noiprox Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Porównaj różnicę w nachyleniach boków ram okien. w lewym jest ona znaczna, w prawym te linie są równoległe. Poza tym krawędzie swoje, a kreski od faktury ściany swoje. Sympatyczny ten potworek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 najbardziej podobają mi się Twoje environmenty i szkice ołówkiem :) widać że każdą techniką posługujesz się zupełnie inaczej, i jest to chyba niezłym plusem, ponieważ czego się nie dotkniesz, wprowadzasz coś "nowego" do swojej twórczości. Ja np. mam problem z pewną mechanicznością w tworzeniu: że jak nauczyłam się jak np cieniować ołówkiem, to potem ten sposób przekładam na inne media xD a tutaj obrazek każdej techniki jest opracowany jakby inaczej, a mimo wszystko widać w tym spójny charakter prac. Uważam że powinno się to cenić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 noiprox: masz rację, jak teraz patrzę - tam się perspektywa chyba całkiem posypała... raczej do tego nie wrócę, bo to był totalny speed, ale następnym razem muszę bardziej do perspektywy przysiąść. telthona: dzięki za miły komentarz, to chyba spora zasługa inspiracji (to takie ładne określenie ;) ). Nie mam jednego ulubionego stylu, podpatruję różnych autorów - i to co wyjdzie spod mojej łapki zależy czasem od tego czyje prace mnie najbardziej nakręciły ostatnio. Może kiedyś dobrnę do zupełnie swojego stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 16 Marzec 2009 Autor Share Napisano 16 Marzec 2009 No to pora na mały update. Duch wojny z poprzedniego "challenge corner": (pierwotny szkic wyglądał trochę inaczej, i chyba doczeka się wersji skończonej) Behemot z jednej z poprzednich bitew na DA: I obecny CAB - postapokaliptyczny bohater: Komentarze mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) Behemot - niszczy!!! świetny klimat, Duch Wojny przypomina mi trochę celtyckie drewniane posągi ze Slaina, no i skrzydłahusarii, na głowie wymiatają - także bardzo fajny :) W ogóle w toich pracach, szczególnie skicach i konceptach widzę wpływ Simon Bisleya ale może sie mylę ;) Pozdrawiam Edytowane 17 Marzec 2009 przez Kubasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Ciekawy styl sobie wyrabiasz. Taki troche ala Nubb, Jim Murray, ale bardziej surowy, chropowaty, zawadiacki. Swietne pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 18 Marzec 2009 Autor Share Napisano 18 Marzec 2009 Kubasa: dzięki, z Bisleyem masz rację ;) leander: dzięki, motywujący komentarz :) Bisleya odkryłem jeszcze jako mały szkrab, potem był Murray, Nubb - nie wiem, czy uda mi się kiedyś wykaraskać z tych naleciałości :D Mam nadzieję, że to po prostu kwestia czasu i pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 18 Marzec 2009 Share Napisano 18 Marzec 2009 Ogólnie podoba mi się ten styl. Tak jakby trochę komiksowy ale myślę, że jeśli wyeliminujesz kontury to może być jeszcze lepiej. No i kolor taki jeszcze za mało soczysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 serio: dzięki :) Czasami eliminuję kontur, ale czasami lubię go zostawić - zwłaszcza w pracach, w których nie celuję w duży realizm (czyli praktycznie... większość?). A z kolorem walczę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Behemot super...zarowno koncept jak i podanie mi sie bardzo podoba (tylko te zblurowane liscie na przodzie..:) ) reszta tez bardzo fajna...kontur zupelnie mi z kolei nie przeszkadza..mysle ze nadaje charakteru pracom..pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 maciekG: dzięki za komentarz :) (tak, wiem - liście... :D) Żeby pusto nie było - baaardzo szybki szkic sprzed kilku chwil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Ładne to :) Jak szybki?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 jakieś pół albumu "Cannibal Corpse" :D 15-20 minut, chociaż dokładnie nie liczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Ale to jest cziting! Jakbys sluchal jakiegos czilautu to by zajelo ze 2h ;P Szkic super :) Ogromne wrazenie robi taka luzna kreska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 20 Marzec 2009 Autor Share Napisano 20 Marzec 2009 Od razu cziting... :D Następnym razem będzie coś przy czilałcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 bardzo szybki szkic - bardzo wypasiony jest :P świetna krecha, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lili Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 bardzo brawo, czekam z niecierpliwoscia na kolejny update XD najbardziej podobaja mi sie te arty a la Biz XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 Dzięki za komentarze :) Znów po dłuższej przerwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Listopad 2009 Autor Share Napisano 5 Listopad 2009 characterdesigns.com też się przydaje, jak się nie ma żywego modela ;) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 anatomia trochę przemęczona, drętwa, w ostatniej już trochę pewniejsza krecha, za to "baaardzo szybki szkic" jest rewelacyjny, pewna krecha z charakterem, cudo! myślę że jakbyś te ćwiczenia potraktował podobnie, luźną krechą, bez zbytniego poprawiania, męczenia cieni itp to miałbyś z tego więcej radochy a i efekt byłby ciekawszy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 6 Listopad 2009 Autor Share Napisano 6 Listopad 2009 Dzięki Varmer :) To prawda, że anatomia przemęczona. W dodatku pierwsze dwa zrobiłem niedawno, po dłuższej przerwie w rysowaniu - ręką mi po prostu zesztywniała, pierwsze kilka szkiców wyszło mi zupełnie beznadziejnie. Zamierzam kontynuować tematy około-anatomiczne, więc może będzie z czasem lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 (edytowane) Szkic do "arki" na challenge corner. EDIT: ciekawostka techniczna - zmieniłem tytuł pierwszego postu na "Teczka 2D: aspenboy [update: 29.12.2009]" i w wątku wyświetla się ok, ale na liście w dziale tytuł jest "Teczka 2D: aspenboy [update: 27.01.2009]"... dziwne. Edytowane 29 Grudzień 2009 przez aspenboy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Z tego co pamiętam, nie zmienia się tytułu pierwszego posta tylko tytuł wątku w zaawansowanych opcjach przy edycji posta number one... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 Ale przy edycji zaawansowanej jest tylko jedno pole "tytuł"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Szkic fajny:) Co do ciekawostki technicznej...wystarczy, że wyjdziesz do galerii 2d, naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku i możesz go spokojnie modyfikować;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2009 Dzięki :) naciśniesz 2 razy prawym przyciskiem myszy obok nazwy swojego wątku Hmm... prawy klawisz otwiera menu kontekstowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Sorry, oczywiście lewym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2010 Lewy też nie działa - poddaję się :D Tymczasem - finish arki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 fajna arka :) inspirowana troszkę filmem "Arka" który dostał Siggraph? :) troche to zielone tło jest za intensywne i spłaszcza przestrzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Kolory/kontrast doprowadzają mnie do szału - na każdym monitorze wygląda to inaczej, bo robiłem na laptopie. Chyba pora zainwestować w porządny monitor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Cherubin - na CAB na digarcie. Nie skończyłem go zgodnie z pierwotnymi planami, ale nie mam niestety czasu, żeby to dociągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 Co by nieco odkurzyć - zabawa na rozgrzewkę: Zacząłem z jakiegoś starego, nieskończonego obrazka, poprzekręcałem i pobawiłem się pędzlami, szukając jakichś przypadkowych, fajnych elementów. I to w sumie tak w nieskończoność można dłubać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Super ta ostatnia, straasznie mi się podoba kolorystyka, praca jest taka malarska achh... :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2010 Cóż... chyba dawno nic nie wrzucałem :) Ostatnio odkurzyłem tradycyjne pędzle. Niewiele pamiętam, dużo nie wychodzi tak jakbym chciał, ale za to fun o wiele większy :) (temat niezbyt oryginalny, ostatnio moda żywotrupna panuje - ale to taki wdzięczny temat... :D ) Wesołych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 #82 extra , ma w sobie to coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Fajna dziaduchna... byle nie wgramolił mi się taki na wigilię :P bo słowo wigilia mogło by nabrać nowego niekoniecznie pozytywnego znaczenia :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi