Pawel Lipka Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Hej. Zapewne czesc z Was zauwazyla banner na stronach max3d, ktory zapraszal na strone firmy Quali - organizatora Warsztatow Animacji 3d. Jeszcze zanim banner ruszyl rozmawialem z Adrianem Kajda o pomysle zorganizowania darmowych jednodniowych warsztatow dla chetnych uzytkownikow forum. Teraz przyszedl na to odpowiedni moment dlatego zapraszam wszystkich zainteresowanych do zglaszania swojej checi uczestnictwa. Kilka szczegolow technicznych: -mozliwy dzien warsztatow to 6 lub 13 pazdziernika - sobota start o godzinie 14.00....finisz kiedy skonczy nam sie moc:) -sala moze obsluzyc 8 osob tak wiec jesli bedzie wiecej chetnych podzielimy na dwie soboty:) -prowadzacy to ja i Lukasz Kubinski(znany tutaj z filmiku o Papudze:) -we wrocku tez sa tanie hotele...;) Z racji tego, ze nie sa to pelnoprawne warsztaty jakie normalnie organizujemy, a jedynie ich namiastka, takze forma musi byc troszke inna. Nie bedziemy raczej realizowac zadnych konkretnych zalozen programowych wymienionych na stronie, a jedynie koncentrowac sie na technicznym aspekcie animacji realizujac przy tym jakis fajny kawalek ruchu z gra aktorska. Oczywiscie celem jest promocja normalnych warsztatow, ale rownie wazna jest dla mnie integracja - brakuje animatorow na rynku i z checia nawiazalbym wspolprace z osobami, ktore maja troche wyczucia do ruchu:) Mam nadzieje, ze bedzie fajnie. Tymbardziej, ze siedziba jest w centrum i knajpy wieczorem zaczynaja nawolywac. Dodatkowe atrakcje to darmowy bilard i oczywiscie piekne wroclawskie dziewczyny, ktore mozna sobie poderwac po kursach;) ***Chec uczestnictwa najlepiej zglaszac tutaj w odpowiedziach na posta*** Pozdrawiam, Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaspar Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Macie jednego chętnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Świetnie! z chęcią bym wział w czymś takim udział :D Powiem więcej nawet po cichu liczyłem że ktoś, coś takiego w końcu zorganizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawomir! Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 ej no jasne extra tez w to wchodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Bardzo chetnie ale nie wiem czy urwe sie z roboty. Okresle sie i dam znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swallower Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 A jaki przedział wiekowy? Czy są jakieś wymagania co do poziomu zaawansowania? Kumpel i ja jesteśmy bardzo zainteresowani, aleśmy jeszcze młodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 najs! how much? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Lumpy: te jednodniowe warsztaty sa za free:) Swallower: zapraszam,...przedzial wiekowy nie jest sprecyzowany:) Poziom zaawannsowania rowniez..ale fajnie jesli interesujecie sie animacja i czujecie potrzebe rozwoju:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Faktyczne, napisane. Kocham Cię! Panowie, ktoś ze 100licy jeszcze jedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 ja jadę na 100%. tylko powiedzcie na który termin mnie chcecie :) Jedzie może ktoś z łodzi poza mną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 ja tez bym chętnie przyjechal. ale pasuje mi jedynie drugi termin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Uhuu duze zainteresowanie. Wpadlbym chetnie na dyskusje i na afeterparty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 jesli sa wolne miejsca to chetnie sie zapisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HuMfrey Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 też byłbym zainteresowany, fajny pomysł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 ja zdecydowanie się pisze... w końcu trzeba się animacji poduczyć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 he...to dobry pomysł a nawet swietny, tylko ze umiejetnosci z animowania jakics wiekszych niema, ale skoro niema jakis progow zaawanswania, to bylbym chetny wpasc. I takie dodatkwe pytanko, a gdzie siedziba (miejsce w ktorym odbeda sie warsztaty). Pozdrawiam, więcej takich inicjatyw.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 ja się zapisuje, ale nie jestem pewny czy dam rade z czasem. moge tylko 6 lumpy->ja ze 100licy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 mi też bardziej 6-ty pasuje jak coś ;] tak na przyszłość mówię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huzdebos Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 na 13 paździocha sie pisze jak sa jeszcze miejsca :) pzdrw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Cruzh3r -> to pojedziesz ze mną i z maxem Mi też raczej 6-ty pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawomir! Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 no halo. i kiedy bedzie wiadomo, co gdzie kiedy??? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Mam dwie wiadomosci. Zostalem poinformowany przez Quali, ze w ta sobote rozpoczynaja sie 5-weekendowe kursy animacji..sa to kursy, ktore zostaly juz oplacone tak wiec nie moge pozwolic sobie na przesuwanie ich na inny termin:) Dlatego tez musimy zmienic dzien. Propozycja ostateczna pierwszego z kilku promocyjnych kursow(bo widze,ze chetnych jest troszke i pewnie przybedzie) to: Piatek, 12 pazdziernika, godz. 15.00 do oporu:) Cala reszta w tym afterparty oczywiscie w planie:) Domyslam sie, ze weekend jest bardziej odpowiedni dla niektorych osob...tyle co moge powiedziec to, ze na pewno wykombinujemy jakies weekendowe warsztaty w niedlugim czasie i dla wszystkich znajdzie sie miejsce. Niestety nie bedzie to moglo sie odbyc juz teraz jak planowalismy. Plan piatkowych warsztatow to w zarysie: 1. Pozowanie postaci w oparciu o: design ksztaltu, plastycznosc formy, realizm(balans, masa, napiecia miesni, blokady szkieletu ludzkiego, oddzialujace sily,itd.), kompozycje w kadrze oraz przekazywanie konkretnej emocji jezykiem ciala. 2. Krotkie cwiczenia i rozmowa o tym jak stworzyc iluzje myslenia postaci oraz podciaganie mysli na poziom emocjonalny. Wyrazanie uczuc postacia, budowanie empatii, kontaktu z widzem, itd. 3. Jak wiarygodnie przerysowywac pozy,timing oraz cala akcje. 4. Najdluzsza czesc kursu - animacja postaci na indywidualnych stanowiskach komp. Kazdy etap ruchu bedzie omawiany,planowany oraz realizowany wspolnie...tak by mozna bylo dopiero po akceptacji ruchu na rozsadnym poziomie przejsc dalej:) OSOBY, KTORE SA ZDECYDOWANE POJAWIC SIE W PIATKOWYM TERMINIE PROSZE O WYSLANIE INFORMACJI BEZPOSREDNIO MAILEM DO MNIE I PODANIE NUMERU KOMORKI. [email protected] Pozdrawiam, Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Kimanie jest ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 i jak tam warsztaty? bo coś ucichł temat... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 10 Październik 2007 Autor Share Napisano 10 Październik 2007 mort: nie ucichl tylko przeniosl sie na moja skrzynke mailowa:) Jest sporo chetnych wiec musze to podzielic jakos...tak czy siak pierwsze warsztaty sa w ten piatek. Bede oddzwanial do ludzi, ktorzy podali komorki i informowal ich o wszystkim jutro przed poludniem. Na pewno nie uda sie zgromadzic wszystkich w ten piatek, bo chcialbym zebysmy popracowali przy kompach, a zgromadzenia masowe nadaja sie bardziej do prezentacji nieinteraktywnych za bardzo:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 U, szkoda że mnie tam u was teraz nie ma (pewnie już o tej porze się rozkręciło :)) Pozdrawiam i gratuluje pomysłu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaspar Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Bardzo fajne warsztaty. Wielkie podziękowania dla Pawła za zorganizowanie imprezy i nieocenione rady. Podziękowania dla uczestników za fajny klimat i dobrą zabawę. Pozdrawiam Gaspar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Luźna atmosfera i wiele pomocnych rad. Wielkie dzięki dla Pawła i Łukasza oraz uczestników za mile spędzony czas. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Dzieki! Było super pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawomir! Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 pozdro. bylo luznie. oby takie akcje czesciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 14 Październik 2007 Autor Share Napisano 14 Październik 2007 to fajnie, ze sie podobalo...dzieki za przybycie:) btw Lumpy i max1989, pokazaliscie, ze mimo mlodego wieku juz kumacie niezle baze:) Odezwijcie sie na gadu 1011144. Gaspar: w tygodniu pojawiam sie u Ciebie na treningu;)..zrobie fikolka na sali to moze sie czegos tam nauczycie na tej capoeirze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 beda jakies foty, jakas relacja, jakies animacje ktore tam robiliscie itp. itd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 wrzucajcie co tam wymodziliście i jakąś fajną relacyjkę, a ty Paweł napisz czy będą jeszcze jakieś terminy? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Sorki, że tak późno Na ostatnim papuga gaspara :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 Najbardziej fotogeniczna okazala sie papuga;)....a najmniej jej wlasciciel..heheh;) Gaspar, fajna mina. Moj pies jak to zobaczyl schowal sie pod biurko i powiedzial "woof" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi