Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej.

Zapewne czesc z Was zauwazyla banner na stronach max3d, ktory zapraszal na strone firmy Quali - organizatora Warsztatow Animacji 3d.

Jeszcze zanim banner ruszyl rozmawialem z Adrianem Kajda o pomysle zorganizowania darmowych jednodniowych warsztatow dla chetnych uzytkownikow forum.

Teraz przyszedl na to odpowiedni moment dlatego zapraszam wszystkich zainteresowanych do zglaszania swojej checi uczestnictwa.

Kilka szczegolow technicznych:

-mozliwy dzien warsztatow to 6 lub 13 pazdziernika - sobota

start o godzinie 14.00....finisz kiedy skonczy nam sie moc:)

-sala moze obsluzyc 8 osob tak wiec jesli bedzie wiecej chetnych podzielimy na dwie soboty:)

-prowadzacy to ja i Lukasz Kubinski(znany tutaj z filmiku o Papudze:)

-we wrocku tez sa tanie hotele...;)

Z racji tego, ze nie sa to pelnoprawne warsztaty jakie normalnie organizujemy, a jedynie ich namiastka, takze forma musi byc troszke inna. Nie bedziemy raczej realizowac zadnych konkretnych zalozen programowych wymienionych na stronie, a jedynie koncentrowac sie na technicznym aspekcie animacji realizujac przy tym jakis fajny kawalek ruchu z gra aktorska.

Oczywiscie celem jest promocja normalnych warsztatow, ale rownie wazna jest dla mnie integracja - brakuje animatorow na rynku i z checia nawiazalbym wspolprace z osobami, ktore maja troche wyczucia do ruchu:)

Mam nadzieje, ze bedzie fajnie. Tymbardziej, ze siedziba jest w centrum i knajpy wieczorem zaczynaja nawolywac.

Dodatkowe atrakcje to darmowy bilard i oczywiscie piekne wroclawskie dziewczyny, ktore mozna sobie poderwac po kursach;)

***Chec uczestnictwa najlepiej zglaszac tutaj w odpowiedziach na posta***

Pozdrawiam,

Pawel

• Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 5,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetnie! z chęcią bym wział w czymś takim udział :D

Powiem więcej nawet po cichu liczyłem że ktoś, coś takiego w końcu zorganizuje.

Napisano

Bardzo chetnie ale nie wiem czy urwe sie z roboty. Okresle sie i dam znac.

Napisano

A jaki przedział wiekowy? Czy są jakieś wymagania co do poziomu zaawansowania?

Kumpel i ja jesteśmy bardzo zainteresowani, aleśmy jeszcze młodzi.

Napisano
  • Autor

Lumpy: te jednodniowe warsztaty sa za free:)

Swallower: zapraszam,...przedzial wiekowy nie jest sprecyzowany:) Poziom zaawannsowania rowniez..ale fajnie jesli interesujecie sie animacja i czujecie potrzebe rozwoju:)

Napisano

Faktyczne, napisane. Kocham Cię!

Panowie, ktoś ze 100licy jeszcze jedzie?

Napisano

ja jadę na 100%. tylko powiedzcie na który termin mnie chcecie :) Jedzie może ktoś z łodzi poza mną?

Napisano

ja tez bym chętnie przyjechal. ale pasuje mi jedynie drugi termin

Napisano

ja zdecydowanie się pisze... w końcu trzeba się animacji poduczyć ;]

Napisano

he...to dobry pomysł a nawet swietny, tylko ze umiejetnosci z animowania jakics wiekszych niema, ale skoro niema jakis progow zaawanswania, to bylbym chetny wpasc. I takie dodatkwe pytanko, a gdzie siedziba (miejsce w ktorym odbeda sie warsztaty). Pozdrawiam, więcej takich inicjatyw.:-)

Napisano

ja się zapisuje, ale nie jestem pewny czy dam rade z czasem. moge tylko 6

lumpy->ja ze 100licy.

Napisano

mi też bardziej 6-ty pasuje jak coś ;] tak na przyszłość mówię :)

Napisano

Cruzh3r -> to pojedziesz ze mną i z maxem

Mi też raczej 6-ty pasuje

Napisano
  • Autor

Mam dwie wiadomosci.

Zostalem poinformowany przez Quali, ze w ta sobote rozpoczynaja sie 5-weekendowe kursy animacji..sa to kursy, ktore zostaly juz oplacone tak wiec nie moge pozwolic sobie na przesuwanie ich na inny termin:)

Dlatego tez musimy zmienic dzien. Propozycja ostateczna pierwszego z kilku promocyjnych kursow(bo widze,ze chetnych jest troszke i pewnie przybedzie) to:

Piatek, 12 pazdziernika, godz. 15.00 do oporu:) Cala reszta w tym afterparty oczywiscie w planie:)

Domyslam sie, ze weekend jest bardziej odpowiedni dla niektorych osob...tyle co moge powiedziec to, ze na pewno wykombinujemy jakies weekendowe warsztaty w niedlugim czasie i dla wszystkich znajdzie sie miejsce. Niestety nie bedzie to moglo sie odbyc juz teraz jak planowalismy.

Plan piatkowych warsztatow to w zarysie:

1. Pozowanie postaci w oparciu o: design ksztaltu, plastycznosc formy, realizm(balans, masa, napiecia miesni, blokady szkieletu ludzkiego, oddzialujace sily,itd.), kompozycje w kadrze oraz przekazywanie konkretnej emocji jezykiem ciala.

2. Krotkie cwiczenia i rozmowa o tym jak stworzyc iluzje myslenia postaci oraz podciaganie mysli na poziom emocjonalny. Wyrazanie uczuc postacia, budowanie empatii, kontaktu z widzem, itd.

3. Jak wiarygodnie przerysowywac pozy,timing oraz cala akcje.

4. Najdluzsza czesc kursu - animacja postaci na indywidualnych stanowiskach komp. Kazdy etap ruchu bedzie omawiany,planowany oraz realizowany wspolnie...tak by mozna bylo dopiero po akceptacji ruchu na rozsadnym poziomie przejsc dalej:)

OSOBY, KTORE SA ZDECYDOWANE POJAWIC SIE W PIATKOWYM TERMINIE PROSZE O WYSLANIE INFORMACJI BEZPOSREDNIO MAILEM DO MNIE I PODANIE NUMERU KOMORKI.

[email protected]

Pozdrawiam,

Pawel

Napisano

i jak tam warsztaty? bo coś ucichł temat... :(

Napisano
  • Autor

mort: nie ucichl tylko przeniosl sie na moja skrzynke mailowa:)

Jest sporo chetnych wiec musze to podzielic jakos...tak czy siak pierwsze warsztaty sa w ten piatek. Bede oddzwanial do ludzi, ktorzy podali komorki i informowal ich o wszystkim jutro przed poludniem. Na pewno nie uda sie zgromadzic wszystkich w ten piatek, bo chcialbym zebysmy popracowali przy kompach, a zgromadzenia masowe nadaja sie bardziej do prezentacji nieinteraktywnych za bardzo:)

Napisano

U, szkoda że mnie tam u was teraz nie ma (pewnie już o tej porze się rozkręciło :))

Pozdrawiam i gratuluje pomysłu!

Napisano

Bardzo fajne warsztaty. Wielkie podziękowania dla Pawła za zorganizowanie imprezy i nieocenione rady. Podziękowania dla uczestników za fajny klimat i dobrą zabawę.

Pozdrawiam

Gaspar

Napisano

Luźna atmosfera i wiele pomocnych rad.

Wielkie dzięki dla Pawła i Łukasza oraz uczestników za mile spędzony czas.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

to fajnie, ze sie podobalo...dzieki za przybycie:)

btw Lumpy i max1989, pokazaliscie, ze mimo mlodego wieku juz kumacie niezle baze:) Odezwijcie sie na gadu 1011144.

Gaspar: w tygodniu pojawiam sie u Ciebie na treningu;)..zrobie fikolka na sali to moze sie czegos tam nauczycie na tej capoeirze;)

Napisano

wrzucajcie co tam wymodziliście i jakąś fajną relacyjkę, a ty Paweł napisz czy będą jeszcze jakieś terminy?

pozdrawiam!

Napisano

Sorki, że tak późno

zlotbilardvj0.jpg

zlotgrupowefp3.jpg

zlotpapugahb7.jpg

Na ostatnim papuga gaspara :)

Napisano
  • Autor

Najbardziej fotogeniczna okazala sie papuga;)....a najmniej jej wlasciciel..heheh;)

Gaspar, fajna mina. Moj pies jak to zobaczyl schowal sie pod biurko

i powiedzial "woof" ;)