawostki technicznej...wystarczy, że wyjdziesz do galerii 2d, naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku i możesz go spokojnie modyfikować;)

Napisano
  • Autor

Dzięki :)

naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku

Hmm... prawy klawisz otwiera menu kontekstowe...

Napisano

fajna arka :) inspirowana troszkę filmem "Arka" który dostał Siggraph? :)

troche to zielone tło jest za intensywne i spłaszcza przestrzeń.

Napisano
  • Autor

Kolory/kontrast doprowadzają mnie do szału - na każdym monitorze wygląda to inaczej, bo robiłem na laptopie. Chyba pora zainwestować w porządny monitor...

Napisano
  • Autor

cherub.jpg

Cherubin - na CAB na digarcie. Nie skończyłem go zgodnie z pierwotnymi planami, ale nie mam niestety czasu, żeby to dociągnąć.

Napisano
  • Autor

Co by nieco odkurzyć - zabawa na rozgrzewkę:

warmup03.jpg

Zacząłem z jakiegoś starego, nieskończonego obrazka, poprzekręcałem i pobawiłem się pędzlami, szukając jakichś przypadkowych, fajnych elementów. I to w sumie tak w nieskończoność można dłubać :)

Napisano

Super ta ostatnia, straasznie mi się podoba kolorystyka, praca jest taka malarska achh... :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Cóż... chyba dawno nic nie wrzucałem :)

Ostatnio odkurzyłem tradycyjne pędzle. Niewiele pamiętam, dużo nie wychodzi tak jakbym chciał, ale za to fun o wiele większy :)

(temat niezbyt oryginalny, ostatnio moda żywotrupna panuje - ale to taki wdzięczny temat... :D )

Wesołych!

zombiesanta.jpg

Napisano

Fajna dziaduchna... byle nie wgramolił mi się taki na wigilię :P bo słowo wigilia mogło by nabrać nowego niekoniecznie pozytywnego znaczenia :)

Pozdr.